BLACK WITCHERY

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

03-12-2006, 21:14

no to kurwa wymien znawco tych zajebistych przedstawicieli amerykanskiego BM ktorym bruzdzi BW. [/quote]

Specjalnie dla Ciebie nie zrobie tego. pzdr.
Awatar użytkownika
NW.
postuje jak opętany!
Kontakt:

03-12-2006, 23:50

widze ze po raz kolejny udowadniasz swoje znawstwo i humor. nie pozdro
Obrazek
Awatar użytkownika
PrzemoC
postuje jak opętany!

04-12-2006, 11:11

Hmm. Ja siedzę bardziej w BM niż DM, ale z tego drugiego mam też sporo faworytów, np. Morbid Angel (wczesny), Immolation, Incantation, Deicide ("Legion"), Pentacle, Mortem, Grave, Sinister (wczesny), Vader (wczesny), Crucifier, Necrophagia itp. Osobiście preferuję nurt "klimatyczny" w DM i to jest to co może podejść fanom BM, rozumianym jako ludzie którzy w metalu szukają bardziej klimatu niż wygrzewu i rzeczą rozstrzygającą jest atmosfera. Drugi podtyp DM to, że tak powiem nurt luzacko-brutalistyczny z zespołami takimi jak Cannibal Corpse, Autopsy itp. Teksty mamy o truposzach i gore, albo wręcz społecznicko-filozoficzno wynurzenia. To mnie kręci mniej i to jest cała filozofia.

A wracając do BW to nadal uważam ich za zespół z b. przemyślaną koncepcją. Ich celem jest zbliżenie się do czarnej esencji którą wcześniej odnalazły np. Von czy Blasphemy. Osiągniętym celem jest diabelska atmosfera totalnego zniszczenia. Nic więcej, nic mniej. A że tracki podobne? No i chuj, i tak są zajebiste, a cel został osiągnięty. "Upheval..." to dla mnie monument czarnej polewki.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

04-12-2006, 20:13

[quote][i]Wysłane przez PrzemoC[/i]
Hmm. Ja siedzę bardziej w BM niż DM, ale z tego drugiego mam też sporo faworytów, np. Morbid Angel (wczesny), Immolation, Incantation, Deicide ("Legion"), Pentacle, Mortem, Grave, Sinister (wczesny), Vader (wczesny), Crucifier, Necrophagia itp. Osobiście preferuję nurt "klimatyczny" w DM i to jest to co może podejść fanom BM, rozumianym jako ludzie którzy w metalu szukają bardziej klimatu niż wygrzewu i rzeczą rozstrzygającą jest atmosfera. Drugi podtyp DM to, że tak powiem nurt luzacko-brutalistyczny z zespołami takimi jak Cannibal Corpse, Autopsy itp. Teksty mamy o truposzach i gore, albo wręcz społecznicko-filozoficzno wynurzenia. To mnie kręci mniej i to jest cała filozofia.[/quote]

Autopsy zaliczyłbym raczej do nurtu "klimatycznego".
Awatar użytkownika
PrzemoC
postuje jak opętany!

06-12-2006, 08:40

Też się nad tym zastanawiałem, chociaż...? Taki "Shitfun" czy to co teraz robią jako Abscess (czy jak to tam zwał) to raczaj niefrasobliwe granie bardziej niż Szatan w czołgu.
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

07-12-2006, 01:29

Czy Defleshed jest jednym z tych lepszych zespołów DM? Bo na tribute to Sepultura nieźle zapierdalają!
Awatar użytkownika
Duban
weteran forumowych bitew

07-12-2006, 10:30

przykro mi Cię rozczarować - nie!
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

07-12-2006, 13:34

DEFLESHED porusza się na styku Death i Thrash Metalu, ale zespołem deathmetalowym bym ich nigdy nie nazwał. Przeciętniactwo według mnie.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
nan
postuje jak opętany!

07-12-2006, 15:48

Podobają mi się ich wybrane kawałki, ale całe płyty nużą. Mam dwie ostatnie. EDIT: Pisałem o Defleshed, nie o BW.
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

07-12-2006, 16:08

W tym wypadku stwierdzam że DM to kiszka. Skoro znam te podstawowe kapelki DM i sa one chujowe/nudne czy jakiekolwiek inne mają wady, co sami też stwierdzacie sugerując mi żebym szukał bardziej podziemnych/innych kapel, a klasyczne płyty klasycznych kapel BM są zajebiste pod każdym względem, to o czym my mówimy?
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

07-12-2006, 16:18

[quote][i]Wysłane przez So_It_Is_Done[/i]
a klasyczne płyty klasycznych kapel BM są zajebiste pod każdym względem, to o czym my mówimy? [/quote]

Dobrze gada :)
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
NW.
postuje jak opętany!
Kontakt:

07-12-2006, 17:23

W tym wypadku stwierdzam że DM to kiszka. Skoro znam te podstawowe kapelki DM i sa one chujowe/nudne czy jakiekolwiek inne mają wady, co sami też stwierdzacie sugerując mi żebym szukał bardziej podziemnych/innych kapel, a klasyczne płyty klasycznych kapel BM są zajebiste pod każdym względem, to o czym my mówimy? [/quote]

co za teoria, poczulem sie jak na logice.
Obrazek
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

08-12-2006, 13:24

Wysłane przez So_It_Is_Done
W tym wypadku stwierdzam że DM to kiszka. Skoro znam te podstawowe kapelki DM i sa one chujowe/nudne czy jakiekolwiek inne mają wady, co sami też stwierdzacie sugerując mi żebym szukał bardziej podziemnych/innych kapel, a klasyczne płyty klasycznych kapel BM są zajebiste pod każdym względem, to o czym my mówimy?
Jaka koślawa logika. Słyszałeś dosłownie kilka kapel w tym choćby GOD DETHRONED, które z prawdziwym Death Metalem ma tyle wspólnego co DIMMU BORGIR w przypadku Black Metalu.
"Enthrone Darkness Triumphant" to kicha - ale chujowy ten Black Metal.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

08-12-2006, 18:23

W tym wypadku stwierdzam że DM to kiszka. Skoro znam te podstawowe kapelki DM i sa one chujowe/nudne czy jakiekolwiek inne mają wady, co sami też stwierdzacie sugerując mi żebym szukał bardziej podziemnych/innych kapel, a klasyczne płyty klasycznych kapel BM są zajebiste pod każdym względem, to o czym my mówimy? [/quote]

Posłuchaj sobie na przykład "Leprosy", "Slowly We Rot" albo "Here In After". Jesli nie znajdziesz dla siebie niczego na tych płytach, to możesz śmiało dac sobie spokój z death metalem, nieważne czy podziemnym, czy nie.
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

08-12-2006, 22:41

Wiem mniej wiecej 'o co chodzi w 'Slowly We Rot' i 'Leprosy', ale z tego co słyszałem Death i Obituary to brzmią bardzo thrashowo i w takim razie rozumiem wasze zdanie że są to płyty bardzo dobre. Ale i tak bardzo daleko im do klasyki Black Metalu albo klasyki Thrash Metalu.

Co do God Dethroned to gównianie grają ale ich 'The Grand Grimoire' jest zajebiste.
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

08-12-2006, 22:46

Jeszcze z nim gadacie? Myślałem, że już dawno go zabiliście (jeśli nie argumentami to chociaż fizycznie).
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

08-12-2006, 22:56

Twój lamerski komentarz niczego nie zmieni.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

08-12-2006, 23:08

Wiem mniej wiecej 'o co chodzi w 'Slowly We Rot' i 'Leprosy', ale z tego co słyszałem Death i Obituary to brzmią bardzo thrashowo i w takim razie rozumiem wasze zdanie że są to płyty bardzo dobre. Ale i tak bardzo daleko im do klasyki Black Metalu albo klasyki Thrash Metalu.

Co do God Dethroned to gównianie grają ale ich 'The Grand Grimoire' jest zajebiste. [/quote]

Bo death metal to thrash doprowadzony do pewnej skrajności. Tak czy inaczej wymienione przeze mnie płyty to stuprocentowy death metal, już bardziej "uśmiercić" sie nie da. Równie dobrze mógłbyś powiedzieć, że rozumiesz dlaczego podoba mi sie "Blood Fire Death" skoro słychać tam sporo thrash metalu. Co do wyższości jednego nad drugim wypowiadać sie nie będę, każdy ma swoje zdanie na ten temat. Slooowly we rot!!!
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

08-12-2006, 23:21

Ja uważam że taką skrajnością jest stara Sepulturka, chyba wypadałoby zakończyć ten temat bo sytuacja wydaje sie być rozwiązana.
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

08-12-2006, 23:27

Twój lamerski komentarz niczego nie zmieni. [/quote]
Możecie mu ode mnie powiedzieć, że lamerskie to jest prezentowanie subiektywnej opinii jako faktu i zachłystywanie się własną niewiedzą.
ODPOWIEDZ