Mam podobnie. Jakies to takie bez wyrazu.nicram pisze:No to ja się chyba wyłamię. Obydwa numery w ogóle mi nie podeszły. Dziwny kierunek wybrali, do tej pory łykałem wszystko jak pelikan, ale nowej płyty raczej nie kupię.
HORRENDOUS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ozob
- zahartowany metalizator
Re: HORRENDOUS
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Czy ktoś mógłby usunąć krytyczne względem tego zespołu posty?
- ozob
Spokojnie. Ja im szanse jeszcze dam jak bedzie calosc.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
Niemniej jednak twoja oraz nicrama impertynencja zasługuje na natychmiastowe usunięcie waszych wpisów. Pewnie zamierzasz posłuchać tylko po to żeby szkalować!
Serio to jedna z nielicznych płyt od dłuższego czasu, na którą naprawdę czekam. Wszytko mi pasuje w tych kawałkach, wciągają mnie, przykuwają uwagę i najzwyczajniej w świecie cieszą. Chce mi się tego słuchać. Rusza mnie to. Mam fazę ;)
Serio to jedna z nielicznych płyt od dłuższego czasu, na którą naprawdę czekam. Wszytko mi pasuje w tych kawałkach, wciągają mnie, przykuwają uwagę i najzwyczajniej w świecie cieszą. Chce mi się tego słuchać. Rusza mnie to. Mam fazę ;)
- Gumiak
- weteran forumowych bitew
Następny dzingiel
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- Harlequin
Dla mnie zajebisty kawałek, choć z death metalem nie ma on już praktycznie nic wspólnego. Ci goście sypią pomysłami z rękawa. Kupie ten album.
- ozob
To juz mi sie widzi bardziej.
- moonfire
Zapowiada się kapitalna płyta. Co utwór, to lepszy.
- Sybir
Będę działać, jeśli sytuacja się powtórzy. Stała stawka, na to drugie konto, po robocie.est pisze:Niemniej jednak twoja oraz nicrama impertynencja zasługuje na natychmiastowe usunięcie waszych wpisów. Pewnie zamierzasz posłuchać tylko po to żeby szkalować!
Wczoraj przeleciałem przez dyskografię Horrendous oraz te nowe kawałki i mogę powiedzieć, że czekam, ale jednak bez trzymania ręki na - ekhem - "pulsie". Obaw wszelako nie mam, spodziewam się płyty, która nie zaniży dotychczasowego, wysokiego poziomu, i utrzyma wyznaczony kurs. Bardzo podoba mi się droga, jaką kroczy ten zespół, nawet mimo pewnego sprzeciwu wobec tej strategii rozwoju gdzieś na wysokości drugiej płyty. Ostatnia to już zupełnie inna bajka - po dłuższej przerwie, wczorajsze przesłuchanie utwierdziło mnie w prawdopodobnie nieco kontrowersyjnym przekonaniu, że to jedna z ciekawszych płyt metalowych bieżącej dekady.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
- starszy świeżak
" onclick="window.open(this.href);return false;
The Idol w całości do odsłuchu
The Idol w całości do odsłuchu
- ozob
Jest dobrze!
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
z godżirą mi się kojaży poczontek pyty.
a tak w ogóle i szczególe strasznie to skomplikowane jest. to/ te granie. nic z tej muzyki nie rozumiem. głupi jestem. jednak.
a tak w ogóle i szczególe strasznie to skomplikowane jest. to/ te granie. nic z tej muzyki nie rozumiem. głupi jestem. jednak.
Poro
- Harlequin
Słucham tego Horrendous, słucham, 6 spinów za mną i nie porywa mnie jednak. Technicznie jest to nieziemski materiał, poezja instrumentalna, dużo sie dzieje, ale jakoś nie słysze w tym ognia, który był tak obecny na "Anareta". Chciałbym, aby ta płyta rozszarpała mnie na strzępy, a jest "tylko' dobrze, w porywach do bardzo dobrze. Słucham i nie nosi mnie ta muzyka, nie sprawia, że czekam na jakieś konkretne momenty, utwory, całość jakoś troche tak mi się rozmywa w tych meandrach pomysłów, płynących melodii i motywów. Konar nie płonie, ejakulatu brak. Kawałek "Devotion" to mistrzostwo świata. Niemniej po przesłuchaniu płyty jest to jedyny na ten moment akcent, który podnosi mi mocniej endorfiny.
Czy jestem rozczarowany? Chyba odrobinę tak, bo na pewno czyje spory niedosyt. Wiem, ze mogło być lepiej.
Czy jestem rozczarowany? Chyba odrobinę tak, bo na pewno czyje spory niedosyt. Wiem, ze mogło być lepiej.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
^ mam podobnie, tyle tylko, że ja porywów na bdb nie słyszę. Taki poprawny, ładny i wypolerowany materiał. Zero ducha. Dla całuśnych i ciepłych chłopaków. I czy jestem rozczarowany? Nie, bo nie kupiłem i nie kupię tej płyty. Do zaorania. :-)
all the monsters will break your heart
- Harlequin
Dla mnie kawałek nr 6 to śmiało 10/10 i interludnium w postaci kawałka nr 7 także bardzo ładne. Ale to by było na tyle jeśli chodzi o ochy i achy.nicram pisze:^ mam podobnie, tyle tylko, że ja porywów na bdb nie słyszę. Taki poprawny, ładny i wypolerowany materiał. Zero ducha. Dla całuśnych i ciepłych chłopaków. I czy jestem rozczarowany? Nie, bo nie kupiłem i nie kupię tej płyty. Do zaorania. :-)
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Podobnie jak na nowym Monstrosity masa patentów i zróżnicowanego grania, obstawiam, że długo mi przyjdzie się poboksować z tą płytą. Po pierwszym odsłuchu jestem bardzo na tak.
Jebać żuli.
-
- w mackach Zła
"IDOL" na LP i CD w Agonia Records
- Sova
- rasowy masterfulowicz
Za kilka dni wstawię do sklepu. CD 44,9 zł, LP 69,9 zł

-
- w mackach Zła
[youtube]http://www.metalinjection.net/video/hor ... 8-full-set[/youtube]
Nie zapowiada się, że w najbliższym czasie zobaczę na żywo, a bardzo bym chciał więc na otarcie łez...
Nie zapowiada się, że w najbliższym czasie zobaczę na żywo, a bardzo bym chciał więc na otarcie łez...
-
w sumie przykra sprawa, ale zdaje się, że nowa płyta będzie dla mnie rozczarowaniem roku. choć nie chcę jeszcze niczego przesądzać, bo to takie wstępne wrażenie. w każdym razie chwilowo uważam, że obok cudownej poprzedniczki to nawet nie stało. owszem, są popisy i cuda na kiju, niestety niewiele z tego zostaje w głowie a kompozycje nie porywają zupełnie