WATAIN

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

Re: WATAIN

26-06-2013, 11:15

ZłyPan pisze:Hold your horses, partner. Idzie mi tylko o to, że abstrahując od tego, co teraz nagrywają do "Casus..." włącznie wszyscy mieli ich za wcielenie diabła niemalże, a teraz każden jeden twierdzi, że od początku wiedział, że Watain jest chujem podparty. A poza tym "Lawless Darkness" jest płytą zdecydowanie do posłuchania. Nie wybitną, nie miażdżącą, nie ziejącą mrokiem,ot taki przyzwoity zheavymetalizowany blaczek...
nie wiem czy wszyscy, bo ja na ten przykład nigdy nie miałem ich za żadne wcielenie Diabła. z drugiej strony nigdy też nie twierdziłem, że zespół jest chujem podparty. może tylko nieco przereklamowany :)
debiutu można posłuchać, dwójka jest co najmniej dobra, trójka również mi się podoba, ale rozumiem, ze te melodie mogą komuś nie podchodzić. czwórka tak jak piszesz, niezła, ale tak rozwleczona, że porzygać się można.

słowem, ani to żadna rewelacja, ani słaba kapela. problem w tym, ze nie za bardzo mi się chce wracać do ich płyt, jak na półce mam Mayhem, Funeral Mist, kilka ostatnich Marduków, czy Desthspell Omega. o klasykach typu Darkthrone czy Bathory nie wspominając.
Awatar użytkownika
lucass
weteran forumowych bitew

26-06-2013, 11:20

Musze w końcu posłuchać tego Watain. W życiu nie słyszałem. Dobre to? ponoć coś pod BOP grają
LEGALISE DRUGS & MURDER
Awatar użytkownika
Dragazes
w mackach Zła

26-06-2013, 11:51

lucass pisze:Musze w końcu posłuchać tego Watain. W życiu nie słyszałem. Dobre to?
Zacznij słuchać od The Hierophant.
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
Awatar użytkownika
lucass
weteran forumowych bitew

26-06-2013, 11:52

The Hierophant znam na pamięć.
LEGALISE DRUGS & MURDER
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

26-06-2013, 12:08

Dragazes pisze:
lucass pisze:Musze w końcu posłuchać tego Watain. W życiu nie słyszałem. Dobre to?
Zacznij słuchać od The Hierophant.
No ba, najlepszy Watain.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

26-06-2013, 12:41

Ale przecież na The Hierophant jest dużo więcej Necrophobic niż Watain...... O czym pisał już profesore Ihasan... Przecież to gołym uchem słychać..., chyba,. że ktoś nie zna i słucha tylko Watain...
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Realista
weteran forumowych bitew

26-06-2013, 13:21

trup pisze:Ale przecież na The Hierophant jest dużo więcej Necrophobic niż Watain...... O czym pisał już profesore Ihasan... Przecież to gołym uchem słychać..., chyba,. że ktoś nie zna i słucha tylko Watain...
Polemizujesz ze znawcami na tym forum :D BOP to przecież Watain. W kazdym aspekcie.
Awatar użytkownika
Skaut

27-06-2013, 01:17

ZłyPan pisze:Hold your horses, partner. Idzie mi tylko o to, że abstrahując od tego, co teraz nagrywają do "Casus..." włącznie wszyscy mieli ich za wcielenie diabła niemalże
Żadni wszyscy. Zawsze pisałem, że puszczają oko.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
trup

Re:

27-06-2013, 09:57

Skaut pisze:
ZłyPan pisze:Hold your horses, partner. Idzie mi tylko o to, że abstrahując od tego, co teraz nagrywają do "Casus..." włącznie wszyscy mieli ich za wcielenie diabła niemalże
Żadni wszyscy. Zawsze pisałem, że puszczają oko.
chyba kakaowe...
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Drone

08-07-2013, 19:46

Przeklejam tu dyskusję o nowym WATAIN.
DCI Hunt pisze:
Lykantrop pisze:
DCI Hunt pisze: coraz lepsze. zajebisty Bathory worship w kilku numerach, jest nawet taka quorthonowska ballada :) generalnie zróznicowany materiał - bardzo epicki, ale bardziej surowy i mniej słodki niż Lawless Darkness. kawałek z singla mało reprezentatywny.
Czyli dobrze strzelałem, że będzie teraz granie pod ostatni Nifelheim? :D
Nie. Generalnie to taka mniej słodka, bardziej surowa i bardziej oldskulowa wersja Lawless Darkness. Czasem przywalą oldskulową łupanką, ale generalnie dużo tu wolnych, epickich partii, garść dissectionowych + trochę "uduchowionych" melodii, sporo czystych wokali. stary watain z CS też jest. mi sie podoba.
Podczas mojej ostatniej peregrynacji w przyszłość śladem płyt boskiego TOOL, natknąłem się na ww. album WATAIN. Nie chciałem jednak od razu odkrywać całej - nomen omen - talii kart, nie chciałem ujawniać, że już moje ucho wewnętrzne usłyszało ten znakomity album. Teraz z czystym sumieniem dopisuję go listy płyt roku. Przy okazji dokonałem odkrycia psychologiczno-metafizycznego: nośnikiem muzyki jest psyche, a nie ośrodek fizyczny w postaci powietrza. Drgania powietrza to fizykalium symbolizujące jedynie muzykę prawdziwą - coś jak hostia, która w rzeczywistości jest ciałem Chrystusa.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Vitriol
weteran forumowych bitew

08-07-2013, 19:52

cool story bro
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
trup

09-07-2013, 00:06

drone chyba była na mszy rekolekcyjnej u bambi-egzorcysty
Awatar użytkownika
hcpig

11-07-2013, 19:21

Świetny singiel, btw zna ktoś ten Taiwaz? Jakieś to w chuj niszowe, nic na temat ww nie znalazłem (oprócz miasta pochodzenia).
Yare Yare Daze
DCI Hunt

11-07-2013, 19:30

to jest lokalna kapela z ich miasta, stare chłopy co sobie grali w połowie lat 80-tych hard rocka i śpiewali o złych rzeczach. to jest nie tyle niszowe co zwyczajnie nieznane, nawet w Szwecji mało kto zna ten zespół :)
Zephyrous
zaczyna szaleć

12-07-2013, 15:57

zapytany w wywiadzie o inspiracje Eryk odpowiedział, że będzie sporo wpływów Pink Floydów i Fields of the Nephilim, nawet czyste wokale, więc może być bardzo interesująco.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

12-07-2013, 16:04

Drone pisze:Przy okazji dokonałem odkrycia psychologiczno-metafizycznego: nośnikiem muzyki jest psyche, a nie ośrodek fizyczny w postaci powietrza. Drgania powietrza to fizykalium symbolizujące jedynie muzykę prawdziwą - coś jak hostia, która w rzeczywistości jest ciałem Chrystusa.
Bardzo ladna analogia :) Ale co to za odkrycie? Przeciez to oczywiste! :D
Co do opisu plyty, jesli jest tak jak piszecie to trzeba zbadac.
this is a land of wolves now
DCI Hunt

12-07-2013, 18:08

Zephyrous pisze:zapytany w wywiadzie o inspiracje Eryk odpowiedział, że będzie sporo wpływów Pink Floydów i Fields of the Nephilim, nawet czyste wokale, więc może być bardzo interesująco.
Konkretnie chodzi o numer "They Rode On" i Eryk faktycznie mówi w jego kontekście o FOTN czy Pink Floyd, ale ja znam płyty w/w, a ten kawałek i tak kojarzy mi się przede wszystkim z Bathory :D
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

13-07-2013, 08:07

słuchałem od kilku dni lwales darknos , kurde wstyd się przyznać ale te melodyjki co mi przeszkadzały w tym im całym black metalu to mi się teraz podobają , już nie jestem trv , to dobra płyta trzeba tylko z otwartym umysłem ją posłuchać i przebrnąć przez ten puder
Heretyk

13-07-2013, 11:17

Zephyrous pisze:zapytany w wywiadzie o inspiracje Eryk odpowiedział, że będzie sporo wpływów Pink Floydów i Fields of the Nephilim, nawet czyste wokale, więc może być bardzo interesująco.
hahaha o kurwa, i może King Crimson jeszcze :)
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

13-07-2013, 11:56

Będzie spektakularna klęska albo bardzo dobra płyta - pośredniej opcji nie przewiduję ;)
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
ODPOWIEDZ