DARK FUNERAL

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Herezjarcha
w mackach Zła

Re: Dark Funeral

13-10-2009, 19:52

So_It_Is_Done pisze:niby nietolerancja dla homoseksualizmu i innych dewiacji, a sztama z cwelem z Shining. Paranoja.
Żadna paranoja tylko zwyczajne kumoterstwo. Tak wyższa, bardziej "evil" forma nietolernacji. :D

A sataniści zwalczający dewiacje to jest coś czego nie ogarniam.
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

13-10-2009, 19:55

No, ale nie chodzi o satanistów zwalczających dewiację, tylko ortodoksyjnych prawicowców co nawet by chcieli ganiać z pałami palaczy marihuany. A apropo Dark Funeral, to myślę, że jak tak dalej pójdzie to jeszcze wasz ukochany Wormwood zdetronizują swoją nową płytą:)
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
Awatar użytkownika
Herezjarcha
w mackach Zła

13-10-2009, 20:20

Ortodoksyjny prawicowiec grający satanistyczną muzykę i posługujący się jej symboliką - tego też nie ogarniam. Strasznie ograniczony jestem...
DCI Hunt

13-10-2009, 21:17

So_It_Is_Done pisze: ortodoksyjnych prawicowców co nawet by chcieli ganiać z pałami palaczy marihuany
:lol: :lol: :lol:

Tak w temacie - jakby ktoś chciał sprzedać split DF/Infernal "Under Wings of Hell" to chętnie odkupię za rozsądną cenę (max 30zł).
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

13-10-2009, 21:35

Herezjarcha pisze:A sataniści zwalczający dewiacje to jest coś czego nie ogarniam.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

13-10-2009, 23:19

Riven pisze:
Herezjarcha pisze:A sataniści zwalczający dewiacje to jest coś czego nie ogarniam.
dewiacje mnóstwo ok
Awatar użytkownika
Carnal_Malefactor
zaczyna szaleć

13-10-2009, 23:36

Nie ma czegoś takiego jak dewiacja. Jest tylko pruderia :twisted:.

PS. A pedalstwo to choroba. Żeby z tego wyżej ktoś nie wyprowadził myśli, że toleruję/akceptuję/popieram :) .
Jeg reiser til mørkets dyp der alt er dødt
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

14-10-2009, 10:37

Riven pisze:
czy to znaczy, że satanista MUSI tolerować wszystkie dewiacje?
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

14-10-2009, 10:45

a co jest zlego w dewiacjach? :lol:
moze sa niezgodne z "natura"? a moze z moralnoscia (ktora? chrzescijanska?) ? albo kultura (ktora? chrzescijanska?) ? albo moze ktoras jest nieuzyteczna dla spoleczenstwa? te rzeczy maja znaczenie dla satanisty? :lol:
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

14-10-2009, 10:59

nic złego w dewiacjach :) ale nie wziąłeś pod uwagę czynnika ludzkiego - nie każdy musi lubić jak mu jakiś obleśny typ sra do pyska.ale zboczyłem troszkę z tematu - tu się o zwykłe uprzedzenie i nietolerancję rozchodzi.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

14-10-2009, 11:04

nie wiem jak Tobie, ale mi nikt nigdy nie sral do pyska, stad nie mam zadnych problemow z ludzmi, ktorzy lubia sobie robic takie rzeczy wobec siebie. mnie sie to po prostu wydaje obrzydliwe, ale jak lubia to ich wybor. chuj mnie to.
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

14-10-2009, 11:23

a gdybyś poznał gościa, o którym byś się dowiedział, że wylizuje pasjami męskie rowy, też byś z nim nie miał żadnego problemu i chuj by cię to? bo ja na przykład lubię dobierać sobie towarzystwo w którym się obracam, i mogę sobie pozwolić na fanaberię odnoszenia się wrogo do jednostek, które z jakichkolwiek względów mi nie pasują.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Herezjarcha
w mackach Zła

14-10-2009, 19:50

Scaarph pisze: czy to znaczy, że satanista MUSI tolerować wszystkie dewiacje?
Szczerze mówiąc nie wiem. Idealną odpowiedzią było by że nic nie musi jeśli nie chce. Ale to raczej w tym filozoficznym nie dosłownym odłamie, a nie tyko tacy się wśród nich trafiają. A po następnej płycie Watain będzie ich jeszcze więcej :D
Jeśli zastanowić się nad rolą Szatana w naszej kulturze to wszystko co prowadzi do osłabienia, upodlenia, zniszczenia jednostki ludzkiej (zbiorowości też - może nawet przede wszystkim) wyznawcy tego niuńka powinno być na rękę.
Awatar użytkownika
Herezjarcha
w mackach Zła

14-10-2009, 19:55

A tak w ogóle to Dark Funeral to jeszcze jeden z za długo działających zespołów. Mieli swoje 5 min. z "Secrets of the Black Arts" (nie wiem czy słusznie, czy na fali trendu - mi się tam raczej podoba). Płycie na której stężenie Sejtana na linijkę tekstu przybrało trochę karykaturalne rozmiary, ale szczerze mówiąc daliby sobie chłopaki już spokój.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

14-10-2009, 20:44

Scaarph pisze:a gdybyś poznał gościa, o którym byś się dowiedział, że wylizuje pasjami męskie rowy, też byś z nim nie miał żadnego problemu i chuj by cię to? bo ja na przykład lubię dobierać sobie towarzystwo w którym się obracam, i mogę sobie pozwolić na fanaberię odnoszenia się wrogo do jednostek, które z jakichkolwiek względów mi nie pasują.
pierdoli mnie co on sobie lubi robic. jak nie robi tego w mojej obecnosci - bo przy calej mojej tolerancji dla homseksualizmu etc. uwazam ze jest to mocno obrzydliwe - to co mnie to obchodzi, ja pierdole?

a jak przy okazji ze swojej dewiacji/skrzywienia/choroby czyni narzedzie przekazu artystycznego,a tym samym daje cios w ryj utartemu systemowi wartosci --- to tym lepiej. zreszta pedalow w dobrej muzyce to ja zawsze lubilem, ba, nawet ty ich lubisz , z tego co pamietam :D

taka jeszcze mala refleksja: ja nie mam nic przeciwko radykalnym pogladom, o ile tylko sa UZASADNIONE. w choc troche konstruktywny sposob. jesli Ty uzasadniasz to na podstawie przeslanek, ktore wymienilem pare postow wyzej, to ja tego nie kumam, tyle.

ale juz chuj z tym, bo znowu wraca ten sam temat :lol:
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

14-10-2009, 21:10

Carnal_Malefactor pisze: A pedalstwo to choroba.
ROTFL !!!!!! Chyba spadłeś z dużej wysokości.
Scaarph pisze:ale nie wziąłeś pod uwagę czynnika ludzkiego - nie każdy musi lubić jak mu jakiś obleśny typ sra do pyska.
A nasrano Ci do pyska? Bo jeśli nie, to nie rozumiem o co chodzi.
Nie każdy musi lubić nudne wsadzanie pindolka w pickę, będące w zgodzie z najuboższym instynktem i ustanowione, jako "jedyny poprawny" sposób odbywania stosunku płciowego.
Herezjarcha pisze:Jeśli zastanowić się nad rolą Szatana w naszej kulturze to wszystko co prowadzi do osłabienia, upodlenia, zniszczenia jednostki ludzkiej (zbiorowości też - może nawet przede wszystkim) wyznawcy tego niuńka powinno być na rękę.
Nie tyle "osłabienia, upodlenia, zniszczenia jednostki ludzkiej", co raczej zniszczenia powszechnych wyobrażeń na jej temat i zasad według których ta jednostka sobą rozporządza.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Herezjarcha
w mackach Zła

Re:

15-10-2009, 00:05

longinus696 pisze: Nie tyle "osłabienia, upodlenia, zniszczenia jednostki ludzkiej", co raczej zniszczenia powszechnych wyobrażeń na jej temat i zasad według których ta jednostka sobą rozporządza.
Osłabienia, upodlenia, zniszczenia jednostki ludzkiej bez względu na to jakim wyobrażeniom ona hołduje, bez względu na zasady wg. których sobą rozporządza. Przeciwnik nie oznacza moim zdaniem buntownika wobec jakiejś opcji, tylko niszczyciela zastanego porządku bez imperatywu zastępowania go nowym, innym, (lepszym?).
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

15-10-2009, 00:35

ja bym optowal za nowym, innym. tak to troche puste.
absinthe_patriote
postuje jak opętany!

Re: Re:

15-10-2009, 00:40

Herezjarcha pisze:
longinus696 pisze: Nie tyle "osłabienia, upodlenia, zniszczenia jednostki ludzkiej", co raczej zniszczenia powszechnych wyobrażeń na jej temat i zasad według których ta jednostka sobą rozporządza.
Osłabienia, upodlenia, zniszczenia jednostki ludzkiej bez względu na to jakim wyobrażeniom ona hołduje, bez względu na zasady wg. których sobą rozporządza. Przeciwnik nie oznacza moim zdaniem buntownika wobec jakiejś opcji, tylko niszczyciela zastanego porządku bez imperatywu zastępowania go nowym, innym, (lepszym?).
Moze czepiam sie słów, ale to jest właśnie istota buntu, który nie musi oznaczać rewolucji i zaprowadzania nowego ładu.

Swoja droga... nie wiem czy dobrze zrozumiałem, piszecie o całkowicie przeciwstawnym nihilistycznym systemie wartości w którym odnajduje sie "pan samozuo"? bo moim zdaniem Szatan funkcjonuje tu raczej jako jedna z sił w ramach tego samego "pozytywnego" systemu wartosci, co jego rzekome przeciwienstwa, a jego wyroznikiem sa raczej szczegóły metodyczne osiagania celu, jakim jest zawsze wyzwolenie jednostki, osiagniecie przez nia jakiegos kresu i stanu wiecznego niezmiennego trwania, ale nie w nicosci...upodlenie moze tez byc uszczesliwieniem...osłabianie dążeniem w pewnym pozadanym kierunku..."zniszczenie"- piekłem z niebianskiej perspektywy lub niebem z pikielnej perpektywy...
Awatar użytkownika
Herezjarcha
w mackach Zła

15-10-2009, 00:53

Riven pisze: ja bym optowal za nowym, innym. tak to troche puste.
A czy ja piszę że pełne? Ale na pewno bardziej "evil, nekro, trv" czy co tam kurwa jeszcze fabryka dała. Z drugiej strony jego imię Legion bo taką już ma naturę i ch...
absinthe_patriote pisze: Moze czepiam sie słów, ale to jest właśnie istota buntu, który nie musi oznaczać rewolucji i zaprowadzania nowego ładu.
No i dobrze kombinujesz, bo bunt nie musi równać się przecież rewolucji. Zresztą jaki buntownik po prostu przeciwnik, adwersarz.
ODPOWIEDZ