KATHARSIS

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

Re: KATHARSIS

28-10-2008, 20:57

Znam ich twórczość, jak napisałem, wyrywkowo. Nigdy mnie death meal nie ruszał, od początku w ogromnej większości BM.

A jest wesoło, bo nie dociera do pewnych troglodytów, że są rzeczy, które nie podlegają opiniom/gustom. Muzyka poważna może się nie podbać forumowym cyckom, co nie zmienia faktu, że jest niepodważalnie zajebista. Podobnie moim zdaniem wygląda sprawa niektórych płyt w metalu, szczególnie bm, w którym nie ma miejsca na coś takiego jak gust.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

28-10-2008, 20:58

Muzyka poważna może się nie podbać forumowym cyckom, co nie zmienia faktu, że jest niepodważalnie zajebista
jakich kompozytorow cenisz?
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
brb
postuje jak opętany!

28-10-2008, 21:01

So_It_Is_Done pisze:Podobnie moim zdaniem wygląda sprawa niektórych płyt w metalu, szczególnie bm, w którym nie ma miejsca na coś takiego jak gust.
o kurwa! sam oceniasz plyty na podstawie swojego zjebanego gustu czy tam spaczonego pojecia czym powinien byc bm
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

28-10-2008, 21:42

So_It_Is_Done pisze:Znam ich twórczość, jak napisałem, wyrywkowo. Nigdy mnie death meal nie ruszał, od początku w ogromnej większości BM.

A jest wesoło, bo nie dociera do pewnych troglodytów, że są rzeczy, które nie podlegają opiniom/gustom. Muzyka poważna może się nie podbać forumowym cyckom, co nie zmienia faktu, że jest niepodważalnie zajebista. Podobnie moim zdaniem wygląda sprawa niektórych płyt w metalu, szczególnie bm, w którym nie ma miejsca na coś takiego jak gust.
no zdecydowanie nie ma miejsca na TWÓJ gust.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

28-10-2008, 22:02

So_It_Is_Done pisze:Bowoowa, jesteś bliski zrozumienia.

Są filmy ZAJEBISTE, których nie widziałeś, ale nie zaprzeczysz, że są. A nawet jeśli go obejrzysz i stwierdzisz, że nie jest zajebisty, jest to wina tylko i wyłacznie twoja. Są takie poszczegołne przypadki i nie podlega to wogóle dyskusji.

Jak już pisałem wcześniej i jednak truteń się zgodził ze mną, pewne kwestie nie podlegają opinii/gustom. Więc nie pierdol o wygłaszaniu cudzych opinii, rzygu.
Zniszczenie. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

28-10-2008, 22:54

So_It_Is_Done pisze:A jest wesoło, bo nie dociera do pewnych troglodytów, że są rzeczy, które nie podlegają opiniom/gustom. Muzyka poważna może się nie podbać forumowym cyckom, co nie zmienia faktu, że jest niepodważalnie zajebista. Podobnie moim zdaniem wygląda sprawa niektórych płyt w metalu, szczególnie bm, w którym nie ma miejsca na coś takiego jak gust.
nie mogłem się powstrzymać (jakby jakiś głąb nie wiedział: Ferdydurke Gombrowicza)

– Hm… hm… A zatem dlaczego Słowacki wzbudza w nas zachwyt i miłość? […] Hm… dlaczego! Dlatego, panowie, że Słowacki wielkim poetą był! Walkiewicz! Dlaczego? Niech Walkiewicz powtórzy – dlaczego? […]
– Dlatego, że wielkim poetą był! – powiedział Walkiewicz […].
– Wielkim poetą! Zapamiętajcie to sobie, bo ważne! Dlaczego kochamy? Bo był wielkim poetą. Wielkim poetą był. Nieroby, nieuki, mówię wam przecież spokojnie, wbijcie to sobie dobrze w głowy – a więc jeszcze raz powtórzę, proszę panów: wielki poeta, Juliusz Słowacki, wielki poeta, kochamy Juliusza Słowackiego i zachwycamy się jego poezjami, gdyż był on wielkim poetą. Proszę zapisać sobie temat wypracowania domowego: „Dlaczego w poezjach wielkiego poety, Juliusza Słowackiego, mieszka nieśmiertelne piękno, które zachwyt wzbudza?“

W tym miejscu wykładu jeden z uczniów zakręcił się nerwowo i zajęczał:

– Ale kiedy ja się wcale nie zachwycam! Wcale się nie zachwycam! Nie zajmuje mnie! Nie mogę wyczytać więcej jak dwie strofy, a i to mnie nie zajmuje. Boże, ratuj, jak to mnie zachwyca, kiedy mnie nie zachwyca? […]

NAUCZYCIEL
Jak to nie zachwyca Gałkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Gałkiewiczowi, że go zachwyca.

GAŁKIEWICZ
A mnie nie zachwyca.

NAUCZYCIEL
To prywatna sprawa Gałkiewicza. Jak widać, Gałkiewicz nie jest inteligentny. Innych zachwyca.

GAŁKIEWICZ
Ale, słowo honoru, nikogo nie zachwyca. Jak może zachwycać, jeśli nikt nie czyta oprócz nas, którzy jesteśmy w wieku szkolnym, i to tylko dlatego, że nas zmuszają siłą… […]

NAUCZYCIEL
Gałkiewicz, to jest niedopuszczalne. Wielka poezja, będąc wielką i będąc poezją, nie może nie zachwycać nas, a więc zachwyca.

GAŁKIEWICZ
A ja nie mogę. I nikt nie może! O Boże!
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

28-10-2008, 23:06

i jeszcze jedno:
Obrazek
Yyyy... Każdy może prawda krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki panie to nikomu... Mmmm... Tak nie... Nie podoba się. Więc dlatego z punktu mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić żeby tej krytyki nie było. Tylko aplauz i zaakceptowanie.
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

28-10-2008, 23:27

rozdane :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Skaut

29-10-2008, 01:44

kurwasz, dyskusja mistrz. "Rejs" XXI wieku :D
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

29-10-2008, 07:01

Vlad Tepes to zespół, który wymyka się gustom i ocenom.pomimo tego wiem od zaufanych ludzi, że to gówno jakich mało.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

29-10-2008, 08:48

black_lava pisze:Vlad Tepes to zespół, który wymyka się gustom i ocenom.pomimo tego wiem od zaufanych ludzi, że to gówno jakich mało.

Bo zarówno ty jak i twoi ludzie cenicie sobie avangardowe gówno imitujace bm. Szukasz rozrywki to idź do cyrku.
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

29-10-2008, 09:24

black_lava pisze:pomimo tego wiem od zaufanych ludzi, że to gówno jakich mało.
pomimo

No, z takim argumentem to nie ma co polemizować ;) lol.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Heretyk

29-10-2008, 18:56

So_It_Is_Done pisze: Podobnie moim zdaniem wygląda sprawa niektórych płyt w metalu, szczególnie bm, w którym nie ma miejsca na coś takiego jak gust.
po chuj piszesz takie bzdury ? :P
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

29-10-2008, 19:18

So_It_Is_Done pisze:
black_lava pisze:Vlad Tepes to zespół, który wymyka się gustom i ocenom.pomimo tego wiem od zaufanych ludzi, że to gówno jakich mało.

Bo zarówno ty jak i twoi ludzie cenicie sobie avangardowe gówno imitujace bm. Szukasz rozrywki to idź do cyrku.
niezłe niezłe....moi ludzie?whadda fukk?:|
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

29-10-2008, 19:25

Heretyk pisze:
So_It_Is_Done pisze: Podobnie moim zdaniem wygląda sprawa niektórych płyt w metalu, szczególnie bm, w którym nie ma miejsca na coś takiego jak gust.
po chuj piszesz takie bzdury ? :P
Dla ciebie bzdury, dla mnie nie.
Some serious shit?
postuje jak opętany!

29-10-2008, 19:31

a co, jeśli dla znajomych to bzdury? :D
Awatar użytkownika
Xapapote
weteran forumowych bitew

30-10-2008, 23:21

So_It_Is_Done pisze:A co do 'nawracania się' to każdy, który odpowiednio daleko się wjebie w, ogólnie rzecz biorąc 'negatywizm', prędzej czy później źle skończy. Nawet samo słuchanie BM nie jest zabawą, bo pewnie niektórzy zauważają jak to zamiata pod sufitem i uzależnia. Człowiek poświęca swój czas i 'normalność' aby dostać w zamian energię bijącą od BM. Zupełnie jak narkotyk.
nie no ja pierdolę ale koleś he he he ... pamiętam jak w podstawówce katechetka mówiła: "nie wywołujcie duchów! to nie zabawa"... oczywiście wywoływaliśmy duchy na każdej przerwie i to mi kurwa tak pozamiatało pod sufitem że dziś black metal to bajki z mchu i paproci ... i gejostwo...
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

30-10-2008, 23:36

Nie widzę w tym co napisałeś ani nic śmiesznego, ani nawet ironicznego. Akurat tak sie składa, że dzieci są wiele bardziej wrażliwe w swerze duchowej niż dorośli. Nie chodzi też tylko o wyobraźnię, co o świeże spojrzenie na świat. Może dzieci widzą to czego my już nie dostrzegamy.
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

31-10-2008, 09:32

So_It_Is_Done pisze: dzieci są wiele bardziej wrażliwe w swerze duchowej niż dorośli.
Single wire earth return (SWER) or single wire ground return is a single-wire transmission line for supplying single-phase electrical power from an electrical grid to remote areas at low cost. It is principally used for rural electrification, but also finds use for larger isolated loads such as water pumps, and light rail. Single wire earth return is also used for HVDC over submarine power cables.

ale co to ma wspólnego z dziećmi?????
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

31-10-2008, 09:42

Adrian696 pisze: Single wire earth return (SWER) or single wire ground return is a single-wire transmission line for supplying single-phase electrical power from an electrical grid to remote areas at low cost. It is principally used for rural electrification, but also finds use for larger isolated loads such as water pumps, and light rail. Single wire earth return is also used for HVDC over submarine power cables.

ale co to ma wspólnego z dziećmi?????
Proste, jak zbudujesz SWER z dzieci to będzie bardziej wrażliwy niz SWER z dorosłych.
Give birth to something dead
Give birth to something old
ODPOWIEDZ