Nie. Perspektywa jest jedna. Chodzi o coś na zasadzie tworzenie przeciwstawione niszczeniu. Taki dualizm.absinthe_patriote pisze: Swoja droga... nie wiem czy dobrze zrozumiałem, piszecie o całkowicie przeciwstawnym nihilistycznym systemie wartości w którym odnajduje sie "pan samozuo"? bo moim zdaniem Szatan funkcjonuje tu raczej jako jedna z sił w ramach tego samego "pozytywnego" systemu wartosci, co jego rzekome przeciwienstwa, a jego wyroznikiem sa raczej szczegóły metodyczne osiagania celu, jakim jest zawsze wyzwolenie jednostki, osiagniecie przez nia jakiegos kresu i stanu wiecznego niezmiennego trwania, ale nie w nicosci...upodlenie moze tez byc uszczesliwieniem...osłabianie dążeniem w pewnym pozadanym kierunku..."zniszczenie"- piekłem z niebianskiej perspektywy lub niebem z pikielnej perpektywy...
DARK FUNERAL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Herezjarcha
- w mackach Zła
Re: Re:
-
- postuje jak opętany!
No i dobrze kombinujesz, bo bunt nie musi równać się przecież rewolucji. Zresztą jaki buntownik po prostu przeciwnik, adwersarz.[/quote]absinthe_patriote pisze: Moze czepiam sie słów, ale to jest właśnie istota buntu, który nie musi oznaczać rewolucji i zaprowadzania nowego ładu.
W takim razie jednak chujowo troche ujałes to co chciałes w zdaniu, do którego sie odniosłem

Ale to moze byc czysto pozorna roznica...bo niszczenie, tez jest w pewnym sensie tworzeniem...tym bardziej jesli potem dochodzi do budowania na gruzach, jeszcze wiekszego "skurwysynstwa"Herezjarcha pisze:Nie. Perspektywa jest jedna. Chodzi o coś na zasadzie tworzenie przeciwstawione niszczeniu. Taki dualizm.absinthe_patriote pisze: Swoja droga... nie wiem czy dobrze zrozumiałem, piszecie o całkowicie przeciwstawnym nihilistycznym systemie wartości w którym odnajduje sie "pan samozuo"? bo moim zdaniem Szatan funkcjonuje tu raczej jako jedna z sił w ramach tego samego "pozytywnego" systemu wartosci, co jego rzekome przeciwienstwa, a jego wyroznikiem sa raczej szczegóły metodyczne osiagania celu, jakim jest zawsze wyzwolenie jednostki, osiagniecie przez nia jakiegos kresu i stanu wiecznego niezmiennego trwania, ale nie w nicosci...upodlenie moze tez byc uszczesliwieniem...osłabianie dążeniem w pewnym pozadanym kierunku..."zniszczenie"- piekłem z niebianskiej perspektywy lub niebem z pikielnej perpektywy...

- Herezjarcha
- w mackach Zła
Nie! Nie! Nie! niszczenie to niszczenie i nic poza tym. Jedna strona niszczy bo jest niezdolna do tworzenia, bezpłodna, druga tworzy i biznes się kręci w nieskończoność.absinthe_patriote pisze: Ale to moze byc czysto pozorna roznica...bo niszczenie, tez jest w pewnym sensie tworzeniem...tym bardziej jesli potem dochodzi do budowania na gruzach, jeszcze wiekszego "skurwysynstwa"
(kurwa co ja pieprzę...)
Kończę te nocne Polaków rozmowy stwierdzeniem że na Vobiscum Satanas też od biedy dawali radę

- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- longinus696
- zahartowany metalizator
Dobrze, że umieściłeś w zdaniu wytłuszczony przeze mnie fragment. Sądzę, że interpretacje mogą być skrajnie różne.Herezjarcha pisze: Osłabienia, upodlenia, zniszczenia jednostki ludzkiej bez względu na to jakim wyobrażeniom ona hołduje, bez względu na zasady wg. których sobą rozporządza. Przeciwnik nie oznacza moim zdaniem buntownika wobec jakiejś opcji, tylko niszczyciela zastanego porządku bez imperatywu zastępowania go nowym, innym, (lepszym?).
Nawet z tej perspektywy "strona niszcząca" może mieć swój udział w jakimś większym planie (np. dotyczącym oczyszczenia).Herezjarcha pisze:Nie! Nie! Nie! niszczenie to niszczenie i nic poza tym. Jedna strona niszczy bo jest niezdolna do tworzenia, bezpłodna, druga tworzy i biznes się kręci w nieskończoność.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Herezjarcha
- w mackach Zła
Re:
Myśli ciekawa tylko wtedy ta druga strona również jest częścią tego planu. Zakładasz że ponad nimi jest jeszcze jego autor?longinus696 pisze: Nawet z tej perspektywy "strona niszcząca" może mieć swój udział w jakimś większym planie (np. dotyczącym oczyszczenia).
- Carnal_Malefactor
- zaczyna szaleć
- Scaarph
- Carnal_Malefactor
- zaczyna szaleć
Re: Dark Funeral
Niby tak, ale jak to mówią, nadzieja umiera ostatnia. No, ale ważniejsze, żeby wyszła im muzyka, a "My Funeral" daje spore nadzieje, że tak będzie.
Jeg reiser til mørkets dyp der alt er dødt
-
- rasowy masterfulowicz
ale kaszanaaaaa. Widziałem ich wideo z koncertu i dochodzę do wniosku, że ta okładka pasuje idealnie do ich obecnego imagu. Szkoda, bo kiedyś muzyka dawała radę. Nowy kawałek nudny.
KVLT lizania CZASZKI
- Anthropophagus
- w mackach Zła
- Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym
Mimo jej całej przewidywalności i pretensjonalności i tak o całe piekło lepsza od nowego żałosnego front coveru Marduka, którego ratuje tylko kolorystyka. Ale nim się będziecie programowo wszyscy spuszczać bo przecież i religijnie i ramka nawet religijna jest...
"Dla mnie to jest naród zesrany a nie naród wybrany".
- Piotr Rybak
- Piotr Rybak
- Tymothy
- postuje jak opętany!
Conflagrator pisze:Carnal_Malefactor pisze:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

kolega sie tak smiechem nie zanosi bo sam zaliczyl "wpadke" z okladka swego czasu

Hello darkness, my old friend
Oczywiście, jest gówniana i od samego początku mi się nie podobała, ale i tak wolę malowany oldskulowy kicz niż fotoszopową megatandetęTymothy pisze: kolega sie tak smiechem nie zanosi bo sam zaliczyl "wpadke" z okladka swego czasu

- Herezjarcha
- w mackach Zła
Widzę, że Blizzard wreszcie skończył Diablo 3. Będzie rzeź!
- Rattlehead
-
- mistrz forumowej ceremonii
tym sposobem ci panowie (i taki Belphegor i tysiac innych im podobnych chujkow rowniez) pokazuja ewidentnie ze swoja tfurczosc kieruja do 13 letnich szczyli majacych zmazy nocne ,kurwa,co za zenada,ciekawe co bedzie zawierac special edition,czape mikolaja,odblaskowe pentagramy,cukierki z logo DF?Conflagrator pisze:Carnal_Malefactor pisze:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior