BURZUM

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

Re: Burzum

11-03-2009, 14:08

So_It_Is_Done pisze:
Ihasan pisze:te zdjęcia co wkleiliście to chuj w porównaniu z poniższym :)

i pomyśleć, że ten pan nagrał "Hvis Lyset Tar Oss" LoL;

A co ty po domu w dresach nie chodzisz? Chociaż pewnie nie, jako prawdziwy wyznawca czerni śpisz w tych gotyckich buciorach z klamrami i masz pofarbowane kudły na czarno. Następny wysrany inteligent.
Ty, kurwa trochę się wyluzuj jakąś herbatkę z ziółek sobie strzel bo Ci widzę Varg na mózg wleciał i odeszło poczucie humoru wraz z normalnym myśleniem; Chuj Cię obchodzi jak chodzę po domu i w czym śpię, a włosy nie muszę farbować by mieć czarne cieciu malinowy.
... tu chodziło mi o fakt, jak gość wygląda w tym ubraniu. Czapka, bluza i dresy niczym kurwa koleś z placu warzywnego, są dresy i dresy, jak Ty tak chodzisz ubrany jak Varg na tym zdjęciu to mam z ciebie niezły ubaw, na poziomie tego zdjęcia;

eot
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

Re:

11-03-2009, 14:10

Skaut_Kwatermaster pisze:nie rozumiem. To nie można sobie na łące pohasać? :D
nie no wiesz, tu nie o hasanie chodzi bynajmniej ehehhehehe :lol:
Black Magic Mushrooms

Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

11-03-2009, 14:13

Ihasan pisze:
Ty, kurwa trochę się wyluzuj jakąś herbatkę z ziółek sobie strzel bo Ci widzę Varg na mózg wleciał i odeszło poczucie humoru wraz z normalnym myśleniem; Chuj Cię obchodzi jak chodzę po domu i w czym śpię, a włosy nie muszę farbować by mieć czarne cieciu malinowy.
... tu chodziło mi o fakt, jak gość wygląda w tym ubraniu. Czapka, bluza i dresy niczym kurwa koleś z placu warzywnego, są dresy i dresy, jak Ty tak chodzisz ubrany jak Varg na tym zdjęciu to mam z ciebie niezły ubaw, na poziomie tego zdjęcia;

eot
Pewnie, że tak chodzę i do tego mam jeszcze więcej pasków niż on i lepszą czapke. A co do poczucia humoru, to jak jeszcze raz będziesz żartować napisz w którym momencie trzeba się zaśmiać.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

11-03-2009, 14:16

Ihasan pisze:
Skaut_Kwatermaster pisze:nie rozumiem. To nie można sobie na łące pohasać? :D
nie no wiesz, tu nie o hasanie chodzi bynajmniej ehehhehehe :lol:
heheeh, wiem. Ciuch pierwsza klasa, może w więzieniu innych nie mógł nosić ;)
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

11-03-2009, 14:22

So_It_Is_Done pisze:. A co do poczucia humoru, to jak jeszcze raz będziesz żartować napisz w którym momencie trzeba się zaśmiać.
po chuj jak i tak nie załapiesz?!
Black Magic Mushrooms

Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

11-03-2009, 18:24

Riven pisze:Obrazek
ale wiesiek z brzezin małych :) wygląda jak zdjęcie z naszej klasy :D
So_It_Is_Done pisze: A co ty po domu w dresach nie chodzisz?
no ja też nie chodzę, i co?
wyluzuj, pośmiać się troszkę nie zaszkodzi
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Wujek Lucyferiusz
postuje jak opętany!

16-03-2009, 18:44

Zdjęcia rzeczywiście w pytkę. :lol:

Wczesne płytki mogą sobie brzęczeć, DSEGV się podoba, Filosofem rozczarowuje a dwie ostatnie to jedynie przeszkadzajki w tle, nie muzyka.
Hviss lyset tar oss jest moim ulubionym albumem metalowym w ogóle. Miałem większe i mniejsze fazy na ten gatunek, czasem rzygałem blackiem, czasem miałem dość deathu, bywało, że ogólnie nic cięższego mnie nie interesowało lecz HLTO mogłem zapuścić o każdej porze.
Zwarty, przemyślany koncept-album z oryginalnymi tekstami i genialną oprawą graficzną (T. Kittelsen), optymalna manifestacja nienawiści, zwątpienia i smutku. Nikt wcześniej i nikt później nie nagrał takiego soczystego mięcha.

Jak taki zjeb jak Vikernes mógł nagrać tak genialną płytkę pozostaje tajemnicą losu. :twisted:
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Kel'Thuz - młot na parchów

t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

16-03-2009, 18:49

Filosofem rozczarowuje
jedna z najlepszych plyt metalowych, a juz na pewno jedna z najlepiej brzmiacych
Jak taki zjeb jak Vikernes mógł nagrać tak genialną płytkę pozostaje tajemnicą losu. :twisted:
najlepszy dowod na to, ze ignorancja, dyletanctwo i pierdolone zabobony czasem nie przeszkadzaja w tworzeniu dziel sztuki
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Wujek Lucyferiusz
postuje jak opętany!

16-03-2009, 19:09

Riven pisze:jedna z najlepszych plyt metalowych, a juz na pewno jedna z najlepiej brzmiacych
De gustibus..., jak powiadają... Oprócz Dunkelheit nie znalazłem na niej czegoś, co by zrobiło na mnie wrażenie. Nie mówię, że to zła płyta - po prostu rozczarowała mnie strasznie po tym, co Wilku pokazał na HLTO. Wiesz jak to jest - czekasz na kolejny album, odkładasz kasę a gdy już kupujesz kasetę (to były takie czasy ;) ) i odpalasz to z każdym kawałkiem powtarzasz częściej: "o nie...", "no kurwa nieee...". :lol: Miałem przeczucie, że Filosofem jest pożegnaniem z ostrzejszym graniem i kiedy Baldr umarł potwierdziło się ono w 100% procentach. Może to i dobrze, bo jeśli miałby nieudolnie nawiązać do Hvis..., to miałbym alergię na te 3 ostatnie albumy a tak to czasem sobie puszczę w ramach przypomnienia. 8)
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?

Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

16-03-2009, 19:12

a ja nie wiem czy nie bardziej cenie wlasnie Filosofem ;)
this is a land of wolves now
długopisyyyyyyyyyy

16-03-2009, 20:03

Scaarph pisze:
Podoba mi się już członek tego zespołu. :) nigdy jakos za bardzo nie słuchałłem Burzum, ale chyba którąś płytę w końcu posłucham tak z ciekawości. Tylko nie wiem którą. Widać po nim. tym muzyku na zdjęciu że jest naprawdę bardzo poczciwym człowiekiem który lubi pracować fizycznie. A jeśli pracuje to jest bardzo w tym rzetelny. Mimo iż kiedyś zabił innego muzyka to był to błąd młodości. Teraz chce być po prostu prawym człowiekiem i dbać o swoją rodzinę.
Awatar użytkownika
Husar
weteran forumowych bitew

17-03-2009, 12:33

długopisyyyyyyyyyy pisze:
Scaarph pisze:
Podoba mi się już członek tego zespołu. :) nigdy jakos za bardzo nie słuchałłem Burzum, ale chyba którąś płytę w końcu posłucham tak z ciekawości. Tylko nie wiem którą. Widać po nim. tym muzyku na zdjęciu że jest naprawdę bardzo poczciwym człowiekiem który lubi pracować fizycznie. A jeśli pracuje to jest bardzo w tym rzetelny. Mimo iż kiedyś zabił innego muzyka to był to błąd młodości. Teraz chce być po prostu prawym człowiekiem i dbać o swoją rodzinę.

Zobacz jego dlonie matole. On wyglada bardziej na rybaka :). Lopaty to w zyciu nie trzymal, chyba ze do zdjec :wink:
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

17-03-2009, 13:59

Twój Wujek pisze:Oprócz Dunkelheit nie znalazłem na niej czegoś, co by zrobiło na mnie wrażenie. Nie mówię, że to zła płyta - po prostu rozczarowała mnie strasznie po tym, co Wilku pokazał na HLTO. Wiesz jak to jest - czekasz na kolejny album, odkładasz kasę a gdy już kupujesz kasetę (to były takie czasy ;) ) i odpalasz to z każdym kawałkiem powtarzasz częściej: "o nie...", "no kurwa nieee...". :lol:
he he... miałem identycznie; Kurde, nawet wysępiłem u starych kasę na digibooka, ale go sprzedałem wkróce za jakieś grosze (czasy pre-Allegro)... "Filosofem" odkryłem na nowo kilka lat temu (góra cztery), niesamowicie mroczna i hipnotyzująca płyta, zdecydowanie jedna z najlepszych Varga (ex aequo z "dwójką"). Dla kontrastu, nie roumiem dlaczego wielu ludzi podnieca sie HVTO.
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Awatar użytkownika
Wujek Lucyferiusz
postuje jak opętany!

17-03-2009, 20:30

boroowa pisze:he he... miałem identycznie; Kurde, nawet wysępiłem u starych kasę na digibooka, ale go sprzedałem wkróce za jakieś grosze (czasy pre-Allegro)... "Filosofem" odkryłem na nowo kilka lat temu (góra cztery), niesamowicie mroczna i hipnotyzująca płyta, zdecydowanie jedna z najlepszych Varga (ex aequo z "dwójką"). Dla kontrastu, nie roumiem dlaczego wielu ludzi podnieca sie HVTO.
Może przyjdzie na nią czas, kto wie. :) To jest właśnie unikalne w Burzum, że każdy znajdzie coś dla siebie - ortodoksyjny blackowiec, blackowy odskakiwacz-od-konwencji, fan udziwnień z Filosofem a nawet miłośnik plumkania Casio. :lol:

długopisyyyyyyyyyy

17-03-2009, 20:48

Husar pisze: Zobacz jego dlonie matole. On wyglada bardziej na rybaka :). Lopaty to w zyciu nie trzymal, chyba ze do zdjec :wink:
No no no, nie rozpędzaj się tu z tymi matolami. Jeśli jest rybakiem to też go bardzo szanuję.
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

17-03-2009, 21:31

boroowa pisze:he he... miałem identycznie; Kurde, nawet wysępiłem u starych kasę na digibooka, ale go sprzedałem wkróce za jakieś grosze (czasy pre-Allegro)... "Filosofem" odkryłem na nowo kilka lat temu (góra cztery), niesamowicie mroczna i hipnotyzująca płyta, zdecydowanie jedna z najlepszych Varga (ex aequo z "dwójką"). Dla kontrastu, nie roumiem dlaczego wielu ludzi podnieca sie HVTO.
Dla mnie właśnie "Det Som Engang Var" i "Hivs Lyset Tar Oss" to dwie, nie do wy-je-ba-nia albumy, które cholernie cenię i do których mam ogromny sentyment i bez wątpienia jeden z największy bm kultów;
DSEV to cholernie mroczna i zimna płytka, każdy moment płytki jest świetny a numer "En ring til å herske" zawsze mnie poniewierał.
"Filosofem" dawno przyznam się nie słuchałem, jakoś zawsze coś innego człowiekowi wpadało w łapska z regału do słuchania, ale chyba sobie ją odświeżę; .. świetnie jest wydana - to nie podlega dyskusji; Mnie jedyna rzecz, który nie zadowalała pamiętam na tym albumie to wokal, który na trzech pierwszych albumach jest idealny;
Black Magic Mushrooms

Awatar użytkownika
olo1972
postuje jak opętany!

18-03-2009, 11:02

Chyba jednak Filosofem...Raz,że to pierwsza pozycja Burzum jakiej słuchałem.Dwa,że ma ten swój zimny klimat,pod wpływem którego kiedys pisałem jakies pierdoły z gatunku fantasy. :D Wiecie:''Zatopił miecz w jego srcu,aż po rękojesć,nie bacząc na tryskające fontanny krwi'' :lol: Niezły ubaw...
wolf

18-03-2009, 16:41

jaki kolo na fotce zadowolony, widac polubił notoryczne skłony po mydło
dla mnie burzum to tylko filosofem ze względu na jeden plumkający kawałek który ktos juz wyżej wymienił,dobra debiut tez w porywach przejdzie
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

21-03-2009, 08:35

długopisyyyyyyyyyy pisze: nigdy jakos za bardzo nie słuchałłem Burzum, ale chyba którąś płytę w końcu posłucham tak z ciekawości.
Jak to szło..."Burzum nie dla Ciebie" :lol: :lol: :lol:
Ihasan pisze: Dla mnie właśnie "Det Som Engang Var" i "Hivs Lyset Tar Oss" to dwie, nie do wy-je-ba-nia albumy, które cholernie cenię i do których mam ogromny sentyment i bez wątpienia jeden z największy bm kultów;
Nie do wyjebania ideały to pierwsze cztery. Także tak obsrywana tu jedynka +"Aske".
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

21-03-2009, 14:33

Obrazek
Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ