...tylko śpiewać w Opeth. Zgadzam się, że ma zajebisty growl i niech robi z niego użytek w innych zespołach. :-)Alsvartr pisze:Jezus maria, synu nie bluźnij. Człowiek posiadający jeden z najlepszych growlingów na scenie powinien tylko śpiewać? To tak jakby powiedzieć, że Mustaine powinien tylko pisać teksty albo Nocturno Culto robić tylko okładki do płyt Darkthrone. ;)nicram pisze: Åkerfeldt powinien tylko śpiewać
OPETH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: OPETH
all the monsters will break your heart
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
A to przepraszam, chyba że tak.nicram pisze:...tylko śpiewać w Opeth. Zgadzam się, że ma zajebisty growl i niech robi z niego użytek w innych zespołach. :-)Alsvartr pisze:Jezus maria, synu nie bluźnij, człowiek posiadający jeden z najlepszych growlingów na scenie powinien tylko śpiewać? To tak jakby powiedziec że Mustaine powinien tylko pisac teksty albo Nocturno Culto robic tylko okładki do płyt Darkthrone ;)nicram pisze:Åkerfeldt powinien tylko śpiewać
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
-
- zahartowany metalizator
"jeden z najlepszych growlingow" LOL, zlote wary 204324204. przeciez akerfeldt szczeka do mikrofonu a to nie jest growling tylko imitacja ujadajacego psa na lancuchu. GROWLING to ma Swano, Sandstrom, Reifert, Willets i PRZEDE WSZYSTKIM Barney, a nie ktos taki o niewiadomej orientacji seksualnej. poza tym sorry - nudy na pudy. najbardziej przeceniany band ever, po prostu mainstream go zjadl ;)
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Szczerze powiedziawszy prawie w ogóle nie słucham tego zespołu. Nie znajduje w nim nic dla siebie, ale po części masz jednak rację, jeżeli muszę słuchać, to bardziej preferuję te piosenki bez growlingu. W ich muzyce growl mi przeszkadza.Glene pisze:Czyli lubisz z Opeth tylko Damnation i wybrane piosenki z czystym wokalem?
all the monsters will break your heart
- Glene
- weteran forumowych bitew
Rozumiem. Dla mnie growling jest nieodlacznym elementem muzyki Opeth, bez, ktorego zabrakolby w niej brutalnosci i bylaby zbyt miekka. Tak tworzy idealna atmosfere (moze raczej tworzyl, bo ostatnie ich plyty nie przekonuja mnie za bardzo).
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Posłuchaj dwójki Katatonii, czy jedynki Bloodbath, wróć i przeproś za te głupoty co żeś tu powypisywał.byrgh pisze:"jeden z najlepszych growlingow" LOL, zlote wary 204324204. przeciez akerfeldt szczeka do mikrofonu
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
-
- mistrz forumowej ceremonii
ZABIJ SIEbyrgh pisze:"jeden z najlepszych growlingow" LOL, zlote wary 204324204. przeciez akerfeldt szczeka do mikrofonu a to nie jest growling tylko imitacja ujadajacego psa na lancuchu. GROWLING to ma Swano, Sandstrom, Reifert, Willets i PRZEDE WSZYSTKIM Barney, a nie ktos taki o niewiadomej orientacji seksualnej. poza tym sorry - nudy na pudy. najbardziej przeceniany band ever, po prostu mainstream go zjadl ;)
Mike ma potezny growl,kto tego nie slyszy jest gluchym zjebem.
Amen
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
- zahartowany metalizator
sorry, ale jak mowie - ten koles to antyteza podrecznikowego ryku. przerabialem Katatonie, przerabialem Bloodbath i sorry ponownie, ten koles spierdoli najlepszy zespol ;) choc nie przepadam za szwedzkim metalem i NIE TRAWIE Tagtgrena, to on zdecydowanie lepiej radzil sobie z obsluga mikrofonu i swego czasu nawet lubilem od czasu do czasu posluchac sobie Nightmares Made Flesh
mi nawet w growlach potrzeba emocji - jak ktos bierze do ryja mikrofon i szczeka w stylu Corpsegrindera (choc u tego ma to swoj urok), to mnie to nie kupuje. wole stara szkole Sandstroma, koniec i kropka.
mi nawet w growlach potrzeba emocji - jak ktos bierze do ryja mikrofon i szczeka w stylu Corpsegrindera (choc u tego ma to swoj urok), to mnie to nie kupuje. wole stara szkole Sandstroma, koniec i kropka.
-
twoja stara szczeka.zakladam,ze nie slyszales ani Brave Murder Day,ani debiutu Bloodbath ani pierwszych plyt Opeth,albo poznales to stosunkowo niedawno i nie jestes osluchany jak my stare dziady ktore znamy te plyty od lat.ten wokal miazdzy jaja,kazdy kto zna te plyty i slucha tej muzyki wystarczajaco dlugo powie ci to samo.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Nekromantheon
- postuje jak opętany!
Cos w tym jest!
-
no co ty,liczylem na elaborat pod tytulem ;Dlaczego swano ma lepszy growl niz akerfeldt,lol
bye bye
bye bye
- Deathless King
- weteran forumowych bitew
ale - co by nie mowic - akerfeldt ma growl ja ja pierdole!
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
- panthyme
- w mackach Zła
Fajny ten nowy kawałek.
011011000110010101110000011100100110100101100011011011110110010001100101
http://www.myspace.com/bloodfeastpl
http://www.facebook.com/bloodfeastpl
http://www.myspace.com/bloodfeastpl
http://www.facebook.com/bloodfeastpl
- hcpig
Przecież słowo 'growling' oznacza właśnie 'warczeć', 'ujadać' tacy growlerzy jak Akerfeld albo Benton (na jedynce Deicide kiedy właśnie warczał, a nie buczał jak później) najlepiej oddają dosłowne znaczenie tego słowa.byrgh pisze:"jeden z najlepszych growlingow" LOL, zlote wary 204324204. przeciez akerfeldt szczeka do mikrofonu a to nie jest growling tylko imitacja ujadajacego psa na lancuchu.
Yare Yare Daze