no w sferze gitar i wokali jest po prostu boleśnie nudno, ale Darkside piękne rzeczy robi.smooker pisze:No nie zgodzę się, ale rozumiem, że może się to nie podobać.
KRIEGSMASCHINE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- wonsz
- rasowy masterfulowicz
Re: KRIEGSMASCHINE
rzułf
Co miałby robić Mikołaj "w sferze gitar i wokali" trzymając się ram gatunku oraz mantrowego charakteru całości, żeby nie było nudno? Pytam z czystej ciekawości.
- Bohdan
- weteran forumowych bitew
Przynosić pod choinkę więcej, lepszych gitar i wokali?535 pisze:Co miałby robić Mikołaj "w sferze gitar i wokali" trzymając się ram gatunku oraz mantrowego charakteru całości, żeby nie było nudno? Pytam z czystej ciekawości.
Może wpuścić trochę więcej powietrza? Tego z wora?Bohdan pisze:Przynosić pod choinkę więcej, lepszych gitar i wokali?535 pisze:Co miałby robić Mikołaj "w sferze gitar i wokali" trzymając się ram gatunku oraz mantrowego charakteru całości, żeby nie było nudno? Pytam z czystej ciekawości.
- Bohdan
ale przecież Wor w zakonie...
- rmk
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Forum zasilone, a tymczasem Maćka trzeba by na jakąś pizzę zaprosić, bo się nam chłopak zabębeni na śmierć.
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Jedna pizza mnie nie przekupisz535 pisze:Forum zasilone, a tymczasem Maćka trzeba by na jakąś pizzę zaprosić, bo się nam chłopak zabębeni na śmierć.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Ładnie pocięli to forum. Wynika, że ja założyłem ten temat w 2005.
A nowa płyta taka sobie. Całej płyty nie chce mi się słuchać, ale jednocześnie przyłapuję się, że nucę sobie pojedyncze motywy z tej płyty.
A nowa płyta taka sobie. Całej płyty nie chce mi się słuchać, ale jednocześnie przyłapuję się, że nucę sobie pojedyncze motywy z tej płyty.
- Bohdan
Myślę, że ta płyta to właśnie jest całość, dzielić ją na lepsze/gorsze kawałki byłoby trudno.
Bodek. Nawet nie pierdol mi że to TY, bo byłem od zawsze święcie przekonany, że kochasz VBE od zawsze i na zawsze.Bohdan pisze:Myślę, że ta płyta to właśnie jest całość, dzielić ją na lepsze/gorsze kawałki byłoby trudno.
[youtube][/youtube]
Przecież wiesz, że dla jednej nie zgiąłbym kolan, w sensie bym nie siadał, znaczy dupy bym tobie nie zawracał.maciek z klanu pisze:Jedna pizza mnie nie przekupisz535 pisze:Forum zasilone, a tymczasem Maćka trzeba by na jakąś pizzę zaprosić, bo się nam chłopak zabębeni na śmierć.
- ozob
- zahartowany metalizator
535 pisze:[youtube][/youtube]
Srodze smiechlem. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Też właśnie nie wiem. Te riffy są przecież idealne. Na "Nefertiti' Miles Davis zapodał taki patent, że odwrócił tradycyjne role w kapeli - dęciaki trzymają tam bazę, a sekcja rytmiczna improwizuje. Tu mamy - z zachowaniem proporcji i specyfiki gatunku - podobną logikę i sprawdza się to genialnie. Zagęszczanie kompozycji w sferze gitar byłoby tu nonsensem. Te bębny i blachy brzmią tak dobrze m.in. właśnie dlatego, że mają zostawioną przestrzeń, ich gęstość i migotliwość pięknie kontrapunktuje to nawarstwianie się przygaszonych, mantrujących gitar.535 pisze:Co miałby robić Mikołaj "w sferze gitar i wokali" trzymając się ram gatunku oraz mantrowego charakteru całości, żeby nie było nudno?
Ostatnio zmieniony 17-11-2018, 22:12 przez WaszJudasz, łącznie zmieniany 1 raz.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- COFFIN
Panie.... Po skasowaniu założyciela tematu, dawno temu już zresztą (Audiopain vel niektórzy chyba jeszcze wiedzą kto) wskoczył kolejny post w temacie, czyli Twój akurat;)knaar pisze:Ładnie pocięli to forum. Wynika, że ja założyłem ten temat w 2005.
'Come the Blessed Madness'
- COFFIN
Powtórzę się - wokale Mikołaja jeszcze lepsze niż na ostatniej Mgle. W ogóle przy okazji poprzedniej płyty najbardziej bawiły mnie te teksty, że Destroyer chujowy materiał zrobił, nagrał i wypuścił, a on tam tylko za wokalami stał właśnie.wonsz pisze:
no w sferze gitar i wokali jest po prostu boleśnie nudno.
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Jedynkę Kriegsmaschine osobiście odbierałem od Audiopaina na przystanku Poznań Ogrody.COFFIN pisze:Panie.... Po skasowaniu założyciela tematu, dawno temu już zresztą (Audiopain vel niektórzy chyba jeszcze wiedzą kto) wskoczył kolejny post w temacie, czyli Twój akurat;)knaar pisze:Ładnie pocięli to forum. Wynika, że ja założyłem ten temat w 2005.
Możesz mi na priv napisać kim jeszcze był u nas na forum?
Jak to nie wiesz? Przecież to oczywiste. Nagrać drugie Written in Waters.WaszJudasz pisze:Też właśnie nie wiem.535 pisze:Co miałby robić Mikołaj "w sferze gitar i wokali" trzymając się ram gatunku oraz mantrowego charakteru całości, żeby nie było nudno?
- COFFIN
Może źle napisałem - chodziło mi o to, że pisali tutaj ludzie, którzy nie jarzyli, że to on właśnie stoi za Todeskult:-)knaar pisze: Jedynkę Kriegsmaschine osobiście odbierałem od Audiopaina na przystanku Poznań Ogrody.
Możesz mi na priv napisać kim jeszcze był u nas na forum?