Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Maria Konopnicka pisze:Ja odbieram płyty całościowo - rzadko kiedy wyróżniam pojedyncze utwory. Np. z " Lawless Darkness", którego słuchałem bardzo, bardzo dużo nie potrafię wyróżnić żadnego utworu, który były lepszy od pozostałych, anie żadnego, który by im ustępował.
tak jak nie lubiłem watain , tak teraz sobie słucham tej ostatniej płyty i utwory wyróżniające się od innych potrafię wskazać Malfeitor, reaping death , hymn to kain , zaznaczając ze słuchałem tej płyty dużo mniej od ciebie zapewne .
Czekam na tą nową płytę , bo ten pierwszy ujawniony utwór narobił mi smaka
aginsiak pisze:Tak przy okazji ,to gratuluje wszystkim ,którzy odnajdują ,słuchają i kupują płyty ,gdzie jest minimum 9 na 10 kompozycji,numerów,piosenek FENOMENALNYCH,GENIALNYCH,WSPANIAŁYCH,SWIETNYCH,FANTASTYCZNYCH,ZNAKOMITYCH i ZNAMIENITYCH zarazem.
To duża kurwa sztuka.Jesteście wyjątkowymi słuchaczami. Chwała i sława!!!
Maria Konopnicka pisze:Ja odbieram płyty całościowo - rzadko kiedy wyróżniam pojedyncze utwory. Np. z " Lawless Darkness", którego słuchałem bardzo, bardzo dużo nie potrafię wyróżnić żadnego utworu, który były lepszy od pozostałych, anie żadnego, który by im ustępował.
A Reaping Death ? ;>
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Absolutnie nie - idealnie równa jest dla mnie ta płyta. Podobnie jak np. ostatni Funeral Mist - monolit. Ostatniego Flaming Lips słucham właściwie jak jednego długiego utworu... często tak mam z dobrymi płytami. No chyba, że na dobrych płytach są jakieś wybitne fragmenty, ale to zdarza się niezmiernie rzadko - np. na bardzo dobrym ostatnim albumie Cianide wyróżniam "Terrorstrikes " - bo jest ro utwór fenomenalny, zdecydowanie jeden z najlepszych deathmetalowych kawałków jakie słyszałem w życiu. Albo "Invocation of the Continual One" z "Formulas Fatal to the Flesh"... Zwykle jednak płyty odbieram całościowo i całościowo je oceniam.
Available as Ltd CD Mediabook + Shirt bundle, Ltd. CD Mediabook Edition, Ltd. Edition Box Set (golden 2LP+7Inch+CD)
The golden box set is strictly limited!!!
Including:
Ltd. CD Mediabook Edition
2LP, 180gr golden vinyl, special gatefold cover
Altar cloth (100cm x 100cm) ALTAR KOC !
Poster (120cm x 60cm)
Metal pin
Postcards
Bonus 7inch
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
Już bez świeczek i ołtarza? Ah ten kryzys, nieubłagalny nawet dla fanów religijnego black metalu.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Chyba nikt tutaj nie pisnął nawet słówka na temat utworu towarzyszącego singlowemu "All That May Bleed" a więc covera Taiwaz "Play with the Devil". A covera warto posłuchać, bo jest na prawdę dobry. Prosta, rockowa piosenka, z fajnym przewodnim riffem okraszona szczyptą melodii przypominającej, że to Watain. Ciekawie zrobili ten cover, do rockowej surowizny dodali trochę "ducha". I trzeba przyznać, że wokale tu to kawał dobrej roboty. Przypasował ten zdarty głos Erika tutaj bardzo. Zdaję sobie sprawę, że mało kto tutaj powie choćby jedno dobre słowo o Eryczku, ale podkreślę to jeszcze raz: wokal w "Play with the Devil" - mistrz!
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
No będzie ktoś miał ostatni numer Decibela z tym flexi czy nie?
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
DCI Hunt pisze:Chyba jestem jedną z nielicznych osób, które pod względem muzycznym ostatnie wyczyny Watain bardzo się podobają :)
Skąd. W 2004 r. na ich koncercie z Dissection było ledwie 40 osób. Teraz przeciętna frekwencja to co najmniej dziesięć razy więcej biletów sprzedanych. Wychodzi na to, że jest wręcz odwrotnie :)