NEVERMORE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- postuje jak opętany!
Re: NEVERMORE
Kapela, która jest na mojej liście "Poznać więcej". Znam jedynie debiut, który co prawda musiałem dużo razy odsłuchać lecz ostatecznie bardzo przypadł mi do gustu. Za co winienem w dalszej kolejności zabrać? Czy solowa twórczości Dane'a i Loomisa są warte uwagi? Do jakich innych kapel można przyrównać Nevermore i na odwrót?
- Block69
- zahartowany metalizator
Po kolei z NEVERMORE jedź łącznie z EP. Większość dwie następne płyty uważa za najlepsze co nagrali, więc tera olej solowe Warrele i Loomisy, a bier sie za najlepsze. Równocześnie dwójke SANCTUARY też warto znać. Drugiej takiej kapeli jak NEVERMORE nie ma.
PENIS METAL
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Właściwie Block powiedział już wszystko w tej materii i poradził Ci dobrze - idź po kolei. Każda płyta jest inna. Jedne bardziej liryczne (Dreaming Neon Black) inne są prawdziwym nakurwem (Enemies of Reality). Jeżeli chodzi właśnie o Enemies to polecam kupić Ci wersję ponownie zremasteryzowaną, odbiór materiału jest o piekło lepszy. Płyty solowe są bardzo dobre, zwłaszcza Dane'a, który pokazał zupełnie inne oblicze niż prezentował do tej pory. Loomis także nagrał świetną płytę, ale adresowaną bardziej do zwolenników technicznego onanizmu, który akurat w tym przypadku wchodzi bez popitki.Nothingface pisze:Kapela, która jest na mojej liście "Poznać więcej". Znam jedynie debiut, który co prawda musiałem dużo razy odsłuchać lecz ostatecznie bardzo przypadł mi do gustu. Za co winienem w dalszej kolejności zabrać? Czy solowa twórczości Dane'a i Loomisa są warte uwagi? Do jakich innych kapel można przyrównać Nevermore i na odwrót?
all the monsters will break your heart
- Glene
- weteran forumowych bitew
Dla mnie ich solowe plyte nawet nie staly obok Nevermore.
- Zenek
Debiut akurat jest najsłabszy, Nevermore zaczyna się tak na serio od In Memory.Nothingface pisze:Kapela, która jest na mojej liście "Poznać więcej". Znam jedynie debiut, który co prawda musiałem dużo razy odsłuchać lecz ostatecznie bardzo przypadł mi do gustu. Za co winienem w dalszej kolejności zabrać? Czy solowa twórczości Dane'a i Loomisa są warte uwagi? Do jakich innych kapel można przyrównać Nevermore i na odwrót?

- Blackult
- rasowy masterfulowicz
Najsłabsza jest ostatnia, a Nevermore zaczyna się pomału kończyć od "Dead Heart...", które jeszcze jakoś trzyma poziom.
- nicram
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
- jaszyn
- postuje jak opętany!
i chyba jeszcze jednej
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
której? This Godless nie stalo nawet obok 2 i 3.
-
- rasowy masterfulowicz
prima apirllis?Blackult pisze:której? This Godless nie stalo nawet obok 2 i 3.
I AM MORBID
- jaszyn
- postuje jak opętany!
Obok nie stało, za to stoi tuż za nimi.Blackult pisze:której? This Godless nie stalo nawet obok 2 i 3.
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
no jest, ale wczoraj powiedziałbym to samo.
tytułowy jest genialny, reszta w porywach dobra
tytułowy jest genialny, reszta w porywach dobra
- nicram
najwyraźniejMort pisze:prima apirllis?Blackult pisze:której? This Godless nie stalo nawet obok 2 i 3.
all the monsters will break your heart
- Block69
Nie prima aprilis tylko czysty FAKT. Chyba nikt nie ma wątpliwości, że 3 to ich najlepszy materiał.
PENIS METAL
- Zenek
eee. TGE jest mocarne, DHIADW to straszny dołek po DNB, Enemies fajna rzecz, ale z TGE przywalili, ostatnia za to mega gówniana.

- moonfire
Ostatnia słaba, niestety. Jedyna, której nie mam. Najbardziej lubię Politics of Ecstasy i Dreaming Neon Black - to się nazywa kreowanie odpowiedniej atmosfery. Dead Heart jakaś zbyt piosenkowa, ale momenty są. Z kolei Enemies też jest na szczycie, tu z kolei pokazali, jak się napierdziela. Problem mam z TGE, w zasadzie rzadko do niej wracam, może to kwestia obsesyjnego słuchania tego krążka w 2005 roku?
- KelThuz
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
To samo... :(moonfire pisze: Problem mam z TGE, w zasadzie rzadko do niej wracam, może to kwestia obsesyjnego słuchania tego krążka w 2005 roku?
tam nic nie ma, są tylko halucynacje z niedożywienia i śmierć cieplna
Myślałem, że o kawałku Morbid Angel tu gadacie....a to jakaś chujnia. Ponoć wyciekła do netu track list ich nowej płyty. Nie wie ktoś skąd można ją ściągnąć?
- Mol
Podpisuje sie pod tym w 100%, klimat na Dreaming Neon Black jest nie do wyjebania.moonfire pisze:Ostatnia słaba, niestety. Jedyna, której nie mam. Najbardziej lubię Politics of Ecstasy i Dreaming Neon Black - to się nazywa kreowanie odpowiedniej atmosfery. Dead Heart jakaś zbyt piosenkowa, ale momenty są. Z kolei Enemies też jest na szczycie, tu z kolei pokazali, jak się napierdziela. Problem mam z TGE, w zasadzie rzadko do niej wracam