DIMMU BORGIR
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
- pajonk
- w mackach Zła
- Kontakt:
nie rozumiem. jak mozna 'znakowac' mp3? przeciez kolo dostaje plyte z promo, a empechuje robi sam dowolnym programem (jest tego w chuj i ciut ciut). nie tedy droga. kolejna plota moim zdaniem.
chyba ze rozsylali mp3 jako promosy
chyba ze rozsylali mp3 jako promosy
You can either focus on being right, or doing right; in the case of Christianity and Islam, you do neither.
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
znakowane sa plyty, dodawane watermarki, czy jak ktos woli voiceovery z imieniem i nazwiskiem dziennikarza do ktorego nalezy kopia. jak rippuje do mp3 i wystawia w siec to oczywiscie imie i nazwisko delikwenta pozostaje posrod utworow. buhehehe, kretyn.
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- Najprzewielebniejszy
nuclear blast rozsyla promo w roznych wersjach, czy cd czy moni disc czy nawet tasma i mp3, ale... kazdy nosnik zawiera takie watermarki.
- pajonk
- w mackach Zła
- Kontakt:
[quote][i]Wysłane przez Analripper[/i]
znakowane sa plyty, dodawane watermarki, czy jak ktos woli voiceovery z imieniem i nazwiskiem dziennikarza do ktorego nalezy kopia. jak rippuje do mp3 i wystawia w siec to oczywiscie imie i nazwisko delikwenta pozostaje posrod utworow. buhehehe, kretyn. [/quote]
lol. musialby byc totalnym debilem. KAZDA informacje da sie zmienic. nie mowiac o tym, ze mp3 to zasadniczo plik ze skompresowana muzyka i nazwa moze byc dowolna, tak samo jak informacje o jego autentycznosci, prawach autorskich itd. itp. programy ripujace pomijaja po prostu te jak to zwiesz 'watermarki'.
jedyne wyjscie jakie widze, to w przypadku voice-overow, nagranie na kazda pojedyncza sztuke innego voice-overa. wtedy sie zgodze. ale to mi smierdzi za duza iloscia zachodu, aby bylo warte. chociaz z drugiej strony, kto wie?
znakowane sa plyty, dodawane watermarki, czy jak ktos woli voiceovery z imieniem i nazwiskiem dziennikarza do ktorego nalezy kopia. jak rippuje do mp3 i wystawia w siec to oczywiscie imie i nazwisko delikwenta pozostaje posrod utworow. buhehehe, kretyn. [/quote]
lol. musialby byc totalnym debilem. KAZDA informacje da sie zmienic. nie mowiac o tym, ze mp3 to zasadniczo plik ze skompresowana muzyka i nazwa moze byc dowolna, tak samo jak informacje o jego autentycznosci, prawach autorskich itd. itp. programy ripujace pomijaja po prostu te jak to zwiesz 'watermarki'.
jedyne wyjscie jakie widze, to w przypadku voice-overow, nagranie na kazda pojedyncza sztuke innego voice-overa. wtedy sie zgodze. ale to mi smierdzi za duza iloscia zachodu, aby bylo warte. chociaz z drugiej strony, kto wie?
You can either focus on being right, or doing right; in the case of Christianity and Islam, you do neither.
- Najprzewielebniejszy
i dokladnie tak zostalo to zrobione
ja mam kopie na ktorej, na cd co 3 minuty powtarza sie w trakcie utworow "andrzej papiez", znajomy natomiast ma kopie, w ktorej w innych miejscach powtarza sie wlepione w utwory jego nazwisko, w innych odstepach czasu.
zaden ripper nie wytnie ci z pliku audio oddzielnych sciezek na ktorych zostalyt nagrane voiceovery.
ja mam kopie na ktorej, na cd co 3 minuty powtarza sie w trakcie utworow "andrzej papiez", znajomy natomiast ma kopie, w ktorej w innych miejscach powtarza sie wlepione w utwory jego nazwisko, w innych odstepach czasu.
zaden ripper nie wytnie ci z pliku audio oddzielnych sciezek na ktorych zostalyt nagrane voiceovery.
- pajonk
- w mackach Zła
- Kontakt:
- Mol
Nie dokonczylem w sumie, w przypadku nowego dimmu, promo rozsylane bylo jako mp3, znaczy sie, dziennikarze dostawali dostep do zassania specjalnie oznaczonych mp3, na czym mialoby to polegac nie wiem, choc nie dziwota, ze nie wchodzili w szczegoly. Latwiej byloby zlamac. Wpadl jakis kolo z Wloch, do Metal Chlamera ponoc pisze...
- Najprzewielebniejszy
panowie o czym my tu rozprawiamy.
kazdy kupi sobie oryginal i wtedy podyskutujemy o albumie... a nie o zabezpieczeniach wersji promocyjnych przed kopiowaniem
:)
kazdy kupi sobie oryginal i wtedy podyskutujemy o albumie... a nie o zabezpieczeniach wersji promocyjnych przed kopiowaniem

- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
- Left-Hand-Path
- postuje jak opętany!
- Left-Hand-Path
- postuje jak opętany!
- witchmaster
- zaczyna szaleć
-
- zaczyna szaleć