CRAFT
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Re: CRAFT
fajna płyta, nawet bardzo, z black metalu najlepsza pozycja od dłuższego czasu.
- Nikczemny_Żmij
- rozkręca się
jest spoko, ale poprzedniczki nie przeskoczyli.
- twoja_stara_trotzky
jakby jeszcze zupełnie wywalili te buraczane tremolo i skupili się na tym podszytym jakimś piekielnym groove transie, to byłoby w ogóle idealnie.
- twoja_stara_trotzky
bardzo bardzo dobra jest ta płyta. owszem, może i bym wypierdolił kilka niepotrzebnych tremolo, może i mierzi mnie nieco sama końcówka, gdzie się nagle panom zachciało szuGEJzować, może nie jest to jakieś epokowe dzieło, ale black metal tak ostatnio zapikował w dół, że płyta, na tle konkurencji, jawi się jako prawdziwy monument. pięknie brzmi, ma odpowiednie wibracje, czuć, że goście mają swój film i dokładnie wiedzą o co w nim chodzi. pełen szacunek.
- twoja_stara_trotzky
moja miłość do tej płyty rośnie.
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
-
- zaczyna szaleć
Pierwszy odsłuch i duże rozczarowanie jak na razie. Nigdy w Craft nie lubiłem zbytnio tych wolniejszych partii, ale rekompensowała mi to reszta. Na Void nic mi już tego nie rekompensuje. Ciągnie się ten album niemożebnie. Z żadnym ich albumem nie było łatwo, a do Total Soul Rape nadal się nie przekonałem, więc jest szansa, że może jutro zaskoczy.
- twoja_stara_trotzky
tu wchodzą chłopaki na TOP.
-
- zaczyna szaleć
przecież ta płyta jest zajebista. ten zespół zawsze był obok. nigdy nawet im nie wpadło do głowy by zmieniać oblicze gatunku itd zawsze trzymali się tego co czuli i to słychać. jedna z nielicznych AUTENTYCZNYCH płyt w bm obecnych czasów.
Pociągają mnie nie te rzeczy, co trzeba: lubię pić, jestem leniwy, nie mam boga, polityki, idei ani zasad. Jestem mocno osadzony w nicości, w swego rodzaju niebycie, i akceptuję to w pełni - Bukowski
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Trocki, Ty kurwa naprawdę jesteś pojebany... hahahah... bez urazy.twoja_stara_trotzky pisze:jakby jeszcze zupełnie wywalili te buraczane tremolo i skupili się na tym podszytym jakimś piekielnym groove transie, to byłoby w ogóle idealnie.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- twoja_stara_trotzky
dlaczego? black metal - po kilku latach (w poprzedniej dekadzie), gdzie działo się tam sporo i dobre płyty wychodziły na pęczki, gdzieś tak od dwóch lat zaczął znów gwałtownie pikować w dół... gdzie tam od czasu Fas czy Matynaty jakieś naprawdę dobre rzeczy powychodziły? w zasadzie to tylko Hell Militia i Peste Noire coś NAPRAWDĘ ciekawego i w miarę świeżego wypuściły, reszta, nawet jak fajna, to generalnie wtórna i nudna na dłuższą metę. w tym roku znacznie ciekawsze rzeczy się w death metalu (chociaż inspirowanym black metalem) działy. a nowy CRAFT jest jak ożywczy powiew w tym stęchłym pokoju. płyta trochę jak Peste Noire - tak wiele jest tu INNEJ muzyki, tyle tylko, że Peste Noire gra generalnie black metal, który brzmi jak inna muzyka, a Craft gra inną muzykę, która brzmi jak black metal :D
bardzo dobra jest to płyta i nie widzę żadnej konkurencji - CO KONKRETNIE według ciebie przegapiłem?
edyta: albo mam zwidy, albo, jak odpisywałem, to komentowałeś inny cytat ze mnie LOL
bardzo dobra jest to płyta i nie widzę żadnej konkurencji - CO KONKRETNIE według ciebie przegapiłem?
edyta: albo mam zwidy, albo, jak odpisywałem, to komentowałeś inny cytat ze mnie LOL
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Tak tak inny cytat. Bo ten finalnie komentowałem. Nie masz zwidów :-) Źle wkleiłem.
Ale mi nie o to chodzi. Rozbawiło mnie to czepianie się jakiegoś "tremolo" "groove"... Nie wydaje Ci się że utraciłeś gdzieś umiejętność odbierania muzyki jako czystej substancji, wibracji, sztuki i "widzisz" ją tylko jako lawirowanie pomiędzy gatunkami muzycznymi i rzemiosło? Ja wiem... filozoficzne farmazony może ale te wszystkie tremola, synkopy i inne rzeczy są czymś nieistotnym jeśli muzyka nie ma w sobie ducha. Banał wiem. Ale tak to widzę. Ja wiem, że niełatwo opisać muzykę i czasem trzeba użyć takich określeń, ale jednak jakieś to takie... bezduszne jest.
Co do dobrych materiałów black metalowych to fakt. Jak na lekarstwo ich jest. A co myślisz np. o takim Black Witchery (wg mnie nowa jakość) czy Anael (poza pierwszą płytą bo to czysty 1-szy Samael)?
Ale mi nie o to chodzi. Rozbawiło mnie to czepianie się jakiegoś "tremolo" "groove"... Nie wydaje Ci się że utraciłeś gdzieś umiejętność odbierania muzyki jako czystej substancji, wibracji, sztuki i "widzisz" ją tylko jako lawirowanie pomiędzy gatunkami muzycznymi i rzemiosło? Ja wiem... filozoficzne farmazony może ale te wszystkie tremola, synkopy i inne rzeczy są czymś nieistotnym jeśli muzyka nie ma w sobie ducha. Banał wiem. Ale tak to widzę. Ja wiem, że niełatwo opisać muzykę i czasem trzeba użyć takich określeń, ale jednak jakieś to takie... bezduszne jest.
Co do dobrych materiałów black metalowych to fakt. Jak na lekarstwo ich jest. A co myślisz np. o takim Black Witchery (wg mnie nowa jakość) czy Anael (poza pierwszą płytą bo to czysty 1-szy Samael)?
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."