8 lat minęło od kiedy TESTAMENT zrobił zamęt
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- KreatoR
- weteran forumowych bitew
Re: 8 lat minęło od kiedy TESTAMENT zrobił zamęt
Maryś, zgadzam się (bo Ty nie wliczasz w to zachodnich szkopów)
nie, nie wliczam - wszystko się zgadza :))) kraut-thrash gra w osobnej lidze :)
- KreatoR
Ale Ty przecież nie jesteś kibicem.
- Kingu
Ja czekam, bo poprzednia zajebista jest. W sumie ostatnio Testament miał dużo więcej do powiedzenia niż Slayer. Niczym młody ogier przy starej klaczy :)
O! może nie zajebista, ale bardzo dobra! Najmniej oryginalna pośród pozostałych ich płyt - taki ekstrakt Testamentu, wciąż na poziomie niedostępnym dla większości. Nie wiem dlaczego dość chłodno została przyjęta na tym forum (w sumie wiem, ale nie napiszę, żeby nikogo nie obrazić. :)Kingu pisze:Ja czekam, bo poprzednia zajebista jest.
Tu bym nie przesadzał. Ostatni Slayer jest zajebisty, ostatni Anthrax też chyba lepszy, a ostatnia Metallica (ta w pełni samodzielna) na porównywalnym poziomie. Niemniej jednak czekam na ten nowy Testament i mam nadzieję, że będzie to płyta mniej zachowawcza niż poprzedniczka.Kingu pisze:W sumie ostatnio Testament miał dużo więcej do powiedzenia niż Slayer. Niczym młody ogier przy starej klaczy :)
- Kingu
Jeśli ostatni Testament nie jest oryginalny, to co powiedzieć o Slayer? :)
Przy "The Formation..." macham banią, a "World painted..." w całości na raz tylko wtedy gdy byłem zbyt zajęty czymś innym aby wyłączyć lub zmienić. Klacz ma momenty, ogier w galopie cały czas. 5 lat nie robi diametralnej różnicy.
Nie oceniam dorobku życiowego obydwu klasyków, tylko tak widzę ich formę w ostatnim czasie. Bostaph + Skolnick, i dziękuję za uwagę.
Przy "The Formation..." macham banią, a "World painted..." w całości na raz tylko wtedy gdy byłem zbyt zajęty czymś innym aby wyłączyć lub zmienić. Klacz ma momenty, ogier w galopie cały czas. 5 lat nie robi diametralnej różnicy.
Nie oceniam dorobku życiowego obydwu klasyków, tylko tak widzę ich formę w ostatnim czasie. Bostaph + Skolnick, i dziękuję za uwagę.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
no kurwa, przeciez to plastikowe gowno jakim jest ostatni testament to jakis slaby dowcip na tle ostatniego sleja, czarnuchu prosze.
this is a land of wolves now
- Block69
- zahartowany metalizator
+2 (dowcip na tle wszystkich sleja)
"The Formation of Damnation" to najgorsze co nagrali. Słabe kompozycje i totalnie zjebane, wypalone z pomysłów solówki. Czytając z nimi wywiady widać, że od wielu lat są totalnie wypaleni.
A ta nowa okładka to zbyt dobra jak na nich ;)
edyta. ale byda tyż sprawiedliwy i drugą szanse im dam, bo jeszcze nigdy tak okrutnie nie zjebali i może się poprawią
"The Formation of Damnation" to najgorsze co nagrali. Słabe kompozycje i totalnie zjebane, wypalone z pomysłów solówki. Czytając z nimi wywiady widać, że od wielu lat są totalnie wypaleni.
A ta nowa okładka to zbyt dobra jak na nich ;)
edyta. ale byda tyż sprawiedliwy i drugą szanse im dam, bo jeszcze nigdy tak okrutnie nie zjebali i może się poprawią
PENIS METAL
- ozzy
- postuje jak opętany!
no w sumie jak dla mnie to oni mogą grać już tylko koncerty bo to wychodzi im nieprzeciętnie... a ta nowa okładka nie wiem czemu ale jakoś kojarzy mi się z pracami zdobiącymi materiały Sathanas
SODOM i chuj
- Kingu
I dlatego od lat prawie w ogóle nie czytam wywiadów. Średnio mnie interesuje, że Entombed uważa Same Difference za gówno, kolesie z Paradise Lost podeptali pierwsze albumy, a klacz jest świętą krową :)Block69 pisze: Czytając z nimi wywiady widać, że od wielu lat są totalnie wypaleni.
Będąc na ich koncercie, ostatnie co mógłbym powiedzieć, to to że są wypaleni.
-
- mistrz forumowej ceremonii
a oni (testament) w ogóle nagrali coś dobrego? bo jakoś nie pamiętam, może mi umknęło.
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
"Demonic" było fajne, wczesne miały przebłyski :-)))
-
- w mackach Zła
ja tam z chęcią posłucham nowej płyty
- Glene
Dzisiaj mialem koszmar, ze za 30 zl kupilem plyte Demonic Testament i niezmiernie tego zalowalem:D
- Riven
- Kontakt:
Debiut ma momenty, ale prawde mowiac gdyby nie spory sentyment, to raczej bym do niego nie wracal. Sporo dluzyzn i tandetnych solowek, chociaz jest tez pare niekiepskich riffow. Jak mi sie bedzie bardzo nudzilo to zrobie sobie rewizje "The New Order", kiedys bardzo lubilem. W sumie to lata temu uwazalem ich za jeden z ulubionych zespolow, po latach i zapoznaniu sie z ciekawszymi kapelami mooocno mi sie przewartosciowali, jak malo ktora kapela w zasadzie. Wczesniej chyba jakos nie zauwazalem ile jest wiochy w tej muzyce. :PHeretyk pisze:a oni (testament) w ogóle nagrali coś dobrego? bo jakoś nie pamiętam, może mi umknęło.
"Demonic" ma zajebisty otwieracz, reszty nie pamietam. :D
- Glene
Pierwsze 3 mi sie nadal podobaja, chociaz juz nie sluchalem ich pare lat. Z Demonic oprocz otwieracza to pamietam, ze Burning Times bylo dobre. Po ostatniej plycie to nowej nawet mi sie sciagnac nie bedzie chcialo:D
- Riven
- Kontakt:
no no, Burning Times przeskurwysyn. to jest wlasnie ich problem - 1-2 totalnie wyjebane kawalki, a reszta jaks taka nijaka. tak samo The Gathering - rozkurwiajace Legions of the Dead i DNR, reszta juz duzo slabiej. ale LotD to jeden z moich ulubionych numerow thrashmetalowych, zlo przeokrutne.
- Block69
Ha, jest jeszcze lepiej, bo w jakimś wywiadzie sami przyznali, że obecnie mają wielki problem z komponowaniem dobrych numerów i kole 20 nowych kawałków wyciepali do kosza. :DKingu pisze:I dlatego od lat prawie w ogóle nie czytam wywiadów. Średnio mnie interesuje, że Entombed uważa Same Difference za gówno, kolesie z Paradise Lost podeptali pierwsze albumy, a klacz jest świętą krową :)Block69 pisze: Czytając z nimi wywiady widać, że od wielu lat są totalnie wypaleni.
Będąc na ich koncercie, ostatnie co mógłbym powiedzieć, to to że są wypaleni.
Koncertowo jest dobrze za wyjątkiem Skolnicka, który upraszcza swoje solówki.
A, i na nowej płycie mają być covery QUEEN, IRON MAIDEN i SCORPIONS plus "utwory z krążka w wersji winylowej, ale na DVD". ;)
PENIS METAL
Piszesz jakbyś miał z 50 lat, a poznałeś te płyty pewnie po 2000 roku :) Ja ostatnio powróciłem sobie do ich albumów i moim zdaniem wciąż się bronią. Oczywiście nie jest to klasa Slayer, Metallica czy Megadeth, ale obok Overkill czy Exodus spokojnie można ich postawić.Riven pisze:Debiut ma momenty, ale prawde mowiac gdyby nie spory sentyment, to raczej bym do niego nie wracal. Sporo dluzyzn i tandetnych solowek, chociaz jest tez pare niekiepskich riffow. Jak mi sie bedzie bardzo nudzilo to zrobie sobie rewizje "The New Order", kiedys bardzo lubilem. W sumie to lata temu uwazalem ich za jeden z ulubionych zespolow, po latach i zapoznaniu sie z ciekawszymi kapelami mooocno mi sie przewartosciowali, jak malo ktora kapela w zasadzie. Wczesniej chyba jakos nie zauwazalem ile jest wiochy w tej muzyce. :P
Poważnie czy sobie jaja robisz?Block69 pisze:A, i na nowej płycie mają być covery QUEEN, IRON MAIDEN i SCORPIONS plus "utwory z krążka w wersji winylowej, ale na DVD" ;)
- Block69
Z CHAOS VAULT:
"Nowa płyta thrashersów z amerykańskiego Testament będzie nosiła tytuł “Dark Roots Of Earth”. Złoży się na nią (w wersji podstawowej) dziewięć utworów wyprodukowanych, zmiksowanych i zmasterowanych przez Andy’ego Sneapa. Wersja limitowana z dodatkowym dyskiem DVD wzbogacona zaś będzie o covery Queen, Scorpions i Iron Maiden, oraz o utwory z krążka w wersji winylowej, ale na DVD (chuj wie, co to ma znaczyć). Okładkę natomiast wykonał Eliran Kantor. Krążek ukaże się 27 lipca dzięki Nuclear Blast Records."
"Nowa płyta thrashersów z amerykańskiego Testament będzie nosiła tytuł “Dark Roots Of Earth”. Złoży się na nią (w wersji podstawowej) dziewięć utworów wyprodukowanych, zmiksowanych i zmasterowanych przez Andy’ego Sneapa. Wersja limitowana z dodatkowym dyskiem DVD wzbogacona zaś będzie o covery Queen, Scorpions i Iron Maiden, oraz o utwory z krążka w wersji winylowej, ale na DVD (chuj wie, co to ma znaczyć). Okładkę natomiast wykonał Eliran Kantor. Krążek ukaże się 27 lipca dzięki Nuclear Blast Records."
PENIS METAL