THRONEUM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Husar
- weteran forumowych bitew
Re: Throneum
Otwieracz z nowejj plyty to jebany rozpierdalator. ZAJEBISTY jest. Mam nadzieje ze zagraja go za tydzien. Cala plyta jest mocno hiciarska i szybko wpada w ucho. Mi sie podoba
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
- Góral
- w mackach Zła
Najlepsze i tak jest Pestilent Death
"Cadaveric Cult" to rozpierdalacz jakich mało, na ten kawałek najbardziej liczę, że poleci w Progresji.

Trust no one is the absolute Law.
P.J.E.C.
Don't call me your brother
Cause I ain't your fuckin' brother
We fell from different cunts
And your skins an ugly color
P.J.E.C.
Don't call me your brother
Cause I ain't your fuckin' brother
We fell from different cunts
And your skins an ugly color
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Po zapoznaniu się z kilkoma ostatnimi wydawnictwami mogę od siebie dodać "Rotten to the core" i "The unholy ones". Zgniłe.
Optymalny set THRONEUM powinien, oprócz powyższych, zawierać również: "Rites of forefathers", "Infernal tanks attack", "All fucking blood shed", "Godless antihuman evil", "Pure total death", "Worship from chaos".
Optymalny set THRONEUM powinien, oprócz powyższych, zawierać również: "Rites of forefathers", "Infernal tanks attack", "All fucking blood shed", "Godless antihuman evil", "Pure total death", "Worship from chaos".
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Gore_Obsessed
W ciągu ostatnich kilkunastu dni zapoznałem się z: "The unholy ones", "Deathmass of the gravedancer" oraz "Decade of necrostuprumical madness". Trzy razy rozjebali. Mini album to przede wszystkim świetne brzmienie i "Summoning the master" oraz utwór tytułowy - oba potrafią opętać bez reszty. "Deathmass..." niszczy za sprawą "Rotten to the core" (jeden z ich najlepszych!) i kapitalnych coverów (zwłaszcza PANDEMONIUM). Najmocniejsze punkty składanki to materiał z "The last morgue" i "Streams of aggression", które w niczym nie ustępują tak (słusznie) wychwalanemu "Bestial antihuman evil". Świetnie wypada też przeróbka NECROVORE. Niestety, mało przekonująco INCANTATION i AUTOPSY.
Miło, że wreszcie zrezygnowali z głupiej praktyki wydawania swoich płyt w zubożonych wersjach na formacie CD - wszystkie trzy tytuły wyglądają bardzo porządnie.
Do wymarzonego setu koncertowego dorzucam: "Decease", "Madness destroys", "Scream from Hell", "Dead crosses" oraz "Bloody parchement persist".
Teraz czas na "Deathcult conspiracy".
Miło, że wreszcie zrezygnowali z głupiej praktyki wydawania swoich płyt w zubożonych wersjach na formacie CD - wszystkie trzy tytuły wyglądają bardzo porządnie.
Do wymarzonego setu koncertowego dorzucam: "Decease", "Madness destroys", "Scream from Hell", "Dead crosses" oraz "Bloody parchement persist".
Teraz czas na "Deathcult conspiracy".
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
znam tylko "Old Death's Lair". świetny album.
- Gore_Obsessed
Re:
Już niedługo.Gore_Obsessed 5 stycznia 2005 r. pisze:Kult przewiduję gdzieś za 5-6 lat.

- Lykantrop
Re: THRONEUM
Kult się powoli robi, ich debiut na CD wydany przez skośnookich z Weird Truth Prod. schodzi już za 8 dych na aukcjach... picture "Mutiny.." z ekranem za 90 z groszami. Jeszcze drugie tyle i uświadczymy sum trzycyfrowych... 

Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Gore_Obsessed
Ja muszę gdzieś dorwać "Pestilent death", bo przegapiłem ten materiał. Do tego reedycję pierwszego demo na CD. Miałem to nawet w rękach jak jeszcze Dziupla działała, ale jakimś cudem nie posiadam do dzisiaj.
- Gore_Obsessed
Znam już "Deathcult conspiracy"; kilkadziesiąt przesłuchań za mną. Płyta na pewno mnie nie rozczarowała, jak parę osób powyżej. Brzmienie rzeczywiście jest mniej niechlujne, ale nadal brudne i szorstkie jak przystoi. Tempa faktycznie jakby wolniejsze, ale dzięki temu album doskonale buja. Kilka krótkich szybkich ataków dobrze urozmaica całość, jednak o sile stanowią przede wszystkim te "dostojniejsze" momenty. Wyróżniono już - całkiem zasłużenie - "Abyss of the Underground" oraz "His shadow". Ja muszę wspomnieć o "Fatal resurrection" i "Rituals of fire and sulphur". Oba, utrzymane w tempach średnio-wolnych, są jakby esencją tego co najlepsze do zaoferowania ma ostatni krążek Bytomian. Zwłaszcza pierwszy z nich zahipnotyzował mnie wprost bardzo specyficzną "zawiesistą" atmosferą.
Na koniec muszę wspomnieć o jeszcze jednej, przykrej kwestii: Pagan po raz kolejny knoci tłoczenie płyty. Mój odtwarzacz ma dziesięć lat; przez ten czas słuchałem na nim ~800 płyt, a problemy miałem tylko w przypadku ostatnich albumów THRONEUM oraz SATHANAS. Raz na jakiś czas płytom zdarza się zaciąć i przeskakiwać. Są to momenty, do tego pojawiają się w różnych częściach płyty raz na kilka przesłuchań, jednak jest to irytujące.
Na koniec muszę wspomnieć o jeszcze jednej, przykrej kwestii: Pagan po raz kolejny knoci tłoczenie płyty. Mój odtwarzacz ma dziesięć lat; przez ten czas słuchałem na nim ~800 płyt, a problemy miałem tylko w przypadku ostatnich albumów THRONEUM oraz SATHANAS. Raz na jakiś czas płytom zdarza się zaciąć i przeskakiwać. Są to momenty, do tego pojawiają się w różnych częściach płyty raz na kilka przesłuchań, jednak jest to irytujące.
- Castor
Dobre wieści z obozu Throneum:
W tym roku mija 15 lat działalności THRONEUM i z tej okazji zespół przygotowuje sporo atrakcji. W Pagan Records ukażą się specjalne wznowienia wcześniejszych, niedostępnych obecnie płyt: "Pestilent Death", "Old Death's Lair" oraz "Bestial Antihuman Evil" wszystkie poszerzone o dodatkowe nagrania, do tej pory dostępne wyłącznie na winylowych splitach. Pod koniec marca zespół wchodzi do studia by zarejestrować nowy krążek "Death Throne Entities".

- hcpig
- Gore_Obsessed
Kultu nie ma, ale jest większy niż kiedykolwiek szacunek do tego co stworzyli. Tak samo wzrósł głód koncertów, ale na tym polu chyba nigdy się u nich nie ruszy. Po zeszłorocznej rozgrzewce przed ASPHYX mam spory niedosyt.
- martyrdoom
- postuje jak opętany!
Jedna z moich ulubionych polskich kapel. Poznałem od splitu z Anima Damnata, zresztą do tej pory to jeden z moich ulubionych materiałów Tomasza i hordy. Takie ciosy, jak Morbid Death Terror, Infernal Tanks Attack, Black Leather Whore Fucks czy genialny Ritual Asphyxia poniewierały mną wiele razy. Znam raczej większość tego, co nagrali, a szczególnie lubię Mutiny of Death, Pestilent Death, Unholy Ones (marzenie - usłyszeć Oppose the Usurpers na żywo), i bardzo dobry ostatni album Deathcult Conspiracy (Stone Faces of Ungods na żywo niszczy!). Fajnie, że wydali w pewnym momencie składankę na dziesięciolecie istnienia, tą nową też pewnie kupię. No i na nowy album czekam, ciekawe, czy będzie utrzymany w stylu tego materiału na splicie z Suicidal Winds, czy może pójdą w jakieś wolniejsze rejony.
Bardzo fajnie, że zagrają w Katowiach razem z Incantation, ja obie kapele stawiam na równi i myślę, że dobrze do siebie będą pasować na jednej scenie. Przed Asphyx zagrali dobrze, ale konkretny rozpierdol zrobili jakieś 2 tygodnie później w Gliwicach, w małym klubie. To był total necro koncert, już się nie mogę doczekać tego majowego.
Bardzo fajnie, że zagrają w Katowiach razem z Incantation, ja obie kapele stawiam na równi i myślę, że dobrze do siebie będą pasować na jednej scenie. Przed Asphyx zagrali dobrze, ale konkretny rozpierdol zrobili jakieś 2 tygodnie później w Gliwicach, w małym klubie. To był total necro koncert, już się nie mogę doczekać tego majowego.
-
- zaczyna szaleć
Bardzo dobre wieści, już zaczynałem się obawiać o ciszę wydawniczą ;)Castor pisze:Dobre wieści z obozu Throneum:W tym roku mija 15 lat działalności THRONEUM i z tej okazji zespół przygotowuje sporo atrakcji. W Pagan Records ukażą się specjalne wznowienia wcześniejszych, niedostępnych obecnie płyt: "Pestilent Death", "Old Death's Lair" oraz "Bestial Antihuman Evil" wszystkie poszerzone o dodatkowe nagrania, do tej pory dostępne wyłącznie na winylowych splitach. Pod koniec marca zespół wchodzi do studia by zarejestrować nowy krążek "Death Throne Entities".
- Castor
Mnie osobiście, bardzo ten news optymistycznie mnie nastroił. Wreszcie będę mógł uzupełnić braki. Throneum w oczach rośnie w siłę. Oby tak dalej!

- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Deathcult Conspiracy to bardzo dobra płyta, z kilku względu kojarzy mi się z takimi klasykami jak np. "The Rack". To czego ten zespół potrzebuje najbardziej po 15 latach istnienia to grania jak największej liczby koncertów, ale z drugiej strony nie spodziewam się jakieś kultowej trasy po kraju, wciąż są zbyt głęboko w podziemiu i raczej niewiele osób darzy tę kapelę takim poważaniem jak ja, czy mój przedmówca martyrdoom, ale dobrze jest jak jest. Myślę że nadchodzący gig z Incantation to - podobnie jak z Asphyxem - przede wszystkim wielki honor i dla samej kapeli, która na deskach staje nie jako rozgrzewacz, ale jako jedno z głównych dań.
-
- zaczyna szaleć
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Oj szykuje się. Nowe numery rozpierdalają i do tego ten cudny basik! Annihilacja! :-)
all the monsters will break your heart