Faith No More (Temat nie przeznaczony dla Ortodoksów i innej

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

Re: Faith No More (Temat nie przeznaczony dla Ortodoksów i i

03-06-2015, 20:06

He, he, kolego moonfire, nie obraźcie się, ale mnie ta recenzja po prostu zdenerwowała :) Rozumiem subiektywizmy, ale wypadałoby wykazać choć trochę dobrej woli. Ja po pierwszym odsłuchu byłem totalnie zaskoczony "nijakością" materiału, lecz potem to wszystko prysło, okazało się, że to są po prostu nowe rejony, których nie można porównywać wprost z poprzednimi płytami.

Nie zgadzam się z tą recenzją nawet potrójnie. Po pierwsze: SI to znakomita płyta (o wiele mi jest bliższa recenzja z blabbermouth, gdzie oceniono tę płytę na 10/10), po drugie: "Album Of The Year" to też znakomita płyta (o ile ich nie najlepsza, choć rozumiem inny pogląd, bo "Angel Dust" czy "King" też mają swoje wielkie momenty) i wreszcie po trzecie: powrót SOUNDGARDEN także był więcej niż udany. I jeśli chodzi o SOUNDGARDEN, to jest to podobny przypadek jak z nowym FAITH NO MORE: ich nowa płyta wymaga wgryzienia się w materiał. To nie jest kopalnia łatwych hitów i oczywistych patentów.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Gunman
weteran forumowych bitew

03-06-2015, 21:26

Bajka do poduszki, ciekawsza niż ta recenzja:
http://muzyka.onet.pl/rock/mike-patton- ... los/vw5f2k
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

03-06-2015, 21:45

Drone pisze:He, he, kolego moonfire, nie obraźcie się, ale mnie ta recenzja po prostu zdenerwowała :) Rozumiem subiektywizmy, ale wypadałoby wykazać choć trochę dobrej woli. Ja po pierwszym odsłuchu byłem totalnie zaskoczony "nijakością" materiału, lecz potem to wszystko prysło, okazało się, że to są po prostu nowe rejony, których nie można porównywać wprost z poprzednimi płytami.

Nie zgadzam się z tą recenzją nawet potrójnie. Po pierwsze: SI to znakomita płyta (o wiele mi jest bliższa recenzja z blabbermouth, gdzie oceniono tę płytę na 10/10), po drugie: "Album Of The Year" to też znakomita płyta (o ile ich nie najlepsza, choć rozumiem inny pogląd, bo "Angel Dust" czy "King" też mają swoje wielkie momenty) i wreszcie po trzecie: powrót SOUNDGARDEN także był więcej niż udany. I jeśli chodzi o SOUNDGARDEN, to jest to podobny przypadek jak z nowym FAITH NO MORE: ich nowa płyta wymaga wgryzienia się w materiał. To nie jest kopalnia łatwych hitów i oczywistych patentów.
To wszystko pokazuje truizm, że ocena sztuki jest kwestią subiektywną. Nie ma więc żadnej mowy o obiektywnym odbiorze. Fakt, że jakaś płyta została uznana przez jakieś gremium za kanon (tu mówię ogólnie, nie o FNM), wcale nie powoduje automatycznego podobania się.
I się na towarzysza nie obrażam.
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

03-06-2015, 21:47

Drone pisze:Totalny kretyn to pisał - innych słów nie znajduję.
Ciezko sie nie zgodzic, ta plyta jest wrecz wypchana hitami.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Drone

03-06-2015, 22:00

moonfire pisze: To wszystko pokazuje truizm, że ocena sztuki jest kwestią subiektywną. Nie ma więc żadnej mowy o obiektywnym odbiorze. Fakt, że jakaś płyta została uznana przez jakieś gremium za kanon (tu mówię ogólnie, nie o FNM), wcale nie powoduje automatycznego podobania się.
I się na towarzysza nie obrażam.
No właśnie ja się z tym nie zgadzam, uważam, że istnieje ten mityczny "gust obiektywny" - ale wałkowaliśmy to już tysiące razy :) Ja np. nie lubię muzyki SOUNDGARDEN, ale nie przeszkadza mi to w docenieniu ich albumów, w tym ostatniego, który uważam za wspaniały.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
booshee
postuje jak opętany!

08-06-2015, 19:19

Po koncercie FNM w Berlinie.... zespół w konkretnej formie, Patton rozdaje, dobry gig, ale... tylko dobry. Może to wina Niemców, ale było tak jakoś piknikowo, pogadać, zapalić, wypić, pośpiewać. Jak przypomnę sobie gig na Malcie to Polacy dali by się za FNM wtedy pochlastać, ten piknik chyba udzielił się zespołowi, było bardzo grzecznie. Grali niecałe półtorej godziny (trochę w kurwe krótko!!!!!!!!! :/), nie zagrali ani From out of Nowhere (?), ani Digging the Grave (??) ale za to dojebali z dwa straszne smęty z tej nowej płyty, sami chyba widzieli że ludzie zamiast ich słuchać woleli pogadać ( klawiszowiec, zamienia przy tych srakach syntha na gitarę akustyczną i jedzie z łokcia). Przy jednym z tych strzałów zapytałem kolegi: Ej, to coś to z tej nowej płyty? Na co kolega: Mam nadzieję że to nie jest z żadnej płyty! :]. Ostrzejsze kawałki z Invictus wypadają o dziwo ZAJEBIŚCIE co cieszy bo nowy album podszedł mi średnio. Koncert berliński na wskroś niemiecki. Wurst.
Awatar użytkownika
harvestman
weteran forumowych bitew

08-06-2015, 21:07

booshee pisze:Po koncercie FNM w Berlinie.... zespół w konkretnej formie, Patton rozdaje, dobry gig, ale... tylko dobry. Może to wina Niemców, ale było tak jakoś piknikowo, pogadać, zapalić, wypić, pośpiewać. Jak przypomnę sobie gig na Malcie to Polacy dali by się za FNM wtedy pochlastać, ten piknik chyba udzielił się zespołowi, było bardzo grzecznie. Grali niecałe półtorej godziny (trochę w kurwe krótko!!!!!!!!! :/), nie zagrali ani From out of Nowhere (?), ani Digging the Grave (??) ale za to dojebali z dwa straszne smęty z tej nowej płyty, sami chyba widzieli że ludzie zamiast ich słuchać woleli pogadać ( klawiszowiec, zamienia przy tych srakach syntha na gitarę akustyczną i jedzie z łokcia). Przy jednym z tych strzałów zapytałem kolegi: Ej, to coś to z tej nowej płyty? Na co kolega: Mam nadzieję że to nie jest z żadnej płyty! :]. Ostrzejsze kawałki z Invictus wypadają o dziwo ZAJEBIŚCIE co cieszy bo nowy album podszedł mi średnio. Koncert berliński na wskroś niemiecki. Wurst.
Mniej więcej się zgadzam,chociaż moim zdaniem, bark Digging The Grave zrekompensowali grając Be Aggressive i Caffeine. Cieszy mnie to bardzo, ponieważ gdy nie poleciały w zeszłym roku w Gdyni, poczułem się jakby ktoś mnie strzelił w pysk.
Ostatnio zmieniony 08-06-2015, 23:30 przez harvestman, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

08-06-2015, 21:30

Doskonała zamiana. Nie widzę powodu do narzekań.
Awatar użytkownika
booshee
postuje jak opętany!

08-06-2015, 21:31

nie no momenty były:] alternatywny środek chyba midlife crisis rozjebał, Sinatra byłby dumny, było było tego trochę. Ale obok GENIALNYCH momentów czasem trochę napięcie siadało. No i nie zapominajmy o wykwintnym supporcie :D WHAT DA FUCK! hahahaha, koleżka rozdał, ale faktem jest że nie zapomnę tego do końca zycia:)
Awatar użytkownika
Skaut

08-06-2015, 21:40

Triceratops pisze:
Drone pisze:Totalny kretyn to pisał - innych słów nie znajduję.
Ciezko sie nie zgodzic, ta plyta jest wrecz wypchana hitami.
Równie często wracam do tego co do nowych Paradise'ów. Zajebisty powrót. Bez dwóch zdań.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

10-06-2015, 23:31

fajny ten nowy album. motherfucker bardzo mi sie zapetlił.
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
Gunman
weteran forumowych bitew

11-06-2015, 09:11

Mogłaby mieć tylko lepszą produkcję, taką jak dwie poprzednie.
Awatar użytkownika
Harlequin

11-06-2015, 09:49

Fakt, nieco lepsze brzmienie to jedyny zarzut w stosunku do nowej płyty. Mi brakuje mięcha w garach.
Awatar użytkownika
Gunman
weteran forumowych bitew

11-06-2015, 10:23

Niestety obecnie jest dziwny trend na robienie kiepsko brzmiących płyt, niby technika się rozwija a dźwięk zwija (szczególnie dotyczy to CD). Nowoczesne brzmienie to skopane brzmienie.
Myślałem, że skoro wydają wznowienie The Real Thing to dodadzą trochę mocy ale wygląda na to, że nic się w dźwięku nie zmieniło w stosunku do pierwszych wydań, a na tym albumie brakuje mi basu.
Awatar użytkownika
manieczki

12-06-2015, 21:41

http://muzyka.interia.pl/wywiady/news-f ... Id,1833682" onclick="window.open(this.href);return false;
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Hellrocker
w mackach Zła

15-06-2015, 10:25

Jeszcze tydzien temu bylem gotow zjebac ta plyte, teraz nie moge sie od niej uwolnic. Absolutne 10\10, cos wspanialego, takie zonglowanie klimatami i stylami wychodzi tylko im.
Awatar użytkownika
manieczki

19-06-2015, 23:40

Berlin Berlinnem, Polska Polska. A w Texasie FNM na concertto supportuje nie kto inny jak Napalm Deszcz.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
est

20-06-2015, 00:19

Z tego co mówi Billy Gould to bardzo dużo ludzi dało się nabrać na ten ich pastiszowy żart. Takie czasy, że prawdziwa muzyka słuchaczom umyka i liczy się tylko wypatrywanie zaspokojenia własnych zachcianek (te są oczywiście poparte "ogólnointernetowymi" prądami). Piosenki pisane na kolanie z takim beznadziejnym Sunny Side Up na czele budzą takie emocje? Dobrze, że nie nagrali niczego na serio bo chyba byście powariowali. Nakarmili was i dajecie się drapać za uchem, a nie od dziś wiadomo, że prawdziwie wartościową sztukę należy przyjmować na czczo.
[V]

20-06-2015, 00:42

est pisze:Z tego co mówi Billy Gould to bardzo dużo ludzi dało się nabrać na ten ich pastiszowy żart. Takie czasy, że prawdziwa muzyka słuchaczom umyka i liczy się tylko wypatrywanie zaspokojenia własnych zachcianek (te są oczywiście poparte "ogólnointernetowymi" prądami). Piosenki pisane na kolanie z takim beznadziejnym Sunny Side Up na czele budzą takie emocje? Dobrze, że nie nagrali niczego na serio bo chyba byście powariowali. Nakarmili was i dajecie się drapać za uchem, a nie od dziś wiadomo, że prawdziwie wartościową sztukę należy przyjmować na czczo.
dziwny post. Nie obchodzi mnie czy muzyka jest pisana na kolanie czy pracowano nad nią w nabożnym skupieniu 20 lat.Liczy się efekt finalny. Sunny Side up piękne jest,Tak jak cała ta płyta. Mniej spisków,więcej otwartego serca.

Z sportowym pozdrowieniem

Sęp.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Gunman
weteran forumowych bitew

20-06-2015, 06:18

[V] pisze:Nie obchodzi mnie czy muzyka jest pisana na kolanie czy pracowano nad nią w nabożnym skupieniu 20 lat.
Najczęściej bywa tak, że to właśnie ta pisana na kolanie jest lepsza.
ODPOWIEDZ