VOIVOD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Voivod
W chuj genialna kapela !!! Spośród okołothrashmetalowych, za całokształt stawiam ich tylko za Coronerem.
Nothingface 10/10
Dimension Hatross, Killing Technology, The outer limits, Phobos 9/10
Nothingface 10/10
Dimension Hatross, Killing Technology, The outer limits, Phobos 9/10
- Block69
- zahartowany metalizator
- Harlequin
Ja mam dziwną zasadę, że dany zespół moze miec tylko jeden najlepszy album wiec moze byc tylko jedne 10/10 w ramach danego zespołu. ale fakt, wszystkie z drugiej linijki są genialne. za debiutem nie szaleje ale jest dobry :)
w sumie jedyne pozycje do których nie wracam to dwójka, katorz i voivod
w sumie jedyne pozycje do których nie wracam to dwójka, katorz i voivod
- Glene
- weteran forumowych bitew
Ciągle nie słyszałem ostatniego albumu, a tu niebawem nowa płyta. Dziwna teoria z tymi ocenami płyt Harlequin, bardzo niesłuszna. ;) A "Katorz" słuchaj aż zaskoczy, bo to bardzo dobry album jest.
- Harlequin
Wiem, ze niesłuszna, bo gdybym był obiektywny to na 10/10 zasługuje tez dimension hatross, a phobos i outer limis sa tyci tyci ponizej :))
no spróbuje dac katorzowi jeszcze troche spisów, może polubie :)) w końcu do "grin" coronera tez przekonałem sie po dobrych 5 latach xD
edyta:
ale z drugiej strony NAJLEPSZY może byc tylko jeden :) wiec jeśli 10/10 to maximum, to - wychodząc z założenia - na taką ocenę zasługuje tylko jeden album w dyskofrafii :)
no spróbuje dac katorzowi jeszcze troche spisów, może polubie :)) w końcu do "grin" coronera tez przekonałem sie po dobrych 5 latach xD
edyta:
ale z drugiej strony NAJLEPSZY może byc tylko jeden :) wiec jeśli 10/10 to maximum, to - wychodząc z założenia - na taką ocenę zasługuje tylko jeden album w dyskofrafii :)
- Block69
- Harlequin
zaraz dojdziemy do wniosku, że wszystkie płyty voivod od killing do phobos to 10/10 i że VoiVod > Morbid Angel xD
- Block69
Fakt. Wszystkie do "Phobos" włącznie oprócz dwójki i Negatron to jest 10/10 i innej opcji nie ma.
PENIS METAL
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
ale przy takim ukladzie na phobos brakuje skali ;)
- Maleficio
- Kontakt:
No, pamiętam te tańce. :)IRONMIL pisze:po śmierci Piggiego czytałem w MH, że zostawił na laptopie materiały na 6 ! kolejnych albumów. Rozmawiałem później z Mongrainem i z tego co mówił wcale nie było tego aż tyle i po Infini mieli się zastanowić czy będą nagrywać kolejne płyty. Po tym jak zobaczyłem ich na scenie w Krakowie jestem pełen optymizmu i wierzę w ich potencjał, nawet bez Piggiego
- Glene
Fakt, strasznie namieszali z tym ile materialu zostawil Piggi i ile maja jeszcze nagrywac plyt, ale jak widac Voivod ciagle zywy i ma sie dobrze.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
to ile materialu pozostawil po sobie to jedno, a to co z tego zostanie po selekcji to juz zupelnie inna sprawa
- Glene
No wiem, ale mowili tak jak Maria pisal ze maja sporo materialu, a tu po wydaniu dwoch plyt nagrywaja album z calkowicie nowa muzyka juz bez materialu pozostawionego przez Piggego
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
widac albo sie przeliczyli, albo po prostu zrezygnowali z oryginalnego pomyslu. wspominki to fajna rzecz, ale Voivod to nie tylko Piggy i ciezko sie im dziwic, ze mogli dojsc do wniosku, ze pora zaczac realizowac wlasne pomysly
-
Nie ma gdzie dochodzić, przecież tak jest,le ja nie jestem jakimś uberfanem Morbid Angel.Harlequin pisze:zaraz dojdziemy do wniosku, że wszystkie płyty voivod od killing do phobos to 10/10 i że VoiVod > Morbid Angel xD
Nowej płyty trochę się boję, ale z drugiej strony, czemu nie? Póki co pośmiertne płyty są dobre/bardzo dobre (Katorz 7/10, Infini 8/10), nie wiadomo czego się spodziewać zupełnie bez Piggyego, ale może coś wyjdzie ciekawego.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
- Glene
Bardzo mozliwe, ze jest tak jak mowisz(to do 0ms). Jestem bardzo ciekawy jak ta plyta wyjdzie, a tak w ogle w procesie komponowania utworu bira udzial tez Mongrain i Blacky czy maja tylko status muzykow do grania na zywo??????
Jedna rzecz tylko się mnie tu nie zgadza, większa część płyt z tego okresu poza skalą, a reszta jak najbardziej. Voivod zawsze ponad Morbid Angel (nawet ze "złotego", dla nich, okresu) i nic w tym dziwnego, ani kontrowersyjnego nie widzę...Harlequin pisze:zaraz dojdziemy do wniosku, że wszystkie płyty voivod od killing do phobos to 10/10 i że VoiVod > Morbid Angel xD
- twoja_stara_trotzky
To, że Voivod jest lepszym i ważniejszym zespołem niż Morbid Angel to jest oczywista oczywistość. Podobnie jak to, że ten zespół nagrał przynajmniej pięć płyt wybitnych i kolejne dwie bliskie ideału.Harlequin pisze:zaraz dojdziemy do wniosku, że wszystkie płyty voivod od killing do phobos to 10/10 i że VoiVod > Morbid Angel xD
- koreaniec
- w mackach Zła
- Deathless King
Obydwaj nie macie racji. V = MA, chociaż inna kategoria wagowa.
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!