THRONEUM

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Husar
weteran forumowych bitew

Re: Throneum

18-03-2010, 21:01

Otwieracz z nowejj plyty to jebany rozpierdalator. ZAJEBISTY jest. Mam nadzieje ze zagraja go za tydzien. Cala plyta jest mocno hiciarska i szybko wpada w ucho. Mi sie podoba
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
Awatar użytkownika
Góral
w mackach Zła

18-03-2010, 21:10

Najlepsze i tak jest Pestilent Death :wink: "Cadaveric Cult" to rozpierdalacz jakich mało, na ten kawałek najbardziej liczę, że poleci w Progresji.
Trust no one is the absolute Law.

P.J.E.C.

Don't call me your brother
Cause I ain't your fuckin' brother
We fell from different cunts
And your skins an ugly color
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

20-03-2010, 06:58

Po zapoznaniu się z kilkoma ostatnimi wydawnictwami mogę od siebie dodać "Rotten to the core" i "The unholy ones". Zgniłe.

Optymalny set THRONEUM powinien, oprócz powyższych, zawierać również: "Rites of forefathers", "Infernal tanks attack", "All fucking blood shed", "Godless antihuman evil", "Pure total death", "Worship from chaos".
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

21-03-2010, 18:41

W ciągu ostatnich kilkunastu dni zapoznałem się z: "The unholy ones", "Deathmass of the gravedancer" oraz "Decade of necrostuprumical madness". Trzy razy rozjebali. Mini album to przede wszystkim świetne brzmienie i "Summoning the master" oraz utwór tytułowy - oba potrafią opętać bez reszty. "Deathmass..." niszczy za sprawą "Rotten to the core" (jeden z ich najlepszych!) i kapitalnych coverów (zwłaszcza PANDEMONIUM). Najmocniejsze punkty składanki to materiał z "The last morgue" i "Streams of aggression", które w niczym nie ustępują tak (słusznie) wychwalanemu "Bestial antihuman evil". Świetnie wypada też przeróbka NECROVORE. Niestety, mało przekonująco INCANTATION i AUTOPSY.
Miło, że wreszcie zrezygnowali z głupiej praktyki wydawania swoich płyt w zubożonych wersjach na formacie CD - wszystkie trzy tytuły wyglądają bardzo porządnie.
Do wymarzonego setu koncertowego dorzucam: "Decease", "Madness destroys", "Scream from Hell", "Dead crosses" oraz "Bloody parchement persist".
Teraz czas na "Deathcult conspiracy".
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

21-03-2010, 19:07

znam tylko "Old Death's Lair". świetny album.
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

Re:

21-03-2010, 19:35

Gore_Obsessed 5 stycznia 2005 r. pisze:Kult przewiduję gdzieś za 5-6 lat.:-D
Już niedługo. ;)
Awatar użytkownika
Lykantrop

Re: THRONEUM

21-03-2010, 19:42

Kult się powoli robi, ich debiut na CD wydany przez skośnookich z Weird Truth Prod. schodzi już za 8 dych na aukcjach... picture "Mutiny.." z ekranem za 90 z groszami. Jeszcze drugie tyle i uświadczymy sum trzycyfrowych... ;-)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

21-03-2010, 19:57

Ja muszę gdzieś dorwać "Pestilent death", bo przegapiłem ten materiał. Do tego reedycję pierwszego demo na CD. Miałem to nawet w rękach jak jeszcze Dziupla działała, ale jakimś cudem nie posiadam do dzisiaj.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

27-03-2010, 07:49

Znam już "Deathcult conspiracy"; kilkadziesiąt przesłuchań za mną. Płyta na pewno mnie nie rozczarowała, jak parę osób powyżej. Brzmienie rzeczywiście jest mniej niechlujne, ale nadal brudne i szorstkie jak przystoi. Tempa faktycznie jakby wolniejsze, ale dzięki temu album doskonale buja. Kilka krótkich szybkich ataków dobrze urozmaica całość, jednak o sile stanowią przede wszystkim te "dostojniejsze" momenty. Wyróżniono już - całkiem zasłużenie - "Abyss of the Underground" oraz "His shadow". Ja muszę wspomnieć o "Fatal resurrection" i "Rituals of fire and sulphur". Oba, utrzymane w tempach średnio-wolnych, są jakby esencją tego co najlepsze do zaoferowania ma ostatni krążek Bytomian. Zwłaszcza pierwszy z nich zahipnotyzował mnie wprost bardzo specyficzną "zawiesistą" atmosferą.

Na koniec muszę wspomnieć o jeszcze jednej, przykrej kwestii: Pagan po raz kolejny knoci tłoczenie płyty. Mój odtwarzacz ma dziesięć lat; przez ten czas słuchałem na nim ~800 płyt, a problemy miałem tylko w przypadku ostatnich albumów THRONEUM oraz SATHANAS. Raz na jakiś czas płytom zdarza się zaciąć i przeskakiwać. Są to momenty, do tego pojawiają się w różnych częściach płyty raz na kilka przesłuchań, jednak jest to irytujące.
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

23-03-2011, 16:58

Dobre wieści z obozu Throneum:
W tym roku mija 15 lat działalności THRONEUM i z tej okazji zespół przygotowuje sporo atrakcji. W Pagan Records ukażą się specjalne wznowienia wcześniejszych, niedostępnych obecnie płyt: "Pestilent Death", "Old Death's Lair" oraz "Bestial Antihuman Evil" wszystkie poszerzone o dodatkowe nagrania, do tej pory dostępne wyłącznie na winylowych splitach. Pod koniec marca zespół wchodzi do studia by zarejestrować nowy krążek "Death Throne Entities".
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

Re:

23-03-2011, 17:04

Gore_Obsessed pisze:Kult przewiduję gdzieś za 5-6 lat.:-D
post sprzed ponad 6 lat.
więc dzisiaj pytam - jest już ten kult czy trzeba jeszcze czekać?
Awatar użytkownika
hcpig

23-03-2011, 18:04

Zmierz poziom kvltu przez allegro.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

23-03-2011, 18:11

Kultu nie ma, ale jest większy niż kiedykolwiek szacunek do tego co stworzyli. Tak samo wzrósł głód koncertów, ale na tym polu chyba nigdy się u nich nie ruszy. Po zeszłorocznej rozgrzewce przed ASPHYX mam spory niedosyt.
Awatar użytkownika
martyrdoom
postuje jak opętany!

23-03-2011, 19:22

Jedna z moich ulubionych polskich kapel. Poznałem od splitu z Anima Damnata, zresztą do tej pory to jeden z moich ulubionych materiałów Tomasza i hordy. Takie ciosy, jak Morbid Death Terror, Infernal Tanks Attack, Black Leather Whore Fucks czy genialny Ritual Asphyxia poniewierały mną wiele razy. Znam raczej większość tego, co nagrali, a szczególnie lubię Mutiny of Death, Pestilent Death, Unholy Ones (marzenie - usłyszeć Oppose the Usurpers na żywo), i bardzo dobry ostatni album Deathcult Conspiracy (Stone Faces of Ungods na żywo niszczy!). Fajnie, że wydali w pewnym momencie składankę na dziesięciolecie istnienia, tą nową też pewnie kupię. No i na nowy album czekam, ciekawe, czy będzie utrzymany w stylu tego materiału na splicie z Suicidal Winds, czy może pójdą w jakieś wolniejsze rejony.

Bardzo fajnie, że zagrają w Katowiach razem z Incantation, ja obie kapele stawiam na równi i myślę, że dobrze do siebie będą pasować na jednej scenie. Przed Asphyx zagrali dobrze, ale konkretny rozpierdol zrobili jakieś 2 tygodnie później w Gliwicach, w małym klubie. To był total necro koncert, już się nie mogę doczekać tego majowego.
Ritual
zaczyna szaleć

23-03-2011, 19:25

Castor pisze:Dobre wieści z obozu Throneum:
W tym roku mija 15 lat działalności THRONEUM i z tej okazji zespół przygotowuje sporo atrakcji. W Pagan Records ukażą się specjalne wznowienia wcześniejszych, niedostępnych obecnie płyt: "Pestilent Death", "Old Death's Lair" oraz "Bestial Antihuman Evil" wszystkie poszerzone o dodatkowe nagrania, do tej pory dostępne wyłącznie na winylowych splitach. Pod koniec marca zespół wchodzi do studia by zarejestrować nowy krążek "Death Throne Entities".
Bardzo dobre wieści, już zaczynałem się obawiać o ciszę wydawniczą ;)
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

23-03-2011, 19:29

Mnie osobiście, bardzo ten news optymistycznie mnie nastroił. Wreszcie będę mógł uzupełnić braki. Throneum w oczach rośnie w siłę. Oby tak dalej!
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

23-03-2011, 19:57

Deathcult Conspiracy to bardzo dobra płyta, z kilku względu kojarzy mi się z takimi klasykami jak np. "The Rack". To czego ten zespół potrzebuje najbardziej po 15 latach istnienia to grania jak największej liczby koncertów, ale z drugiej strony nie spodziewam się jakieś kultowej trasy po kraju, wciąż są zbyt głęboko w podziemiu i raczej niewiele osób darzy tę kapelę takim poważaniem jak ja, czy mój przedmówca martyrdoom, ale dobrze jest jak jest. Myślę że nadchodzący gig z Incantation to - podobnie jak z Asphyxem - przede wszystkim wielki honor i dla samej kapeli, która na deskach staje nie jako rozgrzewacz, ale jako jedno z głównych dań.
Ritual
zaczyna szaleć

06-07-2011, 13:06

http://www.myspace.com/paganrecords

Dwa nowe żygi. Szykuje się zajebista płyta
Awatar użytkownika
Paysage d'Hiver
w mackach Zła

06-07-2011, 13:34

dobre
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

09-07-2011, 18:28

Ritual pisze:http://www.myspace.com/paganrecords

Dwa nowe żygi. Szykuje się zajebista płyta
Oj szykuje się. Nowe numery rozpierdalają i do tego ten cudny basik! Annihilacja! :-)
all the monsters will break your heart
ODPOWIEDZ