GLORIOR BELLI

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

Re: GLORIOR BELLI

15-04-2012, 14:16

Laibach to zajebista horda. Zdecydowanie jedna z lepszych niemieckich
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

15-04-2012, 14:30

+1
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

15-04-2012, 14:42

Laibach to najlepsze neo-nazistowskie doom-disco z Niemiec

Source: http://www.rockmetal.pl/recenzje/laibac ... stars.html
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

30-10-2012, 19:52

Wężon pisze:A czy ktoś miał może okazję widzieć Glorior Belli na żywo podczas koncertu? Jak wypadają?
Na Kings Of Black Metal w tym roku wyszli na scenę spóźnieni ze 20 minut, oczywiście obcieli im set. A na Party San 2009 w ogóle nie dojechali. Ponoć to norma u nich.
Mieli kiedyś na trasie dzień wolny, to zagrali w jakiejś większej sali prób / "klubie" u znajomych za pizzę i alko, taki prywatny secik.
neuro
postuje jak opętany!

31-10-2012, 08:42

Riven pisze:Laibach to najlepsze neo-nazistowskie doom-disco z Niemiec
0ms pisze:Laibach to zajebista horda. Zdecydowanie jedna z lepszych niemieckich
Jeśli to jakieś folklorystyczne stwierdzenia to sorry, ale tak w kwestii formalnej - Laibach to słoweński zespół jest. :)
Wężon

31-10-2012, 09:26

Kingu pisze:
Wężon pisze:A czy ktoś miał może okazję widzieć Glorior Belli na żywo podczas koncertu? Jak wypadają?
Na Kings Of Black Metal w tym roku wyszli na scenę spóźnieni ze 20 minut, oczywiście obcieli im set. A na Party San 2009 w ogóle nie dojechali. Ponoć to norma u nich.
Mieli kiedyś na trasie dzień wolny, to zagrali w jakiejś większej sali prób / "klubie" u znajomych za pizzę i alko, taki prywatny secik.
Dzięki :-)
A wizualnie? W kapturach i z rekwizytami, podobnie np. do naszego Medico Peste?
Zephyrous
zaczyna szaleć

31-10-2012, 09:50

nie. teraz postawili na luz i zero spiny, normalny rockowy wizerunek, wytarte dżinsy, koszulki na rąmiaczkach, u ortodoksów pewnie są skończeni, bo jak to w ogóle można bez makijaży, ćwieków czy innych kapturów.

Obrazek
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

31-10-2012, 11:53

Wężon pisze: Dzięki :-)
A wizualnie? W kapturach i z rekwizytami, podobnie np. do naszego Medico Peste?
Na KOBM wokalista miał ten czarny worek na głowie. Poza tym nic.
NihilSubSole
zaczyna szaleć

31-10-2012, 12:30

Diabeł został kowbojem, ale wcale mi to nie przeszkadza. Są przez to cholernie rozpoznawalni. Niech sobie dalej tak graja, choć po niedawnej (wybiórczej) powtórce ostatniej płyty ta straciła jedno oczko. Coś czuję, że organizm dopomina się przypomnienia sobie dwóch pierwszych albumów, ale to może przy okazji nowego Medico Peste.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

31-10-2012, 13:05

Trafili w dziesiątkę z tymi dwoma ostatnimi płytami. Niby nie jest to nic wybitnego, ale wyróżniają się na tyle, że z chęcią się do tego wraca do czasu do czasu.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
est

01-11-2012, 14:44

neuro pisze:
Riven pisze:Laibach to najlepsze neo-nazistowskie doom-disco z Niemiec
0ms pisze:Laibach to zajebista horda. Zdecydowanie jedna z lepszych niemieckich
Jeśli to jakieś folklorystyczne stwierdzenia to sorry, ale tak w kwestii formalnej - Laibach to słoweński zespół jest. :)
A ja myślałem, że są z Jugosławii. :)
Wężon

22-01-2013, 03:41

Muszę przyznać, że bardzo lubię muzykę tego zespołu, ale nadal numerem jeden jest dla mnie płyta "Meet Us at the Southern Sign". Bardzo mi się podoba, że jest "babska", że jest kombinowana, że to nie jedna prosta, rzeźnicka żyleta, tylko kombinacje i naleciałości innych stylów i gatunków muzycznych (sludge? blues z lat 70.?). Dzisiaj najbardziej mnie drażni "Manifesting The Raging Beast". Kiedyś bardzo lubiłam, dzisiaj odbieram ją jako dosyć męczącą.
Awatar użytkownika
Realista
weteran forumowych bitew

22-01-2013, 08:22

Wężon pisze:Muszę przyznać, że bardzo lubię muzykę tego zespołu, ale nadal numerem jeden jest dla mnie płyta "Meet Us at the Southern Sign". Bardzo mi się podoba, że jest "babska", że jest kombinowana, że to nie jedna prosta, rzeźnicka żyleta, tylko kombinacje i naleciałości innych stylów i gatunków muzycznych (sludge? blues z lat 70.?). Dzisiaj najbardziej mnie drażni "Manifesting The Raging Beast". Kiedyś bardzo lubiłam, dzisiaj odbieram ją jako dosyć męczącą.
Bo Meet Us ... to zdecydowanie najlepsza ich płyta a najbardziej miałka jest własnie Manifesting... kompletne nieporozumienie.
Wężon

22-01-2013, 10:38

Manifesting przynajmniej na Metallum ma bardzo dobre recenzje, o wiele lepsze niż pozostałe ich płyty. Zdziwiło mnie to. Zdziwiło mnie, że znaleźli się ludzie, którzy Meet Us... potrafili ocenić jako płytę całkiem przeciętną.
Najfajniejsze w muzyce GB wydaje mi się to, że wydają się pozostawiać słuchaczowi pewne wyraźne "wskazówki" co do tego, w jakim kierunku pójdą na następnej płycie. Na "O Laudate...", mimo bardzo irytujących momentami prostych jak budowa cepa partii perkusyjnych, już słychać skłonność do eksperymentów (a to w riffie, to znów w brzmieniu). Każda kolejna płyta jak dotychczas zdecydowanie trafia w mój gust i co śmieszniejsze - w przewidywania.
Awatar użytkownika
Realista
weteran forumowych bitew

23-01-2013, 10:34

Wężon pisze:Manifesting przynajmniej na Metallum ma bardzo dobre recenzje, o wiele lepsze niż pozostałe ich płyty. Zdziwiło mnie to. Zdziwiło mnie, że znaleźli się ludzie, którzy Meet Us... potrafili ocenić jako płytę całkiem przeciętną.
Najfajniejsze w muzyce GB wydaje mi się to, że wydają się pozostawiać słuchaczowi pewne wyraźne "wskazówki" co do tego, w jakim kierunku pójdą na następnej płycie. Na "O Laudate...", mimo bardzo irytujących momentami prostych jak budowa cepa partii perkusyjnych, już słychać skłonność do eksperymentów (a to w riffie, to znów w brzmieniu). Każda kolejna płyta jak dotychczas zdecydowanie trafia w mój gust i co śmieszniejsze - w przewidywania.
Ale umówmy się Wężon... "O Laudate..." to beszczelna podróba Si monumentum... Album jest ok ale oryginalności nie ma wcale. manifesting.. to taka próba oderwania się od klona DsO choć nie bardzo przemyślana, album wyszedł nijaki, posłuchac pare razy i postawić na półke niech leży... Meet Us to już zaskoczenie, świetne riffy, duszna atmosfera, płyta która stawia GB na scenie już nie jako naśladowce a zepsołu z którego czerpia inni. Ostatnia płyta to fajny materiał, dobrze sie go słucha le mam wrażenie że płyta została zrobiona tak na łapu capu...
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

23-01-2013, 13:43

Meet Us... 5.5/10, reszta do zaorania.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Skaut

23-01-2013, 18:24

Morph pisze:Meet Us... 5.5/10, reszta do zaorania.
zlituj się Morph, spokojnie 6.
Coś tam było! Człowiek!
Wężon

23-01-2013, 23:12

Realista pisze: Ale umówmy się Wężon... "O Laudate..." to beszczelna podróba Si monumentum... Album jest ok ale oryginalności nie ma wcale. manifesting.. to taka próba oderwania się od klona DsO choć nie bardzo przemyślana, album wyszedł nijaki, posłuchac pare razy i postawić na półke niech leży... Meet Us to już zaskoczenie, świetne riffy, duszna atmosfera, płyta która stawia GB na scenie już nie jako naśladowce a zepsołu z którego czerpia inni. Ostatnia płyta to fajny materiał, dobrze sie go słucha le mam wrażenie że płyta została zrobiona tak na łapu capu...
Gdybyś mi na to nie zwrócił uwagi, to bym się specjalnie nie dosłuchała podobieństwa "O Laudate..." i "Si Monumentum...", bo "Si Monumentum..." jest o tyle bardziej zajebiste, że mi to jakoś do głowy nie przyszło :P Nie wiem, czy chcieli specjalnie kopiować DsO czy też po prostu wyszło im to ot tak, z zachwytu :D. Znane mi zespoły BM z Francji nie różnią się specjalnie klimatem czy brzmieniem (DsO, GB, Obscurus Advocam, Blut Aus Nord, Hell Militia może już nie do końca, ale za nimi akurat nie przepadam), jeśli porównać ich płyty wydawane mniej więcej od 2003 roku. Mam wrażenie, że wszędzie dosłuchać się można bez problemu dusznej atmosfery i niepokojących, mocno przesterowanych, "skrobiących ucho" dźwięków gitary Może zaczęła się wtedy jakaś maniera na takie granie?
Awatar użytkownika
Skaut

23-01-2013, 23:21

Wężon pisze:
Realista pisze:Ale umówmy się Wężon... "O Laudate..." to beszczelna podróba Si monumentum... Album jest ok ale oryginalności nie ma wcale. manifesting.. to taka próba oderwania się od klona DsO choć nie bardzo przemyślana, album wyszedł nijaki, posłuchac pare razy i postawić na półke niech leży...
Gdybyś mi na to nie zwrócił uwagi, to bym się specjalnie nie dosłuchała podobieństwa "O Laudate..." i "Si Monumentum...", bo "Si Monumentum..." jest o tyle bardziej zajebiste, że mi to jakoś do głowy nie przyszło :P
o_O przeca to pierwsze skojarzenie, które przychodzi na myśl.
Wężon pisze: Nie wiem, czy chcieli specjalnie kopiować DsO czy też po prostu wyszło im to ot tak, z zachwytu :D.
na jedno wychodzi ;]
Realista pisze:Meet Us to już zaskoczenie, świetne riffy, duszna atmosfera, płyta która stawia GB na scenie już nie jako naśladowce a zepsołu z którego czerpia inni. Ostatnia płyta to fajny materiał, dobrze sie go słucha le mam wrażenie że płyta została zrobiona tak na łapu capu...
Tak właśnie.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Realista
weteran forumowych bitew

25-01-2013, 12:50

Wężon pisze:Gdybyś mi na to nie zwrócił uwagi, to bym się specjalnie nie dosłuchała podobieństwa "O Laudate..." i "Si Monumentum...", bo "Si Monumentum..." jest o tyle bardziej zajebiste, że mi to jakoś do głowy nie przyszło :P Nie wiem, czy chcieli specjalnie kopiować DsO czy też po prostu wyszło im to ot tak, z zachwytu :D. Znane mi zespoły BM z Francji nie różnią się specjalnie klimatem czy brzmieniem (DsO, GB, Obscurus Advocam, Blut Aus Nord, Hell Militia może już nie do końca, ale za nimi akurat nie przepadam), jeśli porównać ich płyty wydawane mniej więcej od 2003 roku. Mam wrażenie, że wszędzie dosłuchać się można bez problemu dusznej atmosfery i niepokojących, mocno przesterowanych, "skrobiących ucho" dźwięków gitary Może zaczęła się wtedy jakaś maniera na takie granie?
Ale to pierwsze co przychodzi na myśl jak się włącza ten materiał. :) I żeby nie było, mi się podoba, bo czasami lubię fajne zżyny. Co do sposobu gry pozostałych kapel to scena francuska faktycznie ma jakiś specyficzny feeling i można od razu poznać że to Francuzi grają.
ODPOWIEDZ