WATAIN

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

Re: WATAIN

24-06-2013, 15:47

gitara w zwrotce przypomina samael
ogolnie nic specjalnego raczej

swoja droga juz naprawde rzygac sie chce od tej quasireligijnej estetyki ;).
this is a land of wolves now
Vitriol
weteran forumowych bitew

24-06-2013, 15:54

no zdecydowanie nie wyszedł nam ten numer
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
[V]
mistrz forumowej ceremonii

24-06-2013, 15:56

Riven pisze:swoja droga juz naprawde rzygac sie chce od tej quasireligijnej estetyki ;).
irytujące to jest,te teksty,etc wieją sztampą I wieśniactwem na kilometr,Watain tak jak i Behemoth np to dzisiaj bardziej produkt,kosmopolityczny,depilujący nogi satanizm niż płyta(y) z muzyką zarażoną jakaś pasją,rzeczy do których chciałoby sie wracać.Nie odmawiam im kunsztu muzycznego ale dla mnie jest to po prostu nudne,zostaje przy starych płytach Mayhem i Darkthrone.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
DCI Hunt

24-06-2013, 15:59

coś Vitriolku dziwne te wokale nagrałeś. pewnie zamiast pracować na aranżacjami trawestowałeś kawałki Dissection...
Riven pisze: swoja droga juz naprawde rzygac sie chce od tej quasireligijnej estetyki ;).
co jak co, ale oni akurat poszli w innym kierunku niż większość "religijnych" kapel.
Awatar użytkownika
Drone

24-06-2013, 15:59

Podoba mi się ten kawałek, choć quasireligijna tematyka rzeczywiście już się trochę wyświechtała. Trochę dziwne, bo Nowy Testament od 2000 lat nie zestarzał się w ogóle. Czyżby odwracanie krzyża nie miało długoterminowego uzasadnienia?
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

24-06-2013, 16:00

@Vulture
to racja, natomiast w tym wypadku nie chodzi nawet o tekst bo prawde mowiac nie zwrocilem na niego wiekszej uwagi (cos tam tylko zauwazylem ze są pieprzem diabła w krwi jezusa), ale ten caly podniosly klimat i kij w dupie robia sie juz powoli bardzo nudne. sama muzyka jest calkiem ok, wspomniane przeze mnie riffy zwrotkowe sa przyzwoite, przypominaja mi Baphomet's Throne . gorzej jak wchodzi na te bardziej gornolotne rejestry:)

coz no, jak wychodzila poprzednia to zajawkowy Reaping Death strasznie mi sie podobal a cala plyta kompletnie mi nie podeszla. pewnie z ciekawosci sprawdze calosc, ale watpie, zeby tutaj bylo inaczej. CL mi wystarczy jesli chodzi o ten zespol.

@Conflagrator

wiem, chodzi mi o estetyke, a jakby nie patrzec wpisuja sie w nia . co wcale nie znaczy, ze sa bez wyrazu. przy calej mojej niecheci do ich ostatnich nagran, tego im nie zarzuce.
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

24-06-2013, 16:19

pierwszy odsłuch i ... to jest słabe!
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

24-06-2013, 16:27

Drone pisze:choć quasireligijna tematyka rzeczywiście już się trochę wyświechtała. Trochę dziwne, bo Nowy Testament od 2000 lat nie zestarzał się w ogóle. Czyżby odwracanie krzyża nie miało długoterminowego uzasadnienia?
No wlasnie, a jest przeciez tylu wykonawcow z roznych gatunkow muzycznych ktorzy przez cala kariere wielbia pana boga i jakos nie przejada sie to po paru latach. Moze po prostu ten religijny black metal jest, poza paroma chlubnymi wyjatkami, zwyczajnie malo autentyczny? Moze to tylko ryciny, kopiowane sentencje po lacinie i bezmyslne parcie na wspak?
Vitriol
weteran forumowych bitew

24-06-2013, 16:29

wy tu o religijnej estetyce, a ten kawałek jest tak zwyczajnie chujowy na czysto muzycznym planie
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

24-06-2013, 16:30

po takiej deklaracji zaczynam czekac na nowy bop:)
DCI Hunt

24-06-2013, 16:46

Riven pisze:Moze po prostu ten religijny black metal jest, poza paroma chlubnymi wyjatkami, zwyczajnie malo autentyczny? Moze to tylko ryciny, kopiowane sentencje po lacinie i bezmyslne parcie na wspak?
To samo można powiedzieć o każdym rodzaju metalu (i pewnie muzyki w ogóle) ;) Powstaje nowy nurt, pojawiają się dziesiątki/setki naśladowców, z których większość można spokojnie olać, a zespoły które to zapoczątkowały idą dalej rozwijając się w różnych kierunkach. Teraz co chwilę wyskakują nowe zespoły grające jakiś studencki post-BM, szuGEJzBM itd. Za jakiś czas ludzie będą pamiętać o Cobalt, Wolves In The Throne Room i może jeszcze kilku innych. Reszta się zwyczajnie przeje.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

24-06-2013, 16:50

Studencki post-bm/szugejz bm to chyba najgorsze, bezplciowe gowna jakie moga byc, tak nawiasem mowiac :).

Dobra, zobaczymy jak bedzie, po prostu pamietam calkiem niedawne peany na temat III fali BM itp., a tu sie okazuje, ze para sie dosc szybko konczy. Tzn. mi tak to wyglada. Jebac.
Vitriol
weteran forumowych bitew

24-06-2013, 16:53

ugh. nie znoszę tych BM-hipsteruf w koszulach w kratę
DCI Hunt

24-06-2013, 16:56

Riven pisze:para sie dosc szybko konczy
Zawsze i (prawie) wszędzie tak jest :)
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

24-06-2013, 16:58

Death metal ma sie dobrze od 1985 ;). Moze rzecz w tym, zeby zbytniej uwagi nie przykladac do szablonow? Wtedy w ramach jednego gatunku miesci sie i Possessed, i Atheist i Portal.
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

24-06-2013, 16:59

Wolves in the... to genialna kapela, dla mnie mogliby biegać w samych klapkach, jak to napisał kiedyś ktoś mądry "dusza jest w środku, liczy się technika a nie wygląd"
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
Mistrz
postuje jak opętany!

24-06-2013, 17:01

zaskakujący ten kawałek - ostatni album to rzadkie kupsko nie warte wspominania, a tutaj słychać jednak echa ich najlepszego albumu, czyli CL. nie jest taki zły ten numer. może nawet z ciekawości sprawdzę ten album, czego nie miałem w planie.
Awatar użytkownika
Dragazes
w mackach Zła

24-06-2013, 17:35

No niestety ten utwór mnie rozczarował. Trailer zapowiadał się dużo lepiej, bo ten fragment od do 1:30 dawał nadzieje na jakieś emocje. A tu jednak nic specjalnego.
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
Awatar użytkownika
Skaut

24-06-2013, 23:18

nic się nie zmieniło w ich kwestii. Nadal tylko Rabid Death's Curse.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

24-06-2013, 23:30

ni ma kawałka , a chciałem zobaczyć czy dalej pitolą melodyjki.
ok słyszałem , ten kawałek jest lepszy od całej poprzedniej płyty
ODPOWIEDZ