ODRAZA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- weteran forumowych bitew
- Ołówkiiiii
- w mackach Zła
Re: ODRAZA
Taki debiut to ja rozumiem! Na tym albumie jest chyba wszystko co się dało wpleść, jak to 535 ładnie określił są "patenty", dużo patentów i chłopakom wyszło to zdecydowanie in plus. Przy tym albumie nie można się nudzić, dużo się dzieje, zarówno wokalnie, jak i muzycznie, gitary potrafią zaskoczyć, dobre przyspieszenia, zwolnienia, perkusja i jej brzmienie, nawet na MC brzmi momentami b.potężnie (niczym w Behe ;D). Oczywiście sceptycznie podchodziłem do tych wszystkich ocen przed odsłuchem, wydawały mi się zawyżone, ale teraz uważam inaczej. Zaznaczam, że nikt mi nie płacił za wyrażenie swojej opinii, a mimo to stwierdzam, ze jest zajebiście, nawet bardzo.
Nr konta na PW.
PS. Jak ktoś szuka rozpierdolu to tu znajdzie go tylko momentami, więc na to się nie nastawiać, są przecież od tego inne kapele. Tu jest więcej bluesa, niż death/blackmetalowego chaosu ofc. I odp na pytanie dla tych co się zastanawiają: nie, nie ma tu Szkloków, ale TAK, czuć tu Śląsk, oj bardzo czuć.
Nr konta na PW.
PS. Jak ktoś szuka rozpierdolu to tu znajdzie go tylko momentami, więc na to się nie nastawiać, są przecież od tego inne kapele. Tu jest więcej bluesa, niż death/blackmetalowego chaosu ofc. I odp na pytanie dla tych co się zastanawiają: nie, nie ma tu Szkloków, ale TAK, czuć tu Śląsk, oj bardzo czuć.
The fate of all mankind I see Is in the hands of fools.
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
ale bardziej rolada ze kluskami czy wodziunka?:-)
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Gumiak
Kiedy to wycieknie do neta?
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Trochę się naczekasz. Zabezpieczają się przed tym najlepiej jak się da - ja np. właśnie się zorientowałem, że dostałem czystą taśmę...
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- krz63
Faktoza, te recenzje wyglądają jak pisane za łapówkę, ale wydawcy wypada tylko się cieszyć, że ma pod swoimi skrzydkłami tak wyjebany w kosmos hord. Arachnophobia to synonim jakości przeciez.Ołówkiiiii pisze:Taki debiut to ja rozumiem! Na tym albumie jest chyba wszystko co się dało wpleść, jak to 535 ładnie określił są "patenty", dużo patentów i chłopakom wyszło to zdecydowanie in plus. Przy tym albumie nie można się nudzić, dużo się dzieje, zarówno wokalnie, jak i muzycznie, gitary potrafią zaskoczyć, dobre przyspieszenia, zwolnienia, perkusja i jej brzmienie, nawet na MC brzmi momentami b.potężnie (niczym w Behe ;D). Oczywiście sceptycznie podchodziłem do tych wszystkich ocen przed odsłuchem, wydawały mi się zawyżone, ale teraz uważam inaczej. Zaznaczam, że nikt mi nie płacił za wyrażenie swojej opinii, a mimo to stwierdzam, ze jest zajebiście, nawet bardzo.
Nr konta na PW.
Kolejna recka, należy przeczytać wstęp, z później zjechać na dół. Odraza lepsza od Urbańskiej, DeMono i Mroza!
http://www.t-mobile-music.pl/opinie/ran ... 16123.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Swoją drogą, nie wyobrażam sobie takiej sytuacji jeszcze 20 lat temu, że recenzje black metalowych albumów koegzystują w pokojowej atmosferze obok recenzji płyt De Mono, Reni Jusis i Renaty Przemyk. Nie wiem tylko na ile wierzyć panu redaktorowi, skoro daje 6/10 takim zakalcom jak Thy Worshipper :)
Pozostaje tylko pytanie, czy Wszechpotężna Arachnophobia to jeszcze podziemie czy już polski przemysł fonograficzny? :D
Pozostaje tylko pytanie, czy Wszechpotężna Arachnophobia to jeszcze podziemie czy już polski przemysł fonograficzny? :D
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
w BRUM koegzystowały bez problemu.Lykantrop pisze:Swoją drogą, nie wyobrażam sobie takiej sytuacji jeszcze 20 lat temu, że recenzje black metalowych albumów koegzystują w pokojowej atmosferze obok recenzji płyt De Mono, Reni Jusis i Renaty Przemyk
- krz63
Jak Behemoth pojawił się w Brumie to była obraza majestatu :-)
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
Pamiętam ten wywiad, Grom wtedy wydawali, a Nergal był już tak samo zarozumiały jak teraz.
- krz63
http://www.violence-online.pl/wywiady/o ... uzycznego/" onclick="window.open(this.href);return false;
Pierwszy wywiad z Odrazą.
Pierwszy wywiad z Odrazą.
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
-
- postuje jak opętany!
Ciekawa sprawa z tym black metalem, że twórcy dojrzewają, trochę czytają, błazeński obraz diabełka z rogami przestaje wystarczać żeby wytłumaczyć to i owo. Może nawet kiedyś powiem, że jest to niezłe.
-
Bo to krakowski black metal, może Panowie wystrugali sobie własną Jamę Michalikową. Ale do Twardowskiego na Podgórze jeszcze nie doszli.
Grrrówno!
-
- postuje jak opętany!
Przymiotnik krakowski jako atut użyłbym w niewielu sytuacjach. Mam na myśli ciekawe tendencje w gatunku wogóle.
-
Kumam. Są to (dobre) tendencje.majeku pisze:Przymiotnik krakowski jako atut użyłbym w niewielu sytuacjach. Mam na myśli ciekawe tendencje w gatunku wogóle.
Grrrówno!
- manieczki
A jak panicz 535 wdał się w łaski wydawcy z (byłego) Białegostoku, że ma już całość? Przyznać się, pewnie drugie konto krz63 to 535!
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Sybir
Manieczki, tak a propos, czy kupiłeś Odrazę i czy wersję limitowaną? :>
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- manieczki
nie i nie, a co myślałeś, że nie odfoliuję i Ci sprzedam po kosztach?:D
Przyjdzie czas i na ODRAZĘ...
Przyjdzie czas i na ODRAZĘ...
- Sybir
Przejrzałeś mnie :-(manieczki pisze:nie i nie, a co myślałeś, że nie odfoliuję i Ci sprzedam po kosztach?:D
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Zazdrość?manieczki pisze:A jak panicz 535 wdał się w łaski wydawcy z (byłego) Białegostoku, że ma już całość? Przyznać się, pewnie drugie konto krz63 to 535!