EMPEROR
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
Re: EMPEROR
chujowy to może nie ale próby czasu nie przetrwał
IX Equlibrium to ich najlepsza płyta i chyba tylko ona pozostaje do dziś aktualna.

- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Ja bym się posunął jeszcze dalej mówiąc, ze dziś tylko demo i epka As The Shadows Rise pozostają aktualne. Kapela na długograjach totalnie dała dupy i nawet nie potrafię słuchać tej szmiry dziś. Emperor to taki Dream Theater black metalu... niby wszystko zajebiste ale coś tu wieje wiochą na 100 km.
- Lykantrop
Prometeusz był zajebisty 10 lat temu i nadal zajebistością grzeszy.535 pisze:No i jak tam Prometeusz dalej chujowy po niemal 10 latach? Panowie do boju.
Ale tak jak w/w Maleficio. Only demo and ep are real!
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
Więcej, gdyby z ostatniej płyty Ihsahna ująć te Prometejskie motywy to byłby bardzo fajny album.535 pisze:No i jak tam Prometeusz dalej chujowy po niemal 10 latach? Panowie do boju.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
cos w tym jestMaleficio pisze:Ja bym się posunął jeszcze dalej mówiąc, ze dziś tylko demo i epka As The Shadows Rise pozostają aktualne. Kapela na długograjach totalnie dała dupy i nawet nie potrafię słuchać tej szmiry dziś. Emperor to taki Dream Theater black metalu... niby wszystko zajebiste ale coś tu wieje wiochą na 100 km.
this is a land of wolves now
- Kingu
- weteran forumowych bitew
Tak, plus Prometeusz.Bloodcult pisze: IX Equlibrium to ich najlepsza płyta i chyba tylko ona pozostaje do dziś aktualna.
- empir
Conflagrator pisze:""Emperor">>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>większość BM.
Oto słowa mędrcówKingu pisze:Tak, plus Prometeusz.Bloodcult pisze: IX Equlibrium to ich najlepsza płyta i chyba tylko ona pozostaje do dziś aktualna.
-
tak jestBloodcult pisze:chujowy to może nie ale próby czasu nie przetrwałIX Equlibrium to ich najlepsza płyta i chyba tylko ona pozostaje do dziś aktualna.
- Gore_Obsessed
Dla mnie ten zespół był zawsze kiepski. Podobały mi się jedynie momenty. Za najlepszy również uważam "Emperor". Muzyka z którą czas obszedł się bezlitośnie. Gdybym był złośliwy napisałbym, że warto mieć tylko split z ENSLAVED... ze względu na część tych ostatnich. Wszystkie kasety wywaliłem chyba jeszcze w latach 90. Panowie Tveitan i Haugen to jedni z najbardziej przecenionych twórców jeśli chodzi o scenę norweską.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Maleficio
- Kontakt:
Absolutnie, a najbardziej dla mnie nieponjatne zawsze były zachwyty nad wyjącą jak owca panią Tveitan i jej kapeli rodzinnej Peccatum. Aż mi wstyd, ze kiedyś z tą kapela blisko współpracowałem.
- twoja_stara_trotzky
Maleficio, z jaką ty kapelką nigdy nie współpracowałeś i jakiej nigdy demo nie wydałeś?Maleficio pisze:Absolutnie, a najbardziej dla mnie nieponjatne zawsze były zachwyty nad wyjącą jak owca panią Tveitan i jej kapeli rodzinnej Peccatum. Aż mi wstyd, ze kiedyś z tą kapela blisko współpracowałem.

-
- rasowy masterfulowicz
current 93 

- Gore_Obsessed
Trochę poprawia ich notowania "Blood must be shed", chociaż z tego typu łupania zawsze zdecydowanie większe wrażenie robił na mnie mini album szwedzkiego WAR.Maleficio pisze:Absolutnie, a najbardziej dla mnie nieponjatne zawsze były zachwyty nad wyjącą jak owca panią Tveitan i jej kapeli rodzinnej Peccatum. Aż mi wstyd, ze kiedyś z tą kapela blisko współpracowałem.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Maleficio
- Kontakt:
stary, robiłem ich oficjalną stronę przez wiele lat... po Amor Fati sobie odpuściłem:)twoja_stara_trotzky pisze:Maleficio, z jaką ty kapelką nigdy nie współpracowałeś i jakiej nigdy demo nie wydałeś?Maleficio pisze:Absolutnie, a najbardziej dla mnie nieponjatne zawsze były zachwyty nad wyjącą jak owca panią Tveitan i jej kapeli rodzinnej Peccatum. Aż mi wstyd, ze kiedyś z tą kapela blisko współpracowałem.![]()
![]()
nie ma co się śmiać.
- hcpig
Pewnie, z tych emperorowych odpadów sam dużo bardziej wolę oba bandy na literę Z od macierzystej kapeli, ograniczają się głównie do klasycznego instrumentarium zamiast roztapiać esencję w lawinie klawiszy (te śladowe ilości parapetów w "Warfare" są niewarte wzmianki). Trochę mnie śmieszy, że przy okazji "World ov Worms" ludziska płakali że to nie to samo co CYSORZ itp. hehe to właśnie wyszło ZYKLON na dobre.Gore_Obsessed pisze: Trochę poprawia ich notowania "Blood must be shed"
A sam EMPEROR od dwójki w górę nawet ok, ze szczególnym naciskiem na dwójkę właśnie i zabawę w 69 z THORNS.
Yare Yare Daze
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Emperor >>>>>>>> dzisiejszy black metal. Emperor to esencja lat 90 w BM.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Maleficio
- Kontakt:
Nif pisze:Emperor >>>>>>>> dzisiejszy black metal. Emperor to esencja lat 90 w BM.
tak, Darkthrone, Satyricon, Immortal, Dissection to łzeesencja lat 90