Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tak jak Bartek pisze badaj początki te są zajebiste. Trochę podobny feeling z nowych zespolow (choc tutaj w polaczeniu z armagedda z ond spiritism) ma dla mnie zespoł lifvsleda. Chodzi o klimat, emocje.
O widzisz, nazwa mi sie obijała o uszy ale teraz w kontekście tematu w końcu sobie odpaliłem debiutancką i epkę i coś jest na rzeczy.. Podobie mie się to, sprawdze z chęcią pozostale, może nawet dziś.
Co do Arckanum to tez jestem maniakiem pierwszych nagrań. Gdzieś tak do wysokości Antikosmos włącznie to trzymało poziom, później już różnie. Tej ostatniej z 2017 nawet nie słuchałem.
Intuicyjnie, zawsze lepiej smakuje
skandynawska kolebka tej muzyki. Głupie może tym się kierować, ale na północy lokuję "centralną składnicę
zła" w tej stylistyce. Za ogromny chyba potencjał okoliczności przyrody, której smak jest wyczuwalny w dźwiękach.
w takim razie, mocno Arckanumowe są też dwa ostatnie materiały Domgård i np dema Panphage (bo na pełnych to już było bardziej na "skocznie") no i nie można zapomnieć o duchu Arkcanum unoszącym się nad każdym wydawnictwem WULKANAZ/Wagnera Ödegårda
Arckanum vinyl seems to be pressed up according to the manufacturer and goes on sale on Friday, April 16th. There will be a small run of coloured vinyl only available from us, as well as test presses, and black vinyl. https://world.epr-music.com/
Arckanum vinyl seems to be pressed up according to the manufacturer and goes on sale on Friday, April 16th. There will be a small run of coloured vinyl only available from us, as well as test presses, and black vinyl. https://world.epr-music.com/
Słuchałem ostatnio w lasie Fran marder, wciąż zagłada, nieustannie.
Brakuje trochę trolla, nawet jeśli z takimi materiałami jak na ostatnich płytach.
wyjątkowa to była koncepcja muzyczno-wizualna. Wyrastałem na tym leśnym "trollingu". Do dzisiaj, mi także, sporo sprawia emocji ta twórczość. Chociaż te ostatnie płyty, przegryzam i pracuję nad ich godnym przetrawieniem....