Maria Konopnicka pisze:antek_cryst pisze:
uroczy jesteś, Jak dostaniesz zarostu może być z ciebie niezłe ciacho.
ciao ;*
nie wiem co Ci napisać, może spróbuj na początek trochę poczytać... co by Ci tu polecić?...hmmm...
o! mam!
http://pl.wikipedia.org/wiki/Doom_metal
:))))))
wikiepdia pisze:Od tego czasu zespoły takie jak Trouble, Saint Vitus, Candlemass, Pentagram, Katatonia, Anathema oraz Witchfinder General zdefiniowały gatunek
proponuję przypomnieć sobie, gdzie była katatonia na etapie turn loose the swans/serenades/Clouds/Shades a dopiero potem podpierać się zewnętrznymi linkami ;)
Gdzie w mediach w latach 92-94 był sain vitus, candlemass, pentagram, trouble? Ja wiem prekursorzy... ale ja nie mówiłem o prekursorach, tylko o zespołach, które w danym okresie miały największy wpływ na kształt gatunku
Jasne, sabbsi ( jak i zeppelini) swoim riffowaniem podłożyli fundmanenty pod cały metal, ale to dzięki "wielkiej czwórce" doom metal stał się popularny. Klasycy klasykami, ale przez te lata, gzie oni byli? Sabbsi - wiadomo - ale mierząc popularnością to (poza sabbsami) kapele, którymi się w wikipedii podpierasz w tzw mediach występują incydentalnie.
Nie chodzi mi o wartość obiektywną tych kapel, jeno o to, że na pewnym etapie pewnych kapel było w mediach najwięcej - ergo kształtowały gatunek.
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.