SLAYER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Oferma
- weteran forumowych bitew
Re: SLAYER
How entranced we are by the fire
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
- vicek
- zahartowany metalizator
Hatfild +Kerry + DzejsonNewsted +Czarli BenetStoigniew pisze:nawet w radiowej Trójce dzisiaj rano o tym mówili (o ostatnim koncercie, nie o łańcuchach :D)
ciekawe czy się złamią i za parę lat powrócą czy to faktycznie koniec....
- Believer
Słucham dziś od rana Divine Intervention i zastanawiam się skąd gdzieniegdzie pojawiają się przypadki jebania tej płyty. Brak Lombardo? Radykalizacja w stosunku do poprzedniczki, która brzmieniowo i miejscami kompozycyjne była nieco łagodniejsza? Nie wiem, ale dla mnie to jedyna płyta Slayera na której słychać prawdziwe ludzkie wkurwienie, szybkość i agresja były zawsze, ale tutaj to przybiera zupełnie inny przyziemny wymiar. Bardzo cenię ten album i wracam do niego częściej niż np. do South i Seasons, które nie wywołują już we mnie takich emocji. Zresztą na Dittohead w Łodzi był chyba największy młyn
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Świetny album. Od premiery do dzisiaj alienuję się od jej krytyków.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Nerwowy
Niedojebanie mózgowe, ot co ;)Believer pisze:Słucham dziś od rana Divine Intervention i zastanawiam się skąd gdzieniegdzie pojawiają się przypadki jebania tej płyty.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Rattlehead
Najlepszy SlajerBeliever pisze:Słucham dziś od rana Divine Intervention i zastanawiam się skąd gdzieniegdzie pojawiają się przypadki jebania tej płyty. Brak Lombardo? Radykalizacja w stosunku do poprzedniczki, która brzmieniowo i miejscami kompozycyjne była nieco łagodniejsza? Nie wiem, ale dla mnie to jedyna płyta Slayera na której słychać prawdziwe ludzkie wkurwienie, szybkość i agresja były zawsze, ale tutaj to przybiera zupełnie inny przyziemny wymiar. Bardzo cenię ten album i wracam do niego częściej niż np. do South i Seasons, które nie wywołują już we mnie takich emocji. Zresztą na Dittohead w Łodzi był chyba największy młyn
support music, not rumors
- Darekthrone
- w mackach Zła
Ostatni świetny Slayer. Późniejsze płyty jakoś mi nie leżą.Believer pisze:Słucham dziś od rana Divine Intervention i zastanawiam się skąd gdzieniegdzie pojawiają się przypadki jebania tej płyty. Brak Lombardo? Radykalizacja w stosunku do poprzedniczki, która brzmieniowo i miejscami kompozycyjne była nieco łagodniejsza? Nie wiem, ale dla mnie to jedyna płyta Slayera na której słychać prawdziwe ludzkie wkurwienie, szybkość i agresja były zawsze, ale tutaj to przybiera zupełnie inny przyziemny wymiar. Bardzo cenię ten album i wracam do niego częściej niż np. do South i Seasons, które nie wywołują już we mnie takich emocji. Zresztą na Dittohead w Łodzi był chyba największy młyn
- Believer
Uspokoiliście mnie Panowie.
- Nerwowy
Wiadomka, później był tylko niu metal, Korn i zjadanie własnego ogona.535 pisze:Slayer skończył się w 1990. To oczywiste.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Tak właśnie. Tymczasem młodzi metalowcy próbują naciągnąć fakty, by dzięki temu załapać się na historię tej wielkiej kapeli i opowiadać jeszcze młodszym, że brali w tym udział. Niby nic zdrożnego, ale warto o tym od czasu do czasu przypomnieć.Nerwowy pisze:Wiadomka, później był tylko niu metal, Korn i zjadanie własnego ogona.535 pisze:Slayer skończył się w 1990. To oczywiste.
- Gore_Obsessed
Posłuchaj panie 535 tego skocznego riffu z "Blood red", a potem lodowatej miazgi w "213". Dla mnie niepojęte jest nawet zrównywanie "Seasons..." z "Divine...". Wywyższanie tej pierwszej to już totalna abstrakcja. Wywyższanie tej pierwszej przy negowaniu tej drugiej to już:

Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Anzhelmoo
Divine to świetna płyta, ale też nie ostatnia najlepsza. Na horyzoncie jeszcze mega świetne Diabolus In Musica oraz fenomenalne God Hates Us All. Tą drugą traktuje jako jedną z najjaśniejszych ich dokonań.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
-
Anzhelmoo pisze:Divine to świetna płyta, ale też nie ostatnia najlepsza. Na horyzoncie jeszcze mega świetne Diabolus In Musica oraz fenomenalne God Hates Us All. Tą drugą traktuje jako jedną z najjaśniejszych ich dokonań.
Chodzi Ci o GHUA? Pełna zgoda, uwielbiam ten krążek. Podobnie jak Divine Intervention.
- Darekthrone
- w mackach Zła
Ja akurat rozczarowałem się DIM jak wyszła. Teraz nieco bardziej ją lubię, ale i tak rzadko do niej wracam. GHUA to w ogóle już nie pamiętam kiedy ją słuchałem. Tak jak już wspomniałem - wielbię Slayer, to jedna z tych kapel, które wprowadziły mnie w barwny świat metalu, ale Divine jest dla mnie ich ostatnią bardzo dobrą płytą.Anzhelmoo pisze:Divine to świetna płyta, ale też nie ostatnia najlepsza. Na horyzoncie jeszcze mega świetne Diabolus In Musica oraz fenomenalne God Hates Us All. Tą drugą traktuje jako jedną z najjaśniejszych ich dokonań.
-
Zdecydowanie "World Painted Blood", nagrana w jedynie słusznym składzie.Darekthrone pisze: (...) Divine jest dla mnie ich ostatnią bardzo dobrą płytą.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Gotyk
- zaczyna szaleć
https://www.antyradio.pl/Muzyka/Rock-Ne ... yera-39952" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeżeli to prawda to żeby za jakiś czas nie było Slayer i Slayer & Tom Araya. :-)
Jeżeli to prawda to żeby za jakiś czas nie było Slayer i Slayer & Tom Araya. :-)
-
Było do przewidzenia.
-
- zaczyna szaleć
Nie no, pierdolenie, to nie będzie Slayer tylko pod inną nazwą będą występować.
- ozob
DI >>>> WPB i nie ma co tu udawac, ze jest inaczej.Pacjent pisze:Zdecydowanie "World Painted Blood", nagrana w jedynie słusznym składzie.Darekthrone pisze: (...) Divine jest dla mnie ich ostatnią bardzo dobrą płytą.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.