SEPULTURA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Revenant
postuje jak opętany!

11-05-2008, 18:19

My great devastator pisze:Chaos A D -klasyk
Rootsy - klasyk
Starsze płyty - za bardzo oldskulowe na moje nowoczesne gusta ;)
Pierdolisz.

MV - 75/100
BD - 70/100
S - 85/100
BtR - 85/100
Arise - 70/100

reszta wogóle mi nie podchodzi.
Obrazek
My great devastator
świeżak

11-05-2008, 18:53

Revenant pisze:
My great devastator pisze:Chaos A D -klasyk
Rootsy - klasyk
Starsze płyty - za bardzo oldskulowe na moje nowoczesne gusta ;)
Pierdolisz.
Głębia tej riposty po prostu rozbraja
Awatar użytkownika
Revenant
postuje jak opętany!

11-05-2008, 19:00

My great devastator pisze:
Revenant pisze:
Pierdolisz.
Głębia tej wypowiedzi po prostu rozbraja
Kiedy w tym wypadku nie trzeba nic więcej dodawać.
Ale że dobry ze mnie człowiek, to rozwinę myśl. W jakim stopniu "Roots" jest klasykiem? W żadnym. Za klasyka można uznać np "Beneath The Remains", który do dziś powala thrashową energią i wykopem z jakim go zagrano. Zaś "Roots" to totalnie nudna płytka, która moim zdaniem pokazała, jak bardzo Sepa się stoczyła wobec tego, co sobą prezentowała na początku kariery. Totalnie komercyjne, z dupy wzięte nu-metalowe zagrywki, zatracenie pazura i wykastrowanie z tego, co powinno być na dobrej, metalowej płycie. Zaś "Chaos A.D." jawi mi się jako taki eksperymentalny bigos, do którego wrzucono co się da, niemniej zapomniano o jasnej wizji muzyki, którą chce się uzyskać, w wyniku czego otrzymaliśmy produkt miejscami niezgorszy, ale w rozrachunku ogólnym niestrawny i powodujący wzdęcia.
Obrazek
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

11-05-2008, 19:02

ale Refuse/Resist fajnie buja \m/
this is a land of wolves now
My great devastator
świeżak

11-05-2008, 19:16

Revenant pisze:
Revenant pisze:
Pierdolisz.
Głębia tej wypowiedzi po prostu rozbraja
Kiedy w tym wypadku nie trzeba nic więcej dodawać.
Ale że dobry ze mnie człowiek, to rozwinę myśl. W jakim stopniu "Roots" jest klasykiem? W żadnym. Za klasyka można uznać np "Beneath The Remains", który do dziś powala thrashową energią i wykopem z jakim go zagrano. Zaś "Roots" to totalnie nudna płytka, która moim zdaniem pokazała, jak bardzo Sepa się stoczyła wobec tego, co sobą prezentowała na początku kariery. Totalnie komercyjne, z dupy wzięte nu-metalowe zagrywki, zatracenie pazura i wykastrowanie z tego, co powinno być na dobrej, metalowej płycie. Zaś "Chaos A.D." jawi mi się jako taki eksperymentalny bigos, do którego wrzucono co się da, niemniej zapomniano o jasnej wizji muzyki, którą chce się uzyskać, w wyniku czego otrzymaliśmy produkt miejscami niezgorszy, ale w rozrachunku ogólnym niestrawny i powodujący wzdęcia.
Najpierw słowo wyjaśnienia - obie płyty - Roots i Chaos są moimi osobistymi klasykami bo to pierwsze płyty metalowe które w życiu usłyszałem , stąd sentymentalny do nich stosunek
Uważam jednak że Chaos był całkiem ciekawą próbą wyjścia poza schematy thrash metalu w kierunku takiego quasi industrialnego metalu, podoba mi się klimat tej płyty, i myślę ze album mimo że zróżnicowany to jest jednak spójny. A poza tym są po prostu fajne wałki na tej płycie
Co do Roots - częściowo się zgadzam z zarzutami, no ale dawno temu płytkę katowałem w kółko zresztą swego czasu Sepy słuchali wszyscy, od dziewczynek z pacyfkami, po ponurych extremalnych metali.
Awatar użytkownika
Revenant
postuje jak opętany!

11-05-2008, 20:20

My great devastator pisze: Najpierw słowo wyjaśnienia - obie płyty - Roots i Chaos są moimi osobistymi klasykami bo to pierwsze płyty metalowe które w życiu usłyszałem , stąd sentymentalny do nich stosunek
Proszę rozróżniać pojęcie "klasyka" i "sentymenty" :)
My great devastator pisze: Uważam jednak że Chaos był całkiem ciekawą próbą wyjścia poza schematy thrash metalu w kierunku takiego quasi industrialnego metalu, podoba mi się klimat tej płyty, i myślę ze album mimo że zróżnicowany to jest jednak spójny. A poza tym są po prostu fajne wałki na tej płycie
Mnie ta płyta razi jednak pewną niespójnością i jakośte "wałki" mnie nie ruszają. Ale fakt, nie jest to najgorsza rzecz, jaką Sepa nagrała.
My great devastator pisze: Co do Roots - częściowo się zgadzam z zarzutami, no ale dawno temu płytkę katowałem w kółko zresztą swego czasu Sepy słuchali wszyscy, od dziewczynek z pacyfkami, po ponurych extremalnych metali.
Nie wiem,czy mówisz o tej konkretnej płytce, czy o dokonaniach Sepy wogóle. W obu przypadkach się nie zgodzę, bo znam starych metalowców, którzy do Sepy mają stosunek neutralno-olewczy. Zaś jeśli mówisz tu tylko o "Roots" to sprzeciwie sie jeszcze bardziej, bo ja nigdy tej płyty nie lubiłem i od początku jawiła mi się jako miękka kupa. I takąż miękką kupą pozostaje - w moim odczuciu.
Obrazek
My great devastator
świeżak

11-05-2008, 20:44

Revenant pisze: W obu przypadkach się nie zgodzę, bo znam starych metalowców, którzy do Sepy mają stosunek neutralno-olewczy. Zaś jeśli mówisz tu tylko o "Roots" to sprzeciwie sie jeszcze bardziej, bo ja nigdy tej płyty nie lubiłem i od początku jawiła mi się jako miękka kupa. I takąż miękką kupą pozostaje - w moim odczuciu.
Generalnie mój obecny stosunek do zespołu jest podobny + sentyment
Ale sporo osób ( ze mną włącznie ) właśnie od nich zaczęło swoją, nazwijmy to, "przygodę z cieżką muzą" i za to dla Sepultury szacuneczek.
Mort
rasowy masterfulowicz

11-05-2008, 20:51

Roots jest najbardziej "popularna" z plyt Sepultury, nieraz zdarzalo mi sie rozprawiac o muzyce z ludzmi w ogole nie zainteresowanymi metalem, ale o dziwo wielu z nich kojarzy Roots
I AM MORBID
kakademona
weteran forumowych bitew

11-05-2008, 21:55

nie kumam jak mozna zacząć słuchac metalu od Sepultury a tym bardziej od ich słabych płyt.wybaczcie ale to dla mnie niezrozumiałe.
Awatar użytkownika
Revenant
postuje jak opętany!

11-05-2008, 21:59

Ale sporo osób ( ze mną włącznie ) właśnie od nich zaczęło swoją, nazwijmy to, "przygodę z cieżką muzą" i za to dla Sepultury szacuneczek.
Nie wiem, ja tam zacząłem od Slayer i Deicide :twisted:

A do Sepultury mam szacunek za ich pierwsze dokonania, a nie za to, że słucha jej masa metal-wannabe :wink:

EDIT : skoro masz do "Roots" stosunek neutralno-olewczy, to jakim cudem uważasz tą płytę za klasyk?? Coś mi tu śmierdzi...
Obrazek
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

11-05-2008, 22:09

Niektórzy zaczynają od kobiety a potem rypią co popadnie ;D
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

11-05-2008, 22:10

generalnie to cały ten zespół się na nawóz nadaje...
Awatar użytkownika
Skaut

11-05-2008, 22:14

twoja_stara_trotzky pisze:generalnie to cały ten zespół się na nawóz nadaje...
już przestań, 'no bo jak to wygląda' cytując naszego nadwornego błazna ; )

Ale ja też jestem zaślepiony sentymentem, więc postrzegam Shizophrenie za ich opus magnum
Coś tam było! Człowiek!
wolf

11-05-2008, 22:25

trotzky znowu naczytał się recenzji w bravo i teraz chce pokazac jaki to z niego kozak
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

11-05-2008, 22:28

generalnie to chłopaki w naszym kraju zrobili taką karierę, bo idealnie pasowali do schematu polskiego metalowca sprzed 20 lat - brudny, śmierdzący i głupi jak klapa od klozetu.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

11-05-2008, 22:30

cos w tym jest, ale kurwa, BTR uwielbiam, ta plyta daje kopa jak malo co.
this is a land of wolves now
My great devastator
świeżak

11-05-2008, 22:32

Revenant pisze:
Nie wiem, ja tam zacząłem od Slayer i Deicide :twisted:

A do Sepultury mam szacunek za ich pierwsze dokonania, a nie za to, że słucha jej masa metal-wannabe :wink:

EDIT : skoro masz do "Roots" stosunek neutralno-olewczy, to jakim cudem uważasz tą płytę za klasyk?? Coś mi tu śmierdzi...
Do zespołu jakim jest obecnie Sepultura mam stosunek neutralno-olewczy
do roots - jak już pisałem - sentymentalny
kakademona pisze:nie kumam jak mozna zacząć słuchac metalu od Sepultury a tym bardziej od ich słabych płyt.wybaczcie ale to dla mnie niezrozumiałe.
Co w tym dziwnego??? Przecież jak zaczynałem słuchać metalu to nie wiedziałem nic o tej muzie - Roots wpadła mi w ręce posłuchałem i stwierdziłem że ten cały metal to fajny jest. To było gdzieś 10 lat temu Od tego czasu poznałem dużo innych fajniejszych płyt
Ostatnio zmieniony 11-05-2008, 22:38 przez My great devastator, łącznie zmieniany 1 raz.
kakademona
weteran forumowych bitew

11-05-2008, 22:35

wiec podejrzewam ,ze podchodzi ci także "nu metal" , korn pewnie tez lubisz i linkin park?
albo tych tam z mołdawii czy armenii , nie pamietam...
My great devastator
świeżak

11-05-2008, 22:42

Lol
Ostatnio zmieniony 25-05-2008, 13:30 przez My great devastator, łącznie zmieniany 4 razy.
My great devastator
świeżak

11-05-2008, 22:49

Wow stary , ale ostry tekst
do swojej starej też takie walisz?
ODPOWIEDZ