SINISTER

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Pelson
rasowy masterfulowicz

Re: SINISTER

22-12-2010, 20:08

O, jakie przyjemne zaskoczenie. Pierwszy właściwy kawałek i juz wiadomo, że tak gra tylko jedna ekipa. To "zgrzytające" riffy, początek The enemy of my enemy jakby żywcem wyjęty z Corridors to the abyss, basowe pochody w Legacy of Ashes przywodzące na myśl Sadistic Intent. Ci, którzy lubią ten band na pewno poczują się jak w domu. Sinister prochu nie wymyślił, ale odegrał swoje ze świeżością i bez stetryczenia, wszystko to powoduje, że słucha się Legacy of Ashes bez wiochy, a nawet z lekkim bananem na twarzy. ja tam nie czuje się rozczarowany.
Rejwan pisze:
29-05-2025, 22:19
polecam poczytać Rothbarda
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

22-12-2010, 21:33

Drone pisze: Czy mogę prosić o konkretne przykłady, kogo kolega miał na myśli?
Choćby wymieniane w tym wątku Vasaeleth, Father Befouled czy z tej drugiej mańki Bastard Priest. Nie mówię, że to złe zespoły, bo też lubię ich posłuchać, ale jednak Sinister przemawia do mnie o wiele bardziej.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

22-12-2010, 21:40

Drone pisze:Nie rozumiem też zarzutów w stosunku do ostatniej płyty SINISTER, bo to - nawet patrząc już z ponad rocznej perspektywy - to jest wielka klasa.
Przyznam się, że z początku zraziły mnie te łagodniejsze fragmenty wplecione w kilku miejscach i przez to uprzedziłem się dość mocno do tej płyty, ale jak ostatnio ją włączyłem to mną pozamiatała i aż mi się głupio zrobiło, że na nią marudziłem.
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

22-12-2010, 21:56

No cóż, ja właśnie poprzednią zapamiętałem przez pryzmat tych, zdecydowanie zbyt spokojnych fragmentów. Była, i jest, dla mnie rozczarowaniem po powrocie do konkretnego grania jakim był Afterburner. Może jeszcze się zmierzę z tym krążkiem.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

23-12-2010, 00:59

Daj jej szansę!
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Maria Konopnicka

23-12-2010, 02:32

Nie zawracając sobie głowy przesłuchiwaniami próbek w necie, zamówiłem sobie dziś w ciemno nowy Sinister i jestem pewien, że nie będę tego żałował. Mam nadzieję, że poszli za ciosem i nagrali coś na miarę ostatniej, znakomitej płyty, która jak tu, ku swojemu wielkiemu zadowoleniu czytam, zostaje przez coraz więcej osób doceniana.
A jak pojawią się u nas na jakimś koncercie to chętnie stawię się w jednym z pierwszych rzędów, bo wbrew temu co ktoś tam wyżej napisał nie uważam ich za koncertowego trupa i występem przed Obituary byłem usatysfakcjonowany, może nie tak jak występem Asphyx (pierdolona magia!), ale na pewno nie mniej niż koncertem Bolt Thrower (który również był wspominany, jako przykład tych, którzy wciąż dają radę). A jak tylko skończy mi się płytka Acid Witch, to zarzucę sobie dyskografię Sinister i płytka po płytce, będę sobie słuchał do rana :)
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

25-12-2010, 22:24

Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

26-12-2010, 00:07

Czyli jak sprzedać tą samą muzykę kilka razy tym samym ludziom.
Reedycje, bonusy, nowe opakowania, boxy... rzygi.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

26-12-2010, 00:26

Kupować nikt nie każe. To jest jakaś alternatywa, biorąc pod uwagę w jak chorych cenach schodzą dwie pierwsze płyty na Allegro.
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

26-12-2010, 10:51

Gdy płytka wypada z obiegu, to nowe tłoczenie jest czymś naturalnym. Co innego - 2 albumy na jednym CD, jakiś z dupy wzięte bonusy (vide reedycje MMP), digi-packi bez książeczki (vide Nuclear Blast), zmienione oprawy graficzne, boxy, breloczki itp.
Stówka za pierwsze tłoczenie Diabolical... to chyba jeszcze nie jest chora cena, zważywszy, że CD wydano prawie 20 lat temu, a jakiś Satanic Warmaster sprzedaje swój przedpremierowy CD-R z surowym miksem za 20 EUR :)
http://allegro.pl/sinister-diabolical-s ... 43961.html
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

26-12-2010, 11:01

Kingu pisze:Gdy płytka wypada z obiegu, to nowe tłoczenie jest czymś naturalnym. Co innego - 2 albumy na jednym CD, jakiś z dupy wzięte bonusy (vide reedycje MMP), digi-packi bez książeczki (vide Nuclear Blast), zmienione oprawy graficzne, boxy, breloczki itp.
kurwa dokładnie. nóż mi się otwiera w kieszeni, kiedy coś takiego widzę
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

26-12-2010, 11:08

to to jeszcze mały chuj - ale zmienione wokale w debiucie Incubus, a teraz nawet MMP nazwe im zmieniło - to jest miazga wszech czasów i nic tego nie przebije
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

26-12-2010, 13:31

Kingu pisze:Gdy płytka wypada z obiegu, to nowe tłoczenie jest czymś naturalnym. Co innego - 2 albumy na jednym CD, jakiś z dupy wzięte bonusy (vide reedycje MMP), digi-packi bez książeczki (vide Nuclear Blast), zmienione oprawy graficzne, boxy, breloczki itp.
Ja rozumiem, że to będzie przypominało box TANK - do takiego wydania trudno mieć zastrzeżenia.
Kingu pisze:Stówka za pierwsze tłoczenie Diabolical... to chyba jeszcze nie jest chora cena, zważywszy, że CD wydano prawie 20 lat temu, a jakiś Satanic Warmaster sprzedaje swój przedpremierowy CD-R z surowym miksem za 20 EUR :)
http://allegro.pl/sinister-diabolical-s ... 43961.html
Patrz w zakończonych. Kilka tych egzemplarzy się sprzedało ostatnio i cena z reguły wynosiła około 150 złotych. Debiut schodził niewiele taniej. Za obie w pierwszych wydaniach trzeba na Allegro zapłacić w tej chwili około 250 złotych. Jeśli dorzucisz "Hate" wychodzi już spokojnie ponad 300. Cały box z dziewięcioma płytami i DVD będzie zapewne niewiele droższy. Każdy dostanie możliwość wyboru w jakiej formie zakupić dyskografię Holendrów. Dla mnie nie ma w tym nic złego. Może przy okazji spadną trochę ceny pierwszych wydań?
Maria Konopnicka

27-12-2010, 17:38

Takie boxy nie są czymś złym jeśli zawierają jakieś ciekawe dodatki, bądź są w interesujący sposób wydane. Przyznam, że mam z 6-7 boksów różnych kapel, mimo że ich dyskografia w pierwszych wydaniach dawno już stoi u mnie na półce. Parę razy tez się naciąłem - gdy boks okazywał się płytami w kartonikach, wydanymi jak wersje promo, bez żadnej oprawy graficznej, wetkniętymi w jeden większy kartonik lub drewnianą skrzynkę.

A nowy SINISTER właśnie się u mnie kręci. Słucham pierwszy raz, więc trudno mi jeszcze o jakąś głębszą analizę, ale wrażenie bardzo pozytywne. Dobre brzmienie, porządne wokale, sporo się dzieje, ale nie przekombinowane. Zdecydowanie ta płyta ma moc i warto jej posłuchać!

Już któryś raz pod rząd leci "Legacy Of Ashes" i potwierdzam, że to znakomity krążek, na pewno jedna z lepszych death metalowych płyt tego roku! Chyba nie aż tak dobra jak poprzednia, ale żadnego zarzutu nie potrafię wyartykułować. Holendrzy udowodnili po raz kolejny, że wbrew opinii wszystkich malkontentów (do których i ja się zaliczałem) ich powrót miał sens i mają jeszcze sporo do powiedzenia, jednocześnie nie łamiąc ram charakterystycznego stylu, który wypracowali sobie przed laty. Jeśli w przyszłym roku zjawią się u nas na jakimś koncercie to na moją obecność jak najbardziej mogą liczyć. Z death metalowych koncertów marzyłby mi się skład: IMMOLATION - MALEVOLENT CREATION - SINISTER. To trzy kapele, które w tym gatunku w roku 2010 nagrały najlepsze (lub jedne z najlepszych) krążki i taki składzik gwarantowałby niezapomniane przeżycia !
Awatar użytkownika
FENIKS
w mackach Zła

31-12-2010, 13:53

Ja do składu dodałbym Vomitory. Kurwa żałuję że nie pojechałem jak grali ostatnio. Na szczęście 'Tornister' gra w kwietniu czy marcu .

Nowy album miazga dla mnie przy pierwszym kesię już a jeszcze dużo do zjedzenia .
Jedna z kapel co nie wymiekają a po wpadkach nagrywają rozkurwiające albumy.
Awatar użytkownika
Jimmy Boyle
rasowy masterfulowicz

04-01-2011, 20:54

Bez dwóch zdań bardzo dobry album. Jak dla mnie jedna z mocniejszy pozycji ubiegłego roku.
Awatar użytkownika
Realista
weteran forumowych bitew

05-01-2011, 15:52

Słabiutko, o ile poprzedni materiał rokował jakieś nadzieje na powrót Sinister do Ekstraklasay to ta płyta tylko pokazuje że to jest nadal zaplecze. Gdzie się podział zespół który nagrywał takie evergreeny jak Diabolical Summoning czy Cross the styx... kurwa to brzmienie na nowej płycie jest miałkie, pozbawione pazura...ech...
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

05-01-2011, 17:39

Najlepsza płyta Sinister od czasów "Hate".
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

05-01-2011, 19:39

Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

05-01-2011, 21:11

okladka totalnie zjebana :/