Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale
"Dyskusje o muzyce metalowej"
-
twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
08-02-2010, 12:32
twoja_stara_trotzky pisze:Drone pisze:twoja_stara_trotzky pisze:dobrze, to po raz trzeci zadam pytanie, wymień mi te wszystkie płyty, które brzmią jak Nekropsalms, możesz? tak z pięć od razu najlepiej.
Ja wymienię:
AUTOPSY - Severed Survival
AUTOPSY - Retribution For The Dead
AUTOPSY - Mental Funeral
AUTOPSY - Fiend For Blood
AUTOPSY - Acts Of The Unspeakable
AUTOPSY - Shitfun
A teraz wymień mi te wszystkie płyty, które brzmią jak NECROS CHRISTOS lub/i TEITANBLOOD. Bo ja jakoś takich nie widzę. Na siłę udowadniasz, że OBLITERATION jest czymś niesłychanie odkrywczym. A nie jest. Natomiast NECROS CHRISTOS i TEITENBLOOD są.
nie zgodzę się, że Obliteration to jakaś kopia Autopsy, to inne emocje, inny klimat, jedynie pewne spektrum środków wyrazu jest podobne. brzmienie jest inne, aczkolwiek oparte o te same wyznaczniki.
i jeszcze raz, ja nie neguję tego, że w Obliteration słychać masę Autopsy, Darkthrone czy, czego zdajecie się wszyscy nie zauważać, Cadaver (circa In Pains). ale tak samo w Teitanblood słychać masę Blasphemy, Hellhammer / Celtic Frost i klimatów z NED. inne składniki, ale poziom zapożyczeń identyczny.
o zobacz Triceps, była nawet odpowiedź na twoje "pytanie bez odpowiedzi". rozumiem, że nie doczytałeś tematu do końca i ci się "WIELKA ZIMOWA CISZA" urodziła w tym pustym czerepie?

-
twoja_stara_trotzky
08-02-2010, 12:34
Drone pisze:
I jeszcze raz pytam: skoro TEITANBLOOD i NECROS CHRISTOS są rzekomo równie oryginalne jak OBLITERATION, to podajcie mi te płyty, które brzmią/brzmiały jak TEITANBLOOD i NECROS CHRISTOS.
pytanie jest bez sensu. przecież twierdzę, że i TEITANBLOOD i NECROS CHRISTOS i OBLITERATION są oryginalne.
-
Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
08-02-2010, 12:39
twoja_stara_trotzky pisze:
o zobacz Triceps, była nawet odpowiedź na twoje "pytanie bez odpowiedzi". rozumiem, że nie doczytałeś tematu do końca i ci się "WIELKA ZIMOWA CISZA" urodziła w tym pustym czerepie?

Alez gowno prawda, on wymienil zespol z ktorego to pono Obliteration rzna na maksa a ty tylko ze w Teitanblood czy Necros Christos slyszysz mase czegos ale nie to samo co odgrywanie toczka w toczke, bo jak twierdzi drone Obliteration to Autopsy odegrane przez szkolna orkiestre. Wiec kogo "odgrywaja" te dwa zespoly lub kto tak jeszcze gra?
woodpecker from space
-
Triceratops
08-02-2010, 12:41
twoja_stara_trotzky pisze:Drone pisze:
I jeszcze raz pytam: skoro TEITANBLOOD i NECROS CHRISTOS są rzekomo równie oryginalne jak OBLITERATION, to podajcie mi te płyty, które brzmią/brzmiały jak TEITANBLOOD i NECROS CHRISTOS.
pytanie jest bez sensu. przecież twierdzę, że i TEITANBLOOD i NECROS CHRISTOS i OBLITERATION są oryginalne.
Ty tak ale Drone stwierdzil ze tylo odgrywaja Autopsy wiec specjalnie nie sa. Za to znalezienie takich zespolow w przypadku tamtych dwoch jest (jak widze) trudne albo wrecz niemozliwe, wiec chyba nie wszystkie sa tak ogryginalne. Pytam tylko dlatego ze interesuja mnie nazwy tych zespolow.
woodpecker from space
-
twoja_stara_trotzky
08-02-2010, 12:44
ale Drone może sobie twierdzić nawet, że upadek ZSSR miał jakiś wpływ na rozwój black metalu, tyle tylko, że nie staje się to od razu prawdą kanoniczną. tak samo, jak z tego, że Drone twierdzi, że Obliteration to tylko kalka Autopsy nie wynika, że w rzeczywistości Obliteration to tylko kalka Autopsy. no chyba, że uważasz, że każde słowo Drone jest równoznaczne z prawdą absolutną, w takim wypadku możesz mi zadawać takie pytania... ale ja cię wyśmieję, jako wariata.
-
Triceratops
08-02-2010, 12:52
twoja_stara_trotzky pisze:ale Drone może sobie twierdzić nawet, że upadek ZSSR miał jakiś wpływ na rozwój black metalu, tyle tylko, że nie staje się to od razu prawdą kanoniczną. tak samo, jak z tego, że Drone twierdzi, że Obliteration to tylko kalka Autopsy nie wynika, że w rzeczywistości Obliteration to tylko kalka Autopsy. no chyba, że uważasz, że każde słowo Drone jest równoznaczne z prawdą absolutną, w takim wypadku możesz mi zadawać takie pytania... ale ja cię wyśmieję, jako wariata.
No ale abstrahujac od tego czy Obliteration jest czy nie ta ta kalka Autopsy, on wymienil a ty nie i tylko o to mi chodzi. O jakas konkretna nazwe ktore zrowna te zespoly , bo ty zdaje sie je rownasz. Chodzi mi o odpowiedz na tej samej zasadzie na jakiej jej udzielil drone i nic wiecej, kurwa ja pierdole jaki to problem jest jak widze

woodpecker from space
-
twoja_stara_trotzky
08-02-2010, 12:55
ale dlaczego mam sam sobie zaprzeczać? SKORO TWIERDZĘ, ŻE TE ZESPOŁY SĄ ORYGINALNE, TO DLACZEGO MAM WYMIENIAĆ PŁYTY, KTÓRE ŚWIADCZYŁYBY O TYM, ŻE NIE SĄ ONE ORYGINALNE? to jest jakiś absurd. ani jednego posta więcej na ten temat.
-
Triceratops
08-02-2010, 14:48
No dzieki, o taka wlasnie odpowiedz mi chodzilo, w koncu przyznales, ze OBLITERATION nie jest rownie oryginalne co TEITANBLOOD i NECROS CHRISTOS. Nie mozna bylo tak od razu tylko musialem cie przycisnac? Przyznac sie do bledu zaden wstyd.
woodpecker from space
-
twoja_stara_trotzky
08-02-2010, 15:54
HAHAHA! nic takiego nie napisałem. twierdzę nadal, że OBLITERATION jest równie oryginalne jak NECROS CHRISTOS i TEITANBLOOD i możesz mi skoczyć.
-
Triceratops
08-02-2010, 15:58
No wiem, na przyklad diego twierdzi ze Psycroptic zjada Slayer potega i argesja i tez mu mozna skoczyc. Podobienstwo twierdzen uderzajace

woodpecker from space
-
Triceratops
08-02-2010, 16:06
Ja zadnych nie postawilem. Ty zas twierdzisz, bo twierdzisz i piszesz 'mozesz mi skoczyc". Drone zas uargumentowal sensownie i racjonalnie wyjasnil dlaczego tak sadzi a nie inaczej. To jest roznica chyba, nie ?
woodpecker from space
-
twoja_stara_trotzky
08-02-2010, 16:56
gdzie Drone sensownie uargumentował? wymienił pięć płyt Autopsy, z czego ABSOLUTNIE NIC NIE WYNIKA. to tylko jego odczucie, nic więcej. ja się z nim nie zgadzam. chcesz jakoś ulokować wszystko historycznie? ok, proszę:
Nekropsalms
1. Acts of the Unspeakable
2. A Blaze in the Northern Sky
3. ...In Pains
Seven Chailices
1. Fallen Angel of Doom
2. Triumph of Death
3. Morbid Tales / Emperors Return
na tej samej zasadzie, jak:
Kill 'em All:
1. Walk Among Us
2. Welcome to Hell
3. Melissa
albo
A Blaze in the Northern Sky:
1. Under the Sign of the Black Mark
2. To Mega Therion
3. Severed Survival
idt.
se możesz do usranej śmierci wymieniać i nie będzie to żaden dowód ani argument, a jedynie wymienianie. się chyba z chujem na głowy pozamieniałeś ostatnio.
-
Olo
- rasowy masterfulowicz
-
Kontakt:
08-02-2010, 17:49
twoja_stara_trotzky pisze:Nekropsalms
3. ...In Pains
A blaze...???? jezeli już to chyba "Soulside journey" i "Goatlord"
+ zdaje się, że należałoby dodać Celtic Frost, Winter, Incantation, Impetigo, a nawet też (jeżeli już "..in Pains") Evoken, Sadistic Intent, Funebrarum czy Wombbath. A z bardziej współczesnych rzeczy - np. Hooded Menace (choć Obliteration lepszy to jednak klimaty bardzo podobne).
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
-
twoja_stara_trotzky
08-02-2010, 17:52
mam odmienne zdanie - to znaczy ZDECYDOWANIE bardziej A Blaze niż Soulside. Celtic Frost tak, ale właśnie pośrednio, przez Darkthrone. Winter ZDECYDOWANIE NIE - kompletnie inna filozofia grania. Incantation może minimalnie (bardziej Immo), Impetigo - może trochę, Evoken - NIC A NIC, Sadistic Intent może minimalnie, Funebrarum ZERO, podobnie Wombbath.
-
hcpig
08-02-2010, 17:59
A może akurat to z "A Blaze..." co zostało na niej z "Soulside Journey"

SADISTIC INTENT nie słyszę tam w ogóle.
Ostatnio zmieniony 08-02-2010, 18:01 przez
hcpig, łącznie zmieniany 1 raz.
Yare Yare Daze
-
twoja_stara_trotzky
08-02-2010, 18:00
na Soulside nie ma w ogóle takich riffów, o których myślę.
-
Triceratops
08-02-2010, 18:39
twoja_stara_trotzky pisze:gdzie Drone sensownie uargumentował? wymienił pięć płyt Autopsy, z czego ABSOLUTNIE NIC NIE WYNIKA. to tylko jego odczucie, nic więcej. ja się z nim nie zgadzam. chcesz jakoś ulokować wszystko historycznie? ok, proszę:
Nekropsalms
3. ...In Pains
Seven Chailices
1. Fallen Angel of Doom
2. Triumph of Death
3. Morbid Tales / Emperors Return
na tej samej zasadzie, jak:
Kill 'em All:
1. Walk Among Us
2. Welcome to Hell
3. Melissa
albo
A Blaze in the Northern Sky:
1. Under the Sign of the Black Mark
2. To Mega Therion
3. Severed Survival
idt.
se możesz do usranej śmierci wymieniać i nie będzie to żaden dowód ani argument, a jedynie wymienianie. się chyba z chujem na głowy pozamieniałeś ostatnio.
no cos zaczynasz z sensem......zatem wszystkie trzy sa rownie oryginalne i kazdy z zespolow w jakis sposob swoja plyta przyczynil sie do przewietrzenia nieco skotstnialych ram w gatunku?
woodpecker from space
-
Triceratops
08-02-2010, 18:49
Nawet na rowni z Necros Christos?
woodpecker from space