CIANIDE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- metalized
- weteran forumowych bitew
- Sova
- rasowy masterfulowicz
Re: CIANIDE
a właśnie, jeśli ktoś ma zdublowane :
CRYPT 22 - CIANIDE (USA): The Dying Truth 2-LP set
to z chęcią się wymienie na:
CIANIDE (US) A Descent into Hell + Demos / Bonus tracks Official 3LP
i dopłacę/dodam jakiś stuff
kurwaszzz, gość który miał to niby dla mnie mieć odłożone okazał się przygłupem i zostałem bez TAKIEJ płyty na półce ;/
CRYPT 22 - CIANIDE (USA): The Dying Truth 2-LP set
to z chęcią się wymienie na:
CIANIDE (US) A Descent into Hell + Demos / Bonus tracks Official 3LP
i dopłacę/dodam jakiś stuff
kurwaszzz, gość który miał to niby dla mnie mieć odłożone okazał się przygłupem i zostałem bez TAKIEJ płyty na półce ;/
- Sova
- rasowy masterfulowicz
ponawiam grzecznie pytanie, KTO MA KURWA CRYPT 22 - CIANIDE (USA): The Dying Truth 2-LP na opych i dlaczego ja jeszcze tego nie mam ? ;)
końcówka CIANIDE (US) A Descent into Hell + Demos / Bonus tracks Official 3LP jeszcze u mnie dostępna.
a no i mam :
EXCRUCIATE (Swe): Mutilation of the Past / Hymns of Mortality + 2 Official Gatefold 2-LP set (CRYPT 23)
300 copies will be on 180 gram black / white marbled vinyl.
malutko, więc pisac na : malignantvoices@gmail.com
końcówka CIANIDE (US) A Descent into Hell + Demos / Bonus tracks Official 3LP jeszcze u mnie dostępna.
a no i mam :
EXCRUCIATE (Swe): Mutilation of the Past / Hymns of Mortality + 2 Official Gatefold 2-LP set (CRYPT 23)
300 copies will be on 180 gram black / white marbled vinyl.
malutko, więc pisac na : malignantvoices@gmail.com
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Sova, chyba szukałeś - http://www.ebay.pl/itm/CIANIDE-the-dyin ... 256ef2ae1a
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Góral
- w mackach Zła
Deathgasm wznawia "The Dying Truth" na CD. Ktoś u nas będzie miał?
Trust no one is the absolute Law.
P.J.E.C.
Don't call me your brother
Cause I ain't your fuckin' brother
We fell from different cunts
And your skins an ugly color
P.J.E.C.
Don't call me your brother
Cause I ain't your fuckin' brother
We fell from different cunts
And your skins an ugly color
- metalized
- weteran forumowych bitew
Wypadnie posiadać bo mam tylko na taśmie, której coraz bliżej do zgonu a te ładne reedki jakoś za drogie były heh
P.J.E.C.
W ubiegłym tygodniu, leżąc sobie na leżaczku przy basenie i wpatrując się bezchmurne błękitne niebo utwierdziłem się w przekonaniu, iż "Gods of death" jest najlepszym death metalowym albumem ostatnich lat, a "Terrorstrikes" jest najlepszym death metalowym utworem od czasu "Invocation of the Continual One" zamieszczonym w 1998 roku na plycie "Formulas Fatal to the Flesh".
Riff rozpoczynający się w 1:29 jest jedną z najpiękniejszych i najbardziej emocjonujących chwil w moim 34-letnim życiu.
Riff rozpoczynający się w 1:29 jest jedną z najpiękniejszych i najbardziej emocjonujących chwil w moim 34-letnim życiu.
- Self
- rasowy masterfulowicz
Bym się tak nie zapędzał w peanach, ale jako że się ostatnio w końcu przekonałem do tego albumu i od jakichś dwóch tygodni przy każdym odsłuchu robi mi solidne kuku, to nie wypada mi jakoś specjalnie oponować. ;)
Nie jestem ogrodnikiem więc nie przesadzam - skoro Tobie nie wypada oponować, to jak mniemam nie jesteś wulkanizatorem :) Płyta jest doskonała!
- maciek z klanu
Gods of death to album jak dla mnie idealny !!! mozna sluchac w kolko tych dziadków, od ktorych mlodzież moze sie tylko uczyc jak sie gra prawdziwy DEATH METAL !!!!!
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- ultravox
- zahartowany metalizator
Jak różne sa gusta... Ja chyba nawet do pierwszej setki bym go nie wrzucił.Maria Konopnicka pisze:W ubiegłym tygodniu, leżąc sobie na leżaczku przy basenie i wpatrując się bezchmurne błękitne niebo utwierdziłem się w przekonaniu, iż "Gods of death" jest najlepszym death metalowym albumem ostatnich lat.
-
U mnie w setce by chyba był. bardzo solidne granie, niezły klimat, wszystko się zgadza, ale jakiegoś niesamowitego błysku w tym brak. O żadnej rewelacji nie ma mowy.
- ultravox
No właśnie, niby wszystko ok, ale brakuje jakiejś "iskry bożej". Te frostowskie riffy wydają się trochę wymęczone. Znacznie lepiej takie granie wychodzi Asphyx albo Divine Eve. Przynajmniej ja za bardzo nie chwytam tutaj tej energii.
-
Hmm, ja byłem w sumie zachwycony płytą przez kilka pierwszych dni, początkowe wrażenie było niesamowite, ale z upływem czasu entuzjazm zdecydowanie osłabł. Asphyx... czy ja wiem, jak dla mnie to nieco inne wibracje i raczej bym tych kapel nie porównywał.
Dokładnie - mam kumpla, który żadnej metalowej, ani rockowej płyty do pierwszej setki by nie wrzucił. :) Gusta są różne.ultravox pisze:Jak różne sa gusta... Ja chyba nawet do pierwszej setki bym go nie wrzucił.
Ta płyta jest doskonała - ma wspaniałe brzmienie, rewelacyjne wokale i masę świetnych, powalających i niebanalnych riffów. Od death metalu absolutnie nie wymagam niczego więcej. Rozumiem oczywiście jak ktoś powie, że bardziej go rusza ostatni Atheist, bo to doskonała płyta - mojemu sercu jednak sposób grania death metalu prezentowany przez Cianide jest najbliższy :) Jest w tej muzyce jakaś pierwotna siła i agresja, która przemawia do mnie bardzo mocno. Płyta doskonała!Heretyk pisze:U mnie w setce by chyba był. bardzo solidne granie, niezły klimat, wszystko się zgadza, ale jakiegoś niesamowitego błysku w tym brak. o żadnej rewelacji nie ma mowy.
-
Namówiłeś mnie. jeszcze dziś sobie odświeżę, choć pewnie i tak zdania nie zmienię.
- Gore_Obsessed
Zapomniałeś oczywiście o "Arkon the grave robber". A w '98 było trochę kawałków, które zrobiły na mnie większe wrażenie niż kolos Morbidów.Maria Konopnicka pisze:"Terrorstrikes" jest najlepszym death metalowym utworem od czasu "Invocation of the Continual One" zamieszczonym w 1998 roku na plycie "Formulas Fatal to the Flesh".
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Maleficio
- Kontakt:
Co to jest za wydanie CIANIDE - Rage War na CD? To nie jest tylko taśma demo? Czy to boot?
- Lykantrop
To jest taśma demo, ale nagrywane było z myślą o epie, którą wydać miała Lost Horizon zdaje się. Niestety, olali sprawę, więc wypuścili to na taśmie we własnym zakresie jako demo. Potem była reedycja na cede w jakimś chorym limicie. Ot, cała historia.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95