THRONEUM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Husar
- weteran forumowych bitew
Throneum
Throneum to jeden z ważniejszych i totalnie rozkurwiających kapel na naszym podwórku. Każdy szanujący sie słuchacz Diabelskich dźwięków napewno kojaży tą kapelę. Takie przykurwy w morde jak "Old death Lair" "Pestilent Death" czy "Mutiny Of Death" to smakowity kąsek dla każdego kto lubi oldskul i rozklekotane granie w stylu 80/90 lat, w ktorym wszystko trzeszczy piszczy i obrzyguje brudem. Na "Deathmass of the Gravedancer" moim zdaniem lekki spadek formy, choć jest to również solidny kawał nakurwu dla diabła. Jest okazja żeby podyskutować o ich muzie, bo jak podaje Pagan Rec.
"Nowy album THRONEUM zatytułowany "Deathcult Conspiracy" zostanie wydany 12 października tego roku. Płyta ukaże się jako CD i limitowany dwunastocalowy czarny winyl z dołączonym plakatem. Oprawą graficzną zajął się Kaos z Revelation of Doom."
Cieszycie się misiaczki?
Na gejspejsie Pagan nowy kaławek do odsłuchu - http://www.myspace.com/paganrecords
"Nowy album THRONEUM zatytułowany "Deathcult Conspiracy" zostanie wydany 12 października tego roku. Płyta ukaże się jako CD i limitowany dwunastocalowy czarny winyl z dołączonym plakatem. Oprawą graficzną zajął się Kaos z Revelation of Doom."
Cieszycie się misiaczki?

Na gejspejsie Pagan nowy kaławek do odsłuchu - http://www.myspace.com/paganrecords
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Re: Throneum
Jeśli chodzi o polskie kapele, to żadna mnie nie rozpierdala tak jak Throneum - i mówię tutaj zarówno o działających jak i zdechłych 15 lat temu! Kurewsko się cieszę że wkrótce wychodzi nowy album - w dniu premiery kupie winyl, ale czy Deathmass to spadek formy? Jestem pewien że Mutiny of Death już nie przebiją, ale o żadnym materiale nie można powiedzieć że jest słaby.
- PrzemoC
- postuje jak opętany!
Mnie również rozczarowali "Deathmass...". Nie mówię, że źle się tego słucha, ale wiem, że umieją dużo lepiej, toteż uznaję to za wypadek przy pracy. Jakby wyciągnąć covery i intra to nowej muzyki jest tam w sumie kilkanaście minut - byłoby OK jakby zrobili z tego poprostu minialbum. Tyle na ten temat.
Tak czy inaczej, ich pierwsze trzy płyty i mnóstwo innych wydawnictw rozpierdalają mnie. Jedna z lepszych kapel w polskim UG na ten moment.
Tak czy inaczej, ich pierwsze trzy płyty i mnóstwo innych wydawnictw rozpierdalają mnie. Jedna z lepszych kapel w polskim UG na ten moment.
- TORTURER
- w mackach Zła
Wnioskujac po utworze z myspace'a,powrócili do formy,bedzie zajebisty wygar!!
Death Dwells in Love
- Mental
Na stronie TBT jest do sciagniecia drugi ponad pieciominutowy walec rozlupiajacy czachure. Cos czuje, ze ta plyta rozkurwi.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
- Husar
No oby oby:) Widzę odzew całkiem przyzwoity na tego newsa. Zaraz zapuszcze sobie Pestilent Death i zostane rozwalcowany. Macie demowki? tzn. wydawnictwo "The Underground Storms Eternally" ? Mam to i jest tam też demówa THRONE. Fajne jest zajebiste polecam posluchac. Brzmienie - rozkurw.
- Lucek
Throneum to najlepszy polski zespół metalowy w historii (no może poza Katem,ale to trochę inna bajka")
Po "Pestilent Death",uważałem ich nawet przez jakiś czas za "najlepszy zespół na świecie"
.
Nadal uważam że to jeden z najlepszych zespołów metalowych na świecie.
TO JEST KURWA PO PROSTU METAL TOTALNY!!!.
Po "Pestilent Death",uważałem ich nawet przez jakiś czas za "najlepszy zespół na świecie"

Nadal uważam że to jeden z najlepszych zespołów metalowych na świecie.
TO JEST KURWA PO PROSTU METAL TOTALNY!!!.
- Husar
Re:
no bez kituBadBlood pisze:Tak a propos Throneum i całej tej kultowo-antypozerskiej otoczki, zajebiście mnie osłabił zamieszczony na wkładce (dosłownie "wkładce", bo to jedna sztywna kartka) do CD tekst, że wszystkie teksty i zajebiste grafiki znaleźć można w bookletach do kaset i winyli. Rozumiem, że CD to zbyt pozerski format, żeby jego nabywców obłaskawić swoimi wypocinami?

- Block69
- zahartowany metalizator
Re: Re:
Akcja bardzo fajna tylko dali dupy bo nowe materiały już na MC nie wychodzą.Husar pisze:no bez kituBadBlood pisze:Tak a propos Throneum i całej tej kultowo-antypozerskiej otoczki, zajebiście mnie osłabił zamieszczony na wkładce (dosłownie "wkładce", bo to jedna sztywna kartka) do CD tekst, że wszystkie teksty i zajebiste grafiki znaleźć można w bookletach do kaset i winyli. Rozumiem, że CD to zbyt pozerski format, żeby jego nabywców obłaskawić swoimi wypocinami?to jest pojebana akcja
PENIS METAL
- Husar
- Mental
Zajebiscie. Zamowione.
- Mental
Throneum wyraznie zwolnilo na tym materiale, bynajmniej nie oznacza to spadku formy. Wrecz przeciwnie, jest lepiej niz na "Deathmass...". Sa ze 3 szybkie kawalki - troche szkoda bo te rozkurwiaja. Poki co wstrzymam sie z ocena, bo jestem dopiero przy czwartym odsluchu. Jedno jest pewne - warto. Aha, z wydaniem tym razem sie postarali.
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Wolniej niż Unholy Ones?
- Mental
Re: Re:
Sam split tez jest zajebisty, dobrze ze takie rzeczy wychodza tez na kasetach.kregozmyk pisze: (...) Ostatnio wyszedł na kasecie split z Suicidal Winds "Necroblasphemies".(...)
- metalized
Wie ktoś może kiedy dokładnie wychodzi nowy Throneum na LP - czy tylko to co w Pagan Rec na stronie - 3/4 tyg ( od 10.10.09 ) . Planuje tradycyjne zakupy świąteczne , a niewiem kiedy będzie można upiec dwie sroki za jeden ogon 

P.J.E.C.
-
- zaczyna szaleć
Nowy album ...hm,za chu...a się przekonać nie mogę,leci już z...20 raz i to to jakieś monotonne jest,bez kopyta i....etc, w porównaniu z takim np. krótkograjem "bestial antihuman evil" to wypada bladziutko.
Śmiem twierdzić że to najsłabsze dzieło Tomka&co.....niestety
Śmiem twierdzić że to najsłabsze dzieło Tomka&co.....niestety
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Dla mnie od zajebistego debiutu to cały czas jest tendencja spadowa, z wyjątkiem tego mCD które wymieniłeś i "Mutiny of Death", które miało kilka fajnych momentów. Pomijam celowo splity, bo słyszałem zdawkowo raptem 3 z nich...
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95