MASSEMORD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Re: MasseMord
mam tak samo.
- Wielki Hektor
- rozkręca się
Nie podoba mi się Massemord i Furia. Nic specjalnego.

Niedługo sam założę zespół (gram na gitarze) i pokażę wszystkim jak się powinno grać

Niedługo sam założę zespół (gram na gitarze) i pokażę wszystkim jak się powinno grać

- Realista
- weteran forumowych bitew
Zajebisty jest ten nowy album MM, jak ich cała wcześniejsza twórczość plasowała się pomiędzy 3 a 4 tak nowy album jest na mocną 5, zajebiście wciągający no i te wokale. Kurwa świetna płyta!
- Scaarph
- zahartowany metalizator
o, zamiast pisać nikomu nie potrzebne elaboraty to to wklejęRealista pisze:Kurwa świetna płyta!

- Skaut
- Realista
Re:
dziwną skale ocen miałeś w szkoleSkaut pisze:ja bym nawet 6.5, w porywach 7 dałRealista pisze:Zajebisty jest ten nowy album MM, jak ich cała wcześniejsza twórczość plasowała się pomiędzy 3 a 4 tak nowy album jest na mocną 5, zajebiście wciągający no i te wokale. Kurwa świetna płyta!

- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Re: Re:
Realista pisze:dziwną skale ocen miałeś w szkoleSkaut pisze:ja bym nawet 6.5, w porywach 7 dałRealista pisze:Zajebisty jest ten nowy album MM, jak ich cała wcześniejsza twórczość plasowała się pomiędzy 3 a 4 tak nowy album jest na mocną 5, zajebiście wciągający no i te wokale. Kurwa świetna płyta!

- Blackult
- rasowy masterfulowicz
Przesłuchałem nową płytę dwa razy i jest bałdzo bałdzo, mi przypomina "Antiflesh Gimbus", chociaż nie przypomina.
- chaos
- w mackach Zła
mi też się podoba, gdyby nie jakaś "pryta pryta" na perkusji w okolicach 19 minucie i było trochę krótsze lub podzielone na dwa kawałki to było by ekstra, pod koniec mnie trochę znudziło
ale ogólne odczucia bardzo pozytywne, kojarzy mnie się to trochę z bloodline, miejscami meathook
ale ogólne odczucia bardzo pozytywne, kojarzy mnie się to trochę z bloodline, miejscami meathook

- Castor
Ten główny riff ciągnący się niemal przez cały utwór jest strasznie męczący, ale pozostałe riffy i inne efekty całkiem niezłe. Taki długi ten utwór, że może Priest przysnął i stąd ta "pryta pryta", cokolwiek to oznacza 

- twoja_stara_trotzky
właśnie ten główny riff jest fajny, jak tylko przestają go grać, to w jakąś wieś wchodzą 

- Castor
no może fajny to on by był gdyby grali go przez 30 sekund, a nie 30 minut
Przy takim "maratonie" to nawet najlepszy riff zaczyna mnie irytować, a potem wkurwiać 

- twoja_stara_trotzky
generacja MTV - jak nie miga, mruga i nie zmienia się jak w kaleidoskopie, to źle 

- Castor
że niby ja generacja MTV? Nie przesadzaj
Co ja zrobię że lubię urozmaicenia, a jednostajność mnie męczy 

- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Zajebisty i transowy motyw to może lecieć i przez 25 minut. Gorzej jak jest chujowy a nie transowy.twoja_stara_trotzky pisze:generacja MTV - jak nie miga, mruga i nie zmienia się jak w kaleidoskopie, to źle
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
prawdziwy transowy riff to jest na SKULLFLOWER Exquisite Fucking Boredom - 40 minut przeprawy przez pustynną burzę a nie jakieś pitu sritu po hałdach 

- Castor
Niesamowite jak reagujesz na ten album, też bym chciał by robił on na mnie takie wrażenieKaszub pisze:Kłamliwy wąż z okładki pełzł jadowicie wstrzykując żrącą maź we wszystko, co światłe, pełne nadziei i stojące choć odrobinę powyżej dna.

Zgadzam się najlepsze jest na końcu i gdzieś tam w środku.Kaszub pisze:Na koniec pozostawiono najlepsze w moim mniemaniu motywy w tym albumie: najbardziej jadowite i włażące w mózgownicę z równą skutecznością, co główny riff.chaos pisze: pod koniec mnie trochę znudziło
mnie długość tego utworu/albumu nie przeszkadza, raczej jego jednostajność.Kaszub pisze:"Solo" Priesta w postaci jednego uderzenia w werbel > all. Bez ironii. I czep się ogona, jest dobrze.Castor pisze:Taki długi ten utwór, że może Priest przysnął i stąd ta "pryta pryta", cokolwiek to oznacza
no tak, ale o ile szybciej nastąpi to w tym drugim przypadkuKaszub pisze:Posługując się tym, co napisał Alsvartr: przy takiej konstrukcji albumu/utworu motyw musi być i transowy i zajebisty; wyobraź sobie półgodzinną sesję kolejno: z dobrym, chwytliwym thrashem i z nudnym, ale transowym motywem. Nie wiem, jak u Ciebie, ale u mnie oba te przypadki powodowałyby Mdłości.Castor pisze: Przy takim "maratonie" to nawet najlepszy riff zaczyna mnie irytować, a potem wkurwiać

czekaj, czekaj o którym teraz albumie mówisz bo się pogubiłemKaszub pisze:Ogółem dobry album, dobra podwójna stopa, fajne melodie, kilka utworów bym wywalił. I mam nadzieję, że zagrają na koncertach.

pierwsze słyszę, to jakiś nowy projekt Nihila?Kaszub pisze:EDIT: Ktoś posiada informacje na temat projektu Nihila o nazwie Hatred Supreme?

Skąd informacja, że Hatred Supreme to projekt Nihila? HT to był taki szort-liwd zespół, przez który przewinęło się kilka osób z okolic katowic (w tym Namtar ćwicząc w ten sposób grę na bębnach), które łączył pociąg do alkoholu, ale nic sensownego z tego nie wynikło.
EDIT: Chyba, że wykorzystali ten szyld do czegoś zupełnie nowego.
EDIT: Chyba, że wykorzystali ten szyld do czegoś zupełnie nowego.