OBLITERATION (NOR)

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

Re: OBLITERATION (NOR)

08-02-2010, 12:32

twoja_stara_trotzky pisze:
Drone pisze:
twoja_stara_trotzky pisze:dobrze, to po raz trzeci zadam pytanie, wymień mi te wszystkie płyty, które brzmią jak Nekropsalms, możesz? tak z pięć od razu najlepiej.
Ja wymienię:
AUTOPSY - Severed Survival
AUTOPSY - Retribution For The Dead
AUTOPSY - Mental Funeral
AUTOPSY - Fiend For Blood
AUTOPSY - Acts Of The Unspeakable
AUTOPSY - Shitfun

A teraz wymień mi te wszystkie płyty, które brzmią jak NECROS CHRISTOS lub/i TEITANBLOOD. Bo ja jakoś takich nie widzę. Na siłę udowadniasz, że OBLITERATION jest czymś niesłychanie odkrywczym. A nie jest. Natomiast NECROS CHRISTOS i TEITENBLOOD są.
nie zgodzę się, że Obliteration to jakaś kopia Autopsy, to inne emocje, inny klimat, jedynie pewne spektrum środków wyrazu jest podobne. brzmienie jest inne, aczkolwiek oparte o te same wyznaczniki.

i jeszcze raz, ja nie neguję tego, że w Obliteration słychać masę Autopsy, Darkthrone czy, czego zdajecie się wszyscy nie zauważać, Cadaver (circa In Pains). ale tak samo w Teitanblood słychać masę Blasphemy, Hellhammer / Celtic Frost i klimatów z NED. inne składniki, ale poziom zapożyczeń identyczny.
o zobacz Triceps, była nawet odpowiedź na twoje "pytanie bez odpowiedzi". rozumiem, że nie doczytałeś tematu do końca i ci się "WIELKA ZIMOWA CISZA" urodziła w tym pustym czerepie? :lol:
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

08-02-2010, 12:34

Drone pisze: I jeszcze raz pytam: skoro TEITANBLOOD i NECROS CHRISTOS są rzekomo równie oryginalne jak OBLITERATION, to podajcie mi te płyty, które brzmią/brzmiały jak TEITANBLOOD i NECROS CHRISTOS.
pytanie jest bez sensu. przecież twierdzę, że i TEITANBLOOD i NECROS CHRISTOS i OBLITERATION są oryginalne.
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

08-02-2010, 12:39

twoja_stara_trotzky pisze: o zobacz Triceps, była nawet odpowiedź na twoje "pytanie bez odpowiedzi". rozumiem, że nie doczytałeś tematu do końca i ci się "WIELKA ZIMOWA CISZA" urodziła w tym pustym czerepie? :lol:
Alez gowno prawda, on wymienil zespol z ktorego to pono Obliteration rzna na maksa a ty tylko ze w Teitanblood czy Necros Christos slyszysz mase czegos ale nie to samo co odgrywanie toczka w toczke, bo jak twierdzi drone Obliteration to Autopsy odegrane przez szkolna orkiestre. Wiec kogo "odgrywaja" te dwa zespoly lub kto tak jeszcze gra?
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

08-02-2010, 12:41

twoja_stara_trotzky pisze:
Drone pisze: I jeszcze raz pytam: skoro TEITANBLOOD i NECROS CHRISTOS są rzekomo równie oryginalne jak OBLITERATION, to podajcie mi te płyty, które brzmią/brzmiały jak TEITANBLOOD i NECROS CHRISTOS.
pytanie jest bez sensu. przecież twierdzę, że i TEITANBLOOD i NECROS CHRISTOS i OBLITERATION są oryginalne.
Ty tak ale Drone stwierdzil ze tylo odgrywaja Autopsy wiec specjalnie nie sa. Za to znalezienie takich zespolow w przypadku tamtych dwoch jest (jak widze) trudne albo wrecz niemozliwe, wiec chyba nie wszystkie sa tak ogryginalne. Pytam tylko dlatego ze interesuja mnie nazwy tych zespolow.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

08-02-2010, 12:44

ale Drone może sobie twierdzić nawet, że upadek ZSSR miał jakiś wpływ na rozwój black metalu, tyle tylko, że nie staje się to od razu prawdą kanoniczną. tak samo, jak z tego, że Drone twierdzi, że Obliteration to tylko kalka Autopsy nie wynika, że w rzeczywistości Obliteration to tylko kalka Autopsy. no chyba, że uważasz, że każde słowo Drone jest równoznaczne z prawdą absolutną, w takim wypadku możesz mi zadawać takie pytania... ale ja cię wyśmieję, jako wariata.
Awatar użytkownika
Triceratops

08-02-2010, 12:52

twoja_stara_trotzky pisze:ale Drone może sobie twierdzić nawet, że upadek ZSSR miał jakiś wpływ na rozwój black metalu, tyle tylko, że nie staje się to od razu prawdą kanoniczną. tak samo, jak z tego, że Drone twierdzi, że Obliteration to tylko kalka Autopsy nie wynika, że w rzeczywistości Obliteration to tylko kalka Autopsy. no chyba, że uważasz, że każde słowo Drone jest równoznaczne z prawdą absolutną, w takim wypadku możesz mi zadawać takie pytania... ale ja cię wyśmieję, jako wariata.

No ale abstrahujac od tego czy Obliteration jest czy nie ta ta kalka Autopsy, on wymienil a ty nie i tylko o to mi chodzi. O jakas konkretna nazwe ktore zrowna te zespoly , bo ty zdaje sie je rownasz. Chodzi mi o odpowiedz na tej samej zasadzie na jakiej jej udzielil drone i nic wiecej, kurwa ja pierdole jaki to problem jest jak widze :lol:
woodpecker from space
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

08-02-2010, 12:55

ale dlaczego mam sam sobie zaprzeczać? SKORO TWIERDZĘ, ŻE TE ZESPOŁY SĄ ORYGINALNE, TO DLACZEGO MAM WYMIENIAĆ PŁYTY, KTÓRE ŚWIADCZYŁYBY O TYM, ŻE NIE SĄ ONE ORYGINALNE? to jest jakiś absurd. ani jednego posta więcej na ten temat.
Awatar użytkownika
Triceratops

08-02-2010, 14:48

No dzieki, o taka wlasnie odpowiedz mi chodzilo, w koncu przyznales, ze OBLITERATION nie jest rownie oryginalne co TEITANBLOOD i NECROS CHRISTOS. Nie mozna bylo tak od razu tylko musialem cie przycisnac? Przyznac sie do bledu zaden wstyd.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

08-02-2010, 15:54

HAHAHA! nic takiego nie napisałem. twierdzę nadal, że OBLITERATION jest równie oryginalne jak NECROS CHRISTOS i TEITANBLOOD i możesz mi skoczyć.
Awatar użytkownika
Triceratops

08-02-2010, 15:58

No wiem, na przyklad diego twierdzi ze Psycroptic zjada Slayer potega i argesja i tez mu mozna skoczyc. Podobienstwo twierdzen uderzajace ;)
woodpecker from space
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

08-02-2010, 16:03

twoich do jego? jak najbardziej, ten sam kaliber.
Awatar użytkownika
Triceratops

08-02-2010, 16:06

Ja zadnych nie postawilem. Ty zas twierdzisz, bo twierdzisz i piszesz 'mozesz mi skoczyc". Drone zas uargumentowal sensownie i racjonalnie wyjasnil dlaczego tak sadzi a nie inaczej. To jest roznica chyba, nie ?
woodpecker from space
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

08-02-2010, 16:56

gdzie Drone sensownie uargumentował? wymienił pięć płyt Autopsy, z czego ABSOLUTNIE NIC NIE WYNIKA. to tylko jego odczucie, nic więcej. ja się z nim nie zgadzam. chcesz jakoś ulokować wszystko historycznie? ok, proszę:

Nekropsalms
1. Acts of the Unspeakable
2. A Blaze in the Northern Sky
3. ...In Pains

Seven Chailices
1. Fallen Angel of Doom
2. Triumph of Death
3. Morbid Tales / Emperors Return

na tej samej zasadzie, jak:

Kill 'em All:
1. Walk Among Us
2. Welcome to Hell
3. Melissa

albo

A Blaze in the Northern Sky:
1. Under the Sign of the Black Mark
2. To Mega Therion
3. Severed Survival

idt.

se możesz do usranej śmierci wymieniać i nie będzie to żaden dowód ani argument, a jedynie wymienianie. się chyba z chujem na głowy pozamieniałeś ostatnio.
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

08-02-2010, 17:49

twoja_stara_trotzky pisze:Nekropsalms
3. ...In Pains
A blaze...???? jezeli już to chyba "Soulside journey" i "Goatlord"
+ zdaje się, że należałoby dodać Celtic Frost, Winter, Incantation, Impetigo, a nawet też (jeżeli już "..in Pains") Evoken, Sadistic Intent, Funebrarum czy Wombbath. A z bardziej współczesnych rzeczy - np. Hooded Menace (choć Obliteration lepszy to jednak klimaty bardzo podobne).
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

08-02-2010, 17:52

mam odmienne zdanie - to znaczy ZDECYDOWANIE bardziej A Blaze niż Soulside. Celtic Frost tak, ale właśnie pośrednio, przez Darkthrone. Winter ZDECYDOWANIE NIE - kompletnie inna filozofia grania. Incantation może minimalnie (bardziej Immo), Impetigo - może trochę, Evoken - NIC A NIC, Sadistic Intent może minimalnie, Funebrarum ZERO, podobnie Wombbath.
Awatar użytkownika
hcpig

08-02-2010, 17:59

A może akurat to z "A Blaze..." co zostało na niej z "Soulside Journey" :)
SADISTIC INTENT nie słyszę tam w ogóle.
Ostatnio zmieniony 08-02-2010, 18:01 przez hcpig, łącznie zmieniany 1 raz.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

08-02-2010, 18:00

na Soulside nie ma w ogóle takich riffów, o których myślę.
Awatar użytkownika
Triceratops

08-02-2010, 18:39

twoja_stara_trotzky pisze:gdzie Drone sensownie uargumentował? wymienił pięć płyt Autopsy, z czego ABSOLUTNIE NIC NIE WYNIKA. to tylko jego odczucie, nic więcej. ja się z nim nie zgadzam. chcesz jakoś ulokować wszystko historycznie? ok, proszę:

Nekropsalms
3. ...In Pains

Seven Chailices
1. Fallen Angel of Doom
2. Triumph of Death
3. Morbid Tales / Emperors Return

na tej samej zasadzie, jak:

Kill 'em All:
1. Walk Among Us
2. Welcome to Hell
3. Melissa

albo

A Blaze in the Northern Sky:
1. Under the Sign of the Black Mark
2. To Mega Therion
3. Severed Survival

idt.

se możesz do usranej śmierci wymieniać i nie będzie to żaden dowód ani argument, a jedynie wymienianie. się chyba z chujem na głowy pozamieniałeś ostatnio.

no cos zaczynasz z sensem......zatem wszystkie trzy sa rownie oryginalne i kazdy z zespolow w jakis sposob swoja plyta przyczynil sie do przewietrzenia nieco skotstnialych ram w gatunku?
woodpecker from space
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

08-02-2010, 18:41

moim zdaniem tak.
Awatar użytkownika
Triceratops

08-02-2010, 18:49