PRIMORDIAL

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

Re: PRIMORDIAL

10-03-2011, 19:32

Nie wiem który raz od wczoraj słucham "The Gathering Wilderness". Musiałem wyjąc uszy z dupy, bo kiedyś kiedyś nudziła mnie ta płyta. Jak teraz słucham takich rzeczy jak Tragedy's Birth, genialnego The Coffin Ships czy jeszcze bardziej genialnego End of All Life to się zastanawiam jak mogłem być tak głuchy. Niesamowita płyta. A to co się dzieje w 3:47 w End of All Life własnie to przechodzi ludzkie pojęcie.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

10-03-2011, 21:40

Bo Gathering Wilderness to płyta absolutnie kompletna, bez żadnego zbędnego dźwięku. A Coffin Ships to poezja - muzyka współgrająca z tekstem naprawdę ściska za serce. Ujmę to tak - gdybym był Irlandczykiem i historia tego kraju byłaby dla mnie bliższa, to zapewne ryczałbym jak bóbr podczas słuchania tego utworu. Fragment od "Nerve and muscle and hearts and brains" to jeden z najbardziej autentycznych i poruszających momentów w muzyce jaki kiedykolwiek słyszałem i Alan już chyba nigdy nie zaśpiewa nic bardziej emocjonalnego.
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

10-03-2011, 22:32

Self pisze:Bo Gathering Wilderness to płyta absolutnie kompletna, bez żadnego zbędnego dźwięku. A Coffin Ships to poezja - muzyka współgrająca z tekstem naprawdę ściska za serce. Ujmę to tak - gdybym był Irlandczykiem i historia tego kraju byłaby dla mnie bliższa, to zapewne ryczałbym jak bóbr podczas słuchania tego utworu. Fragment od "Nerve and muscle and hearts and brains" to jeden z najbardziej autentycznych i poruszających momentów w muzyce jaki kiedykolwiek słyszałem i Alan już chyba nigdy nie zaśpiewa nic bardziej emocjonalnego.
Jak najbardziej. W ogóle liryki na tym albumie niszczą niesamowicie. Jak zazwyczaj wzdrygam się na myśl o jakichkolwiek tego typu patriotycznych tekstach w muzyca, tak Nemtheaenga w przypadku tej płyty napisał zajebiście zgrabne i melancholijne teksty. Ani grama wsi, ani grama emo.
Awatar użytkownika
Raagoon
weteran forumowych bitew

12-03-2011, 03:15

Dziś dopiero dotarła do mnie przesyłka z Metal Blade. Obejrzałem najpierw druga płytę czyli historie zespołu opowiedziana przez samych zainteresowanych po czym zapodalem koncert z Dublina na początek. Dźwięk i obraz tworzą najlepsze chyba DVD jakie widziałem.
Awatar użytkownika
BadBlood
weteran forumowych bitew

12-03-2011, 15:27

posłuchałem znowu dzisiaj premierowego kawałka i stwierdzam, że mi entuzjazm nieco oklapłbył. więcej nie słucham, żeby sobie smaka nie psuć, czekam na całość
Heeeeeey!!! Hooooooo!!! We're Satan's People!!!!!
Baton
weteran forumowych bitew

12-03-2011, 18:26

Jakoś mi nigdy PRIMORDIAL nie robił. Słyszałem cośtam i było to takie sobie, raczej nudnawe.
Ale teraz z ciekawości zerknąłem na nowy numer i na wspomniane w któryms poście wyżej "Coffin Ships" i chyba trzeba będzie się uwazniej tym gościom przyjrzeć.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

21-03-2011, 17:16

Blackult pisze:KURWA JAKI KAWAŁEK
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Wódz 10
rasowy masterfulowicz

21-03-2011, 17:51

Self pisze:Bo Gathering Wilderness to płyta absolutnie kompletna, bez żadnego zbędnego dźwięku. A Coffin Ships to poezja - muzyka współgrająca z tekstem naprawdę ściska za serce. Ujmę to tak - gdybym był Irlandczykiem i historia tego kraju byłaby dla mnie bliższa, to zapewne ryczałbym jak bóbr podczas słuchania tego utworu. Fragment od "Nerve and muscle and hearts and brains" to jeden z najbardziej autentycznych i poruszających momentów w muzyce jaki kiedykolwiek słyszałem i Alan już chyba nigdy nie zaśpiewa nic bardziej emocjonalnego.
Mnie bardziej rozpierdziela ten moment gdy on śpiewa: 'It feels like I've been here before, here where all the animals lay down to die" (czy jak to tam szło). Szczególnie robi wrażenie gdy wychodzę z chałupy, wchodze na wzgórze i spoglądam na Morze Irlandzkie (w sumie w linii prostej do Irlandii będzie z 200km raptem). Klimat jest wręcz powalający.

Lost to Ireland, lost in vain...
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
Aegir
postuje jak opętany!

21-03-2011, 17:51

Karkasonne pisze:Nie ma takich słów, które oddałyby teraz moje uczucie. Trzęsą mi się ręce. To jest bezwstydnie WIELKIE, a końcówka bardziej Bathorowska, niż cokolwiek, co nagrało Bathory.
W porządku kawałek, ale bez fajerwerków, przynajmniej na tę chwilę. Co do skojarzenia z Bathory - bathorowsko na stosunkowo niedawno wydanej płycie to jest tutaj :) :
Aegir
postuje jak opętany!

21-03-2011, 17:55

Wódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:
Mnie bardziej rozpierdziela ten moment gdy on śpiewa: 'It feels like I've been here before, here where all the animals lay down to die" (czy jak to tam szło). Szczególnie robi wrażenie gdy wychodzę z chałupy, wchodze na wzgórze i spoglądam na Morze Irlandzkie (w sumie w linii prostej do Irlandii będzie z 200km raptem). Klimat jest wręcz powalający.

Lost to Ireland, lost in vain...
Świetna kompozycja. Nie wiem, czy udało im się nagrać równie poruszający kawałek.
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

21-03-2011, 21:00

Wg. mnie na samym "The Gathering Wilderness" jest jeszcze jeden conamniej tak dobry ;) Ja dzisiaj znowu odświezyłem i stwierdzam że nie znam równie genialnej, elegijnej płyty tego typu. Niesamowity kawałek muzyki.
Aegir
postuje jak opętany!

22-03-2011, 13:49

Alsvartr pisze:Wg. mnie na samym "The Gathering Wilderness" jest jeszcze jeden conamniej tak dobry ;)
"End Of All Times" jest bardzo dobry, ale "The Coffin Ships" jednak nieco, nieco lepszy ; )
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

22-03-2011, 13:54

Wódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze: Lost to Ireland, lost in vain...
e tam, to jakieś banialuki są ;)
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
BadBlood
weteran forumowych bitew

27-03-2011, 23:19

no karwa, żeby niespełna miesiąc przed premierą nie można sobie było płyty posłuchać? SKANDAL, do chuja wafla! niech się wpisują miasta, które myślą tak samo.
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

27-03-2011, 23:21

tworki ;)
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Maria Konopnicka

27-03-2011, 23:35

Scaarph pisze:tworki ;)
Akurat Tworki to nie miasto :)
Awatar użytkownika
BadBlood
weteran forumowych bitew

27-03-2011, 23:37

dobrze przynajmniej, że za 3 tygodnie posłucham se ich na żywca :) gorzej, że pewnie jeszcze nowego merchu nie będą mieli, bo bym sobie zestaw śniadaniowy z podstawką pod kawę i fartuszkiem zamówił
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

27-03-2011, 23:39

IRONMIL pisze:
Scaarph pisze:tworki ;)
Akurat Tworki to nie miasto :)
musiałeś spierdolić? :)
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
BadBlood
weteran forumowych bitew

28-03-2011, 09:35

z Tworek? Musiał!
Awatar użytkownika
Silent_Sea
weteran forumowych bitew

28-03-2011, 10:07

BadBlood pisze:dobrze przynajmniej, że za 3 tygodnie posłucham se ich na żywca :) gorzej, że pewnie jeszcze nowego merchu nie będą mieli, bo bym sobie zestaw śniadaniowy z podstawką pod kawę i fartuszkiem zamówił
BadBlood wybierasz się na jeden z tych przedpremierowych koncertów u Niemców ?
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
ODPOWIEDZ