IMMOLATION

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Duban
weteran forumowych bitew

09-07-2007, 14:01

Nie, no, jak słucham Formulas... to nie mogę powiedzieć, że ktokolwiek cokolwiek odcina. To znakomita, moim zdaniem bardzo niedoceniona płyta. Zresztą słucham jej o wiele częściej niż Covenant, które moim zdaniem jest dość przebojową i nośną płytą. Byc może stąd bierze się problem z Formulas, które w porónaniu z trójką jest o wiele bardziej pokręcone i wymagające nieco więcej uwagi.
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
MANOWAR
postuje jak opętany!

09-07-2007, 14:05

Ja wysoko też stawiam jeśli chodzi o MA "Gateway To Annihilation", za takie killery jak: "I", czy "Opening Of The Gates", ale już "Heretic" to porażka na całej linii, jeśli chodzi o kompozycje i brzmienie:/
Awatar użytkownika
barthez669
zaczyna szaleć

09-07-2007, 14:10

zgodzę się z przedmówcą. jest taka piosenka "trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść..."-może Trey jej nie słyszał?
WIĘCEJ SZATANA!

http://www.racja.org.pl/
Mort
rasowy masterfulowicz

09-07-2007, 15:31

Jeszcze to odszeczkasz przy okazji następnej płyty MA :+)
I AM MORBID
jesterSS

10-07-2007, 09:12

[quote][i]Wysłane przez barthez669[/i]
a poza tym MA to trochę taki nadmuchany pudel death metal. te ich stare fryzury i ubranka... no i takie bajeranckie gitary,strzały jakieś i inne rogate cuda-niewidy... taki teatrzyk trochę... Manowar death metalu :D
poza tym (takie zboczenie) cenię sprawną i dobrze brzmiącą pracę sekcji rytmicznej. w MA jakoś zawsze było słychać jeno gitarę... bębny,owszem,też. tyle że Pete jakoś tak monotonnie bębni... technikę ma zajebistą,wytrzymałość,prędkości itd,ale np.taki Hernandez pod względem "mieszania" 3 razy go nosem wciąga... [/quote]

Co do image, obadaj stare foty (są np. na reedycji jedynki), zobacz ten pierdolony obłęd w oczach pasujący do muzyki jak ulał.
Poza tym nowe płyty MA zabardzo mnie nie obchodzą, stawiając tezę o supremacji ekipy Treya mam na myśli I, II i III, jak ktoś tu ładnie powiedział kult raz nabyty pozostaje zawsze. Słuchając zresztą takiego powiedzmy "Summoning Redemption" i nowych wałków Immo jak na moje ucho to kto inny odcina kupony. Poza tym ja preferuję obłąkany szybki DM, a nie walcowate mielenie dla kafarów.
Awatar użytkownika
barthez669
zaczyna szaleć

10-07-2007, 09:59

[quote][i]Wysłane przez jesterSS[/i]
(...) ja preferuję obłąkany szybki DM, a nie walcowate mielenie dla kafarów. [/quote]

powiem Johnowi z Incantation ;)
a tak na poważnie-zwrot "odcinanie kuponów" dotyczy osiągnięć ostatnich,nie pierwszych dzieł. zatem muszę stwierdzić,że przeczysz sam sobie. mówisz "nowe płyty MA zabardzo mnie nie obchodzą. stawiając tezę o supremacji ekipy Treya mam na myśli I, II i III". dlaczego? czy słuchasz tylko tych trzech płyt MA? jak możesz zatem bronić ich twóczości,skoro-jak sam twierdzisz-wszystko po III niewiele cię obchodzi (i z tego wynika,że nie za bardzo znasz)?
poza tym masz chyba "syndrom fana norweskiego black metalu". twierdzisz,że kult raz nabyty nie przemija nigdy-ale skoro zespół nagrał 3 dobre płyty,a potem 33 gówniane,to ten kult chyba się lekko rozmywa,nie?
WIĘCEJ SZATANA!

jesterSS

10-07-2007, 10:04

[quote]Wysłane przez barthez669[/i]

poza tym masz chyba "syndrom fana norweskiego black metalu". twierdzisz,że kult raz nabyty nie przemija nigdy-ale skoro zespół nagrał 3 dobre płyty,a potem 33 gówniane,to ten kult chyba się lekko rozmywa,nie? [/quote]

Nie rozmywa się, wolę zespół który nagra JEDEN genialny lp, a resztę gównianych, od zepsołu który stworzy 10 bardzo dobrych. Co do odcinania kuponów napisałem wyraźnie- jak słucham "Gateways..." i nowego Immo to nie powiem kto tu odcina kupony ale napewno nie Trey;) Kapewu?
Awatar użytkownika
barthez669
zaczyna szaleć

10-07-2007, 10:27

owszem,genialny zawsze jest lepszy niż bardzo dobry (choć moim zdaniem początki IMMO były genialne,z wyróżnieniem "Close..."),ale Ty gloryfikujesz całość osiągnięć MA,mówiąc tylko o pierwszych płytach. jakaś nieścisłość tu następuje. bardziej chyba na sympatię zasługuje band,który słabą płytą się jszcze nie splamił niż ten,który ma ich już kilka na koncie...
WIĘCEJ SZATANA!

Awatar użytkownika
Revenant
postuje jak opętany!

10-07-2007, 10:28

Moim zdaniem nowe Immolation jest bardzo dobre, jeszcze nie zawiodłem się żadną płytą załogi Dolana. Takie numery jak "Whispering Death", "World Agony" czy "Breathing The Dark" rozwalają równie skutecznie jak stare killery tej ekipy. Mi tej płyty bardzo dobrze się słucha i moim zdaniem, po poświęceniu duuuużej porcji czasu całej dyskografii Immolation, zarzuty o odcinanie kuponów są krzywdzące dla chłopaków. Immo ma swój własny, rozpoznawalny styl, niemniej wciąż tworzy takie kompozycje, że szczęki muszę szukać gdzieś w kuchni. Faktycznie nowa płyta nie wgniata tak bezlitośnie w ziemię jak choćby "Close To A World Below", niemniej jak dla mnie jest lepsza od "Harnessing Ruin". Po kilkunastu odsłuchaniach na chwilę obecną płyte oceniam na 8,6/10 niemniej coś mi mówi, że może ta ocena troszkę wzrosnąć.
Obrazek
jesterSS

10-07-2007, 11:02

owszem,genialny zawsze jest lepszy niż bardzo dobry (choć moim zdaniem początki IMMO były genialne,z wyróżnieniem "Close..."),ale Ty gloryfikujesz całość osiągnięć MA,mówiąc tylko o pierwszych płytach. jakaś nieścisłość tu następuje. bardziej chyba na sympatię zasługuje band,który słabą płytą się jszcze nie splamił niż ten,który ma ich już kilka na koncie... [/quote]

Ty nie umiesz czytać;) Gloryfikuję twórczość MA (porównując do Immo) na tej zasadzie, że I, II i IV uwielebiam (chyba wyżej napisałem III, ale chodziło mi o Domination), a resztę (zanzanczam, że nie znam "Heretic") stawiam i tak wyżej od Immolation, bo jest na wysokim poziomie tak czy tak. Ten przykład z jedną genialną płytą i resztą gównianych to uogólnienie przedtsawiające mój sposób myslenia, nie chodziło mi tu o MA.
MANOWAR
postuje jak opętany!

10-07-2007, 11:36

Prawda jest taka, że nowa płyta Immolation, jak na Immolation dość średniawa to i tak najlepsza płyta deathmetalowa w tym roku, zobaczymy jaka będzie odpowiedź MA.
jesterSS

10-07-2007, 11:39

[quote][i]Wysłane przez MANOWAR[/i]
Prawda jest taka, że nowa płyta Immolation, jak na Immolation dość średniawa to i tak najlepsza płyta deathmetalowa w tym roku [/quote]

A ten jak bezczelnie zignorowł Entombed;)
Awatar użytkownika
barthez669
zaczyna szaleć

10-07-2007, 11:40

a to jeszcze DM?
WIĘCEJ SZATANA!

MANOWAR
postuje jak opętany!

10-07-2007, 11:41

Jeszcze nie słyszałem :)
jesterSS

10-07-2007, 11:43

a to jeszcze DM? [/quote]

zamiast jeszcze powinno być ZNOWU
Awatar użytkownika
barthez669
zaczyna szaleć

10-07-2007, 11:45

fakt. moja mea culpa ;)
faktycznie,słyszałem,że ma być "powrót do korzeni"
WIĘCEJ SZATANA!

jesterSS

10-07-2007, 11:51

I jest;)
Też nie wierzyłem;)
MANOWAR
postuje jak opętany!

10-07-2007, 11:55

mam nadzieje, bo Entombed też lubię, a po świetnym "When In Sodom" i znakomitym koncercie na Metalmanii spodziewam się czegoś naprawdę dobrego :)
Awatar użytkownika
barthez669
zaczyna szaleć

10-07-2007, 12:01

ja tam wielbię to ich bardziej rockandrollowe podejście do sprawy. z ich jajem i poczuciem humoru nawet kolędy z bałałajką by im pasowały ;)
WIĘCEJ SZATANA!

Awatar użytkownika
mad
weteran forumowych bitew

19-07-2007, 23:25

I znów wracamy - w innym wątku - do batalii: szwedzki vs. amerykański DM.
ODPOWIEDZ