GRUZJA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Lord Gorloj
- w mackach Zła
Re: GRUZJA
Czym wy tej muzyki słuchacie, dupą? Fajny, skoczny black metal - a w każdym razie na pewno metal - z przegiętymi tekstami, otoczką, wszystkim. Nic wybitnego, ale chłopaki maja na siebie jakiś pomysł, a to już coś.
I fell into the pit of language
and couldn't put myself
out
and couldn't put myself
out
- Erkropka
- rozkręca się
Powinni zmienić jedną literkę w nazwie płyty.
- vicek
- zahartowany metalizator
gówno dla hipsterów , dla lewaków i podludzi .Lord Gorloj pisze:Czym wy tej muzyki słuchacie, dupą? Fajny, skoczny black metal - a w każdym razie na pewno metal - z przegiętymi tekstami, otoczką, wszystkim. Nic wybitnego, ale chłopaki maja na siebie jakiś pomysł, a to już coś.
- Lord Gorloj
- w mackach Zła
Jak dla podludzi to czemu ci się nie podoba?
and couldn't put myself
out
and couldn't put myself
out
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
- vicek
Czekam na głęboką Analizę tekstów z twojej strony .Lord Gorloj pisze:Jak dla podludzi to czemu ci się nie podoba?
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Nocny kochanek znasz? Polecam. Wszystko pasuje do opisu powyżej.Lord Gorloj pisze:Czym wy tej muzyki słuchacie, dupą? Fajny, skoczny black metal - a w każdym razie na pewno metal - z przegiętymi tekstami, otoczką, wszystkim. Nic wybitnego, ale chłopaki maja na siebie jakiś pomysł, a to już coś.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Lord Gorloj
- w mackach Zła
No znam. I co? Nie widzę żadnych podobieństw. Z jednej strony groteskowy, karykaturalny black metal ze srogim pierdolnięciem i bardzo nieoczywistymi, trochę niepokojącymi tekstami na granicy celowej grafomanii, a z drugiej rozwodniony, wtórny heavy metal, którego cała siła tkwi w parodystycznych tekstach wyśmiewających metalowe klisze.
Gruzja jest prześmiewcza, ale ich działalność jest skierowana do środka - te wszystkie memy i szydera na facebooku to rzeczy wymierzone w scenę blackmetalową. Zresztą skutecznie, bo jak widać wywołuje to jakieś emocje i to dość skrajne, a to chyba o to w black metalu chodzi, żeby wywoływał jakieś, kurwa no, emocje. Najlepiej negatywne.
Nocny Kochanek to z kolei studenckie heheszki, które gówno kogokolwiek obchodzą, chodzi tylko o to, żeby się pośmiać i popić browarki.
Zresztą:
chrystus tak
ładnie mówił
że będzie dane
a będzie przejebane
będzie tylko gorzej
zawsze będzie tylko
gorzej zawsze bardziej
nigdy dość niedostatku
niedostatkiem w piękny rejs
statkiem za karę w piękny rejs
versus
Weszłeś do pokoju, gdy słuchałem Slayera
Kazałeś przełączyć na George’a Michaela
Tłumaczysz się głupio, że nie chcesz podziałów
Horyzont twój sięga poza nurt metalu
Jakiś czas temu to zauważyłem
Czarne koszulki na białe zmieniłeś
A miałem cię kiedyś za swojego brata
Słuchaliśmy razem Maidenów i KAT-a
Obciąłeś włosy, nie nosisz glanów
Stałeś się dla mnie zdrajcą metalu
Kurtkę skórzaną kupioną na raty
Bez żalu oddałeś matce na szmaty
Zdrajca metalu
To raczej mówi samo za siebie. Stawianie między tymi dwoma zespołami znaku równości to przejaw kompletnego skretynienia, przykro mi.
Gruzja jest prześmiewcza, ale ich działalność jest skierowana do środka - te wszystkie memy i szydera na facebooku to rzeczy wymierzone w scenę blackmetalową. Zresztą skutecznie, bo jak widać wywołuje to jakieś emocje i to dość skrajne, a to chyba o to w black metalu chodzi, żeby wywoływał jakieś, kurwa no, emocje. Najlepiej negatywne.
Nocny Kochanek to z kolei studenckie heheszki, które gówno kogokolwiek obchodzą, chodzi tylko o to, żeby się pośmiać i popić browarki.
Zresztą:
chrystus tak
ładnie mówił
że będzie dane
a będzie przejebane
będzie tylko gorzej
zawsze będzie tylko
gorzej zawsze bardziej
nigdy dość niedostatku
versus
Zdrajca metalu
To raczej mówi samo za siebie. Stawianie między tymi dwoma zespołami znaku równości to przejaw kompletnego skretynienia, przykro mi.
W środku zdania nie używamy wielkich liter, chyba że w nazwach własnych i imionach. Obawiam się, że nie posiadasz kompetencji językowo-kulturowych wystarczających do zrozumienia instrukcji obsługi tostera, dlatego moja krynica mądrości jest dla ciebie zamknięta.vicek pisze:Czekam na głęboką Analizę tekstów z twojej strony .
and couldn't put myself
out
and couldn't put myself
out
- moonfire
https://youtu.be/RNAdRBGYzI4?t=2125
Ukryty kawałek to cover znanego utworu.
Przesłuchałem całość, to nie jest BM, tylko hardcore/punk z blekującymi riffami. :) Trudno powiedzieć, dla kogo grają.
Ukryty kawałek to cover znanego utworu.
Przesłuchałem całość, to nie jest BM, tylko hardcore/punk z blekującymi riffami. :) Trudno powiedzieć, dla kogo grają.
- vicek
Obawiam się że jesteś totalnym zjebem .Lord Gorloj pisze:No znam. I co? Nie widzę żadnych podobieństw. Z jednej strony groteskowy, karykaturalny black metal ze srogim pierdolnięciem i bardzo nieoczywistymi, trochę niepokojącymi tekstami na granicy celowej grafomanii, a z drugiej rozwodniony, wtórny heavy metal, którego cała siła tkwi w parodystycznych tekstach wyśmiewających metalowe klisze.
Zresztą:
chrystus tak
ładnie mówił
że będzie dane
a będzie przejebane
będzie tylko gorzej
zawsze będzie tylko
gorzej zawsze bardziej
nigdy dość niedostatku
versus
Zdrajca metalu
W środku zdania nie używamy wielkich liter, chyba że w nazwach własnych i imionach. Obawiam się, że nie posiadasz kompetencji językowo-kulturowych wystarczających do zrozumienia instrukcji obsługi tostera, dlatego moja krynica mądrości jest dla ciebie zamknięta.vicek pisze:Czekam na głęboką Analizę tekstów z twojej strony .
- wolff
- rasowy masterfulowicz
- Sybir
Nie można napisać lepszej recenzji <3KKK pisze:Chujowy Facebook Metal.
Czyli tam, gdzie polski bm, dobrze zrozumiałem? ;)Necropunk pisze:Za 15 lat ta kapela będzie zaraz obok Asgaard, Naumachia i Cold Passion zajmować te same, zaszczytne miejsce na śmietniku historii.
Wreszcie zrozumiałeś.vicek pisze:straszne gówno , żaden black metal .
Proust miałby o czym pisać ;)Mental pisze:Nie słucham dużo nowości, ale to zdecydowanie najgorsze gówno jakie słyszałem w tym roku.
Wiedziałem, że z tym tytułem to jakaś podpucha.Lord Gorloj pisze:Nic wybitnego, ale chłopaki maja na siebie jakiś pomysł, a to już coś.
Za to wiadomo, dzięki temu la(k)musowemu wątkowi, dla kogo nie grają :Dmoonfire pisze:Przesłuchałem całość, to nie jest BM, tylko hardcore/punk z blekującymi riffami. :) Trudno powiedzieć, dla kogo grają.
Też liczyłeś na więcej disco po zwiastunie trasy?wolff pisze:pop-metal
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Na nic nie liczyłem, ot kolejny zakalec na krajowej scenie. To nawet III-cia muzyczna liga nie jest. Niech sobie grają skoro mają grupę maniax lub nudzi im się po robocie .Sybir pisze:Też liczyłeś na więcej disco po zwiastunie trasy?wolff pisze:pop-metal
Jebać żuli.
- pr0metheus
- Sybir
@pr0metheus: Ostatnio codziennie :D
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- TheDude
A kto z paniczów po cichaczu słucha Amon Amarth, Volbeat i Sabaton ? Z żoną w samochodziku w drodze na zakupy ? Więc pop-metal nie powinien przeszkadzać i wypierdalać do teściów na obiad. Starym babolom przy okazji zmieńcie tampony w smrododziurach. Joł :)
- Sybir
Myślę, że to nie do mnie było, ale kurwa, Koleś, nie znam tych zespołów, serio xD
- TheDude
^ Nigdy nie słuchaj, omijaj !!
- vicek
Pierwsze płyty Amon Amarath jak na takie granie są bardzo dobre.
- dzik