FLAPJACK
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- weteran forumowych bitew
Re: FLAPJACK
Może to wszystko przez te czarne obwoluty 

- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Pewnie tak, zawsze lezaly obok Digisow, choc drugie Cows jest juz zolte. Fajnie przysiasc sobie i powspomnac

woodpecker from space
-
No tak, archiwum się przydaje, szczególnie jak teraźniejszość traci na jakości i nie oferuje nic oprócz ilości.
Widzę też, że jest reprezentacja QQRYQ i Anteny Krzyku. A ten Holy Moses w tym kolażu to ze względu na cover Dead Kennedys, czy to, że na wokalu jest załogantka jak w Life... But How To Live It?
Widzę też, że jest reprezentacja QQRYQ i Anteny Krzyku. A ten Holy Moses w tym kolażu to ze względu na cover Dead Kennedys, czy to, że na wokalu jest załogantka jak w Life... But How To Live It?

- Triceratops
Wszystko naraz, losowo sie nabraly reka z pudla
Ciagle sie zastanawiam czy odfoliowac xD
Z trrazniejszoscia to prawda, juz nie ma tej ekscytacji, tej niepewnosci. Pamietam do dzis jak kupilem pierwszy Out Side w zamojskiej dziupli na rynku. Moze mijalem kol knaara w drzwiach.....te Non Stopy starsze niz spora czesc userow tego forum

Z trrazniejszoscia to prawda, juz nie ma tej ekscytacji, tej niepewnosci. Pamietam do dzis jak kupilem pierwszy Out Side w zamojskiej dziupli na rynku. Moze mijalem kol knaara w drzwiach.....te Non Stopy starsze niz spora czesc userow tego forum
woodpecker from space
-
Ten składak HM to raczej nic specjalnego. Może tych kilka mniej spodziewanych coverów zwraca jakąś uwagę.
Ja Non Stopu akurat nigdy nie czytałem, ale lektura Płomyka, w którym była relacja z Metal Battle i z tej okazji info o Nasty Savage chyba jakoś zaważyła na moim losie
Ja Non Stopu akurat nigdy nie czytałem, ale lektura Płomyka, w którym była relacja z Metal Battle i z tej okazji info o Nasty Savage chyba jakoś zaważyła na moim losie

Ostatnio zmieniony 29-01-2021, 16:50 przez helpme, łącznie zmieniany 1 raz.
- Triceratops
No wlasnie nigdy mnie to nie ciekawilo. Ale w srodku jest prawie 30 letnie powietrze
to jest dopiero frajda! Xd
W non stopie bylo fajne, ze jazdy pisal co chcial i o czym chcial, nie bylo linii programowej. No i byla ostra szydera i ciety jezyk, zero sztywy, cos czego dzisiaj pismom brak
A plomyk no kurwa, to bylo juz dla doroslych

W non stopie bylo fajne, ze jazdy pisal co chcial i o czym chcial, nie bylo linii programowej. No i byla ostra szydera i ciety jezyk, zero sztywy, cos czego dzisiaj pismom brak
A plomyk no kurwa, to bylo juz dla doroslych

Ostatnio zmieniony 29-01-2021, 16:51 przez Triceratops, łącznie zmieniany 1 raz.
woodpecker from space
-
Pod warunkiem, że folia szczelna 

-
To masz na myśli chyba "Świerszczyk"

- Triceratops
Hehe nie, o Plomyczek 
Plomyk byl level wyzej.
Ale „swierszczyki” tez trzymam, czytanie ogloszen w Peep Show to dzisiaj sroga dawka beki, zwlaszcza w polaczeniu ze zdjeciami

Plomyk byl level wyzej.
Ale „swierszczyki” tez trzymam, czytanie ogloszen w Peep Show to dzisiaj sroga dawka beki, zwlaszcza w polaczeniu ze zdjeciami

woodpecker from space
-
Jasne. To była tylko taka gra słów 

- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Ten zine, mimo że nie metalowy, był swego czasu polecany w Sadisitc Zine, próbowałem go szukać ale bez powodzenia, masz jakiś numer?
Yare Yare Daze
-
Wkrenta akurat nie mam, ale to był jeden z pierwszych zinów, jaki mi wpadł w ręce. Pank as fuck. Srogie poczucie humoru i pojazd po wszystkim. A jeśli dobrze kojarzę, to coś w tym stylu robiła właśnie redakcja Sadistic tyle, że na poletku metalowym.
- hcpig
O to jak to ma być Sadistic w wersji punk to wznawiam poszukiwania! Z tego co widzę jest nawet starszy niz S, może to bezpośrednia inspiracja Jaszaka?
Yare Yare Daze
- Triceratops
Wkrenta swojego nie mam, ale wiem ze wyszlo chyba 9 numerow, jak pisalem prace o polskich czasopismach muzycznych i ich genezie to korzystalem z Antologii Zinow, tam masz spis zinow i listy numerow
woodpecker from space
-
Tak, nie pamiętam czy Wkrent wychodził jeszcze w okresie, gdy zaczął się ukazywać Sadistic. Było 10 numerów, więc może i sięgał tych czasów.
- Triceratops
-
To coś podejrzewam, że Sadistic jest o wiele młodszy. Druga połowa lat 90-ych?
- hcpig
Jak szukałem kiedyś to znalazłem na tej stronie, z okładkami:Triceratops pisze: ↑29-01-2021, 18:19Wkrenta swojego nie mam, ale wiem ze wyszlo chyba 9 numerow, jak pisalem prace o polskich czasopismach muzycznych i ich genezie to korzystalem z Antologii Zinow, tam masz spis zinow i listy numerow
https://independentzambrow.blogspot.com/search?q=wkrent
Drugi nr Sadistic Hatezine jest z 1992 roku, pierwszego nigdy nie znalazłem, ani w wersji papierowej ani skanu i nie wiem kiedy wyszedł.
Yare Yare Daze
-
Strona, którą podlinkowałeś to taka właśnie uaktualniona "Antologia zinów", która wyszła na papierze.hcpig pisze: ↑29-01-2021, 18:34Jak szukałem kiedyś to znalazłem na tej stornie, z okładkami:
https://independentzambrow.blogspot.com/search?q=wkrent
Drugi nr Sadistic Hatezine jest z 1992, roku pierwszego nigdy nie znalazłem, ani w wersji papierowej ani skanu i nie wiem kiedy wyszedł.
O proszę, nie kojarzyłem, że historia Sadistic sięga początku lat 90-ych. Wobec tego mam gdzieś jakiś późniejszy numer.
- hcpig
Ostatni jest z 1998 bodajże (ten mam w oryginale) - ORE na okładce a potem to już zrobił się lubiany przez wszystkich Wolfpack.
Yare Yare Daze