URFAUST
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
Re: URFAUST
^ Sam nie wiem co to będzie. Na ich profilu na FB pojawił się dziś filmik z tą właśnie okładką a pod spodem informacja, że album będzie dostępny na winylu i cd.
- Gumiak
- weteran forumowych bitew
Jeśli miałoby to brzmieć podobnie do Voodoo Dust, to bym się nie pogniewał. Świetny ma gość wokal, gdy nie jęczy.Nerwowy pisze:To w końcu nowy Urfaust czy The Devil's Blood?
-
- postuje jak opętany!
Czcionka to prawie Tanneberg, gąszcz symboli ogranicza wyraźny Kruckenkreuz. Będzie faszyzm?
- TheDude
Na fb dali info, że album dziś trafia do sprzedaży.
Cały album na profilu Van Records już jest do odsłuchu.
Cały album na profilu Van Records już jest do odsłuchu.
- nagrobek
- zahartowany metalizator
przepięknie to jest wydane. ścisły limit na winylu poszedł chyba w pół godziny. z limitów została jeszcze wersja winylowa 300 szt. i CD 200 szt.
-
- postuje jak opętany!
Trochę tylko szkoda, że nr 6 to takie rozbudowane outro bez treści. Reszta wymiata.
Czy "The Constellatory Experience" jest płytą roku?
Czy na naszych oczach rodzi się nowy gatunek - alchemiczny lub kosmiczny doom metal?
Czy ta historia wydarzyła się naprawdę, czy jest to fikcja?
Poszukuję odpowiedzi. Nie regulujcie odbiorników.
Czy na naszych oczach rodzi się nowy gatunek - alchemiczny lub kosmiczny doom metal?
Czy ta historia wydarzyła się naprawdę, czy jest to fikcja?
Poszukuję odpowiedzi. Nie regulujcie odbiorników.
Płyta na dłuższa metę mnie zmęczyła. Przyszedł taki moment, ze przestała mnie ciekawić, a zaczęła nużyć. Wciąż twierdze, ze to najoryginalniejsza płyta tego roku, ale dłużyzny, które na początku były transiwe i fascynujące, stały się po prostu dłużyznach, zwłaszcza ten ostatni numer który faktycznie brzmi jak outro które powinno trwać minutę. Na razie mowię papa i zobacze, czy zatęsknię, chociaż już dzisiaj obudziłem się z Behind The veil... w głowie.
- maciek z klanu
ta nowa płyta od samego początku była nudna. Jak chcesz trans to obadaj knokkelklangKarkasonne pisze:Płyta na dłuższa metę mnie zmęczyła. Przyszedł taki moment, ze przestała mnie ciekawić, a zaczęła nużyć. Wciąż twierdze, ze to najoryginalniejsza płyta tego roku, ale dłużyzny, które na początku były transiwe i fascynujące, stały się po prostu dłużyznach, zwłaszcza ten ostatni numer który faktycznie brzmi jak outro które powinno trwać minutę. Na razie mowię papa i zobacze, czy zatęsknię, chociaż już dzisiaj obudziłem się z Behind The veil... w głowie.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Ubzdur
- w mackach Zła
Zespół, którego fenomenu już nie pojmę. Jedni słyszą las i mistycyzm, (zazdroszczę, serio) inni, jak ja, słyszą pijackie zawodzenie do nudnej i przepitolonej do bólu muzyki.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Dokładnie. Totalna bieda z nędzą. Na Chaos Vault pisali chyba, że 10/10 i posłuchałem. Qrwa, nie dałem rady przebrnąć przez 3 kawałki. Chyba, że im się pomyliło i miało być 1/10. :-)Ubzdur pisze:Zespół, którego fenomenu już nie pojmę. Jedni słyszą las i mistycyzm, (zazdroszczę, serio) inni, jak ja, słyszą pijackie zawodzenie do nudnej i przepitolonej do bólu muzyki.
all the monsters will break your heart
- Drone
Moim zdaniem ta krytyka jest mocno nieusprawiedliwiona. To jest zespół określonej formuły, którą od zawsze eksploatował, ale poza którą nie wykraczał. Nie słyszę spadku jakości w stosunku do poprzednich wydawnictw. Zawsze było to pijackie zawodzenie z głębi lasu na tle powtarzalnych w nieskończoność riffów. Kupuję ten pomysł i tę estetykę - w jej obrębie ich płyty są unikalne.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- maciek z klanu
Nie wyszło im na dobre coraz bardziej przechodzenie w stronę elektronikiUbzdur pisze:Zespół, którego fenomenu już nie pojmę. Jedni słyszą las i mistycyzm, (zazdroszczę, serio) inni, jak ja, słyszą pijackie zawodzenie do nudnej i przepitolonej do bólu muzyki.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Gumiak
- weteran forumowych bitew
Bo w elektronikę trzeba umieć, w metal niekoniecznie. ;)
-
Są w ogóle w black metalu jakieś dobre doom metale?maciek z klanu pisze:ta nowa płyta od samego początku była nudna. Jak chcesz trans to obadaj knokkelklangKarkasonne pisze:Płyta na dłuższa metę mnie zmęczyła. Przyszedł taki moment, ze przestała mnie ciekawić, a zaczęła nużyć. Wciąż twierdze, ze to najoryginalniejsza płyta tego roku, ale dłużyzny, które na początku były transiwe i fascynujące, stały się po prostu dłużyznach, zwłaszcza ten ostatni numer który faktycznie brzmi jak outro które powinno trwać minutę. Na razie mowię papa i zobacze, czy zatęsknię, chociaż już dzisiaj obudziłem się z Behind The veil... w głowie.
- Ubzdur
- w mackach Zła
Kalk & Aske Knokkelklang, wspomniane przeze mnie w nowplayach reverorum ib Malacht na demo09, BaN mają fajne kawałki w wolnych tempach (epitome II, procession…). W zasadzie stara grecka szkoła, Cultes Des Ghoules, wolne bywały drudkh, burzum, graveland. Kurcze no jest tego i możnaby wymieniać tak długo
-
Znam wszystko poza Blut aus Nord i Knokkelklang i to nie jest ten doom. Szukałbym czegoś bardziej w stronę Furze niż greckiego traditional doom ;]
Dobra, jak na razie po prostu odświeżę sobie Furze :D
Dobra, jak na razie po prostu odświeżę sobie Furze :D
Jak dla mnie to nie wymieniłeś nic co byłoby doomowe, z tym ze nie znam Reverorum, bo tak to każdy prawie ma inne źródło.Ubzdur pisze:Kalk & Aske Knokkelklang, wspomniane przeze mnie w nowplayach reverorum ib Malacht na demo09, BaN mają fajne kawałki w wolnych tempach (epitome II, procession…). W zasadzie stara grecka szkoła, Cultes Des Ghoules, wolne bywały drudkh, burzum, graveland. Kurcze no jest tego i możnaby wymieniać tak długo
-
Przy pewnej umowności jest to doom metal.