Miał lecieć Watain wieczorem;) Oczywiście w jebanym Saturnie nie było, kupiłem w MM. No i jak już wspomniałem - mam mały zgryz z ta płytą, bo wcale nie jest tak przewidywalnie, jak to się niektórym wydaje;)maciek z klanu pisze:leć leć bo warto
WATAIN
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
Re: WATAIN
'Come the Blessed Madness'
- Lykantrop
No, pozytywnie mnie zaskoczyli tą płytą, chociaż żebym miał jakoś się specjalnie zachwycać to też nie. Jest kilka tych typowo watejnowych patentów, które mnie nudzą, ale jak zaczynają składać hołd Bathory czy w przypadku "They Rode on" to zaczyna się robić dobrze w porywach do nieźle. Szczególnie ta pierwsza w ich karierze "ballada" bardzo zgrabnie została ugryziona, jak połączenie Fields of the Nephilim z "Twilight of the Gods" :)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- COFFIN
Parę razy już się zakręcił ten krążek, ale jak dotąd mam ciągle wrażenie, że mnie wkurwia:D To chyba dobrze i rokuje nawet na 'nieźle' w przyszłości. W sumie to się nie spodziewałem, że nawet się zdziwię;)
- Lykantrop
Też masz to wrażenie, że kondycja wokalna Eryka mocno poszła w dół? Chwilami to aż mi szkoda biedaka, bo słychać, że resztkami sił się wydziera :) A, no i najlepszy kawałek nowego Watain ukazał się na flexi singlu - "We murder". Mogli by kiedyś nagrać taką punkującą płytę i przestać się wygłupiać z tymi czarami, świeczkami i wężami.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
- rasowy masterfulowicz
Oto słowa mędrca. Najlepszy kawałek nowego Watain to cover GG AllinaLykantrop pisze:Też masz to wrażenie, że kondycja wokalna Eryka mocno poszła w dół? Chwilami to aż mi szkoda biedaka, bo słychać, że resztkami sił się wydziera :) A, no i najlepszy kawałek nowego Watain ukazał się na flexi singlu - "We murder". Mogli by kiedyś nagrać taką punkującą płytę i przestać się wygłupiać z tymi czarami, świeczkami i wężami.
KVLT lizania CZASZKI
- COFFIN
Trochę tak, ale jakaś taka niespójność tej płyty mnie mierzi - przynajmniej takie mam wrażenia po paru odsłuchach. Choć im dalej, tym lepiej się robi - szczególnie gdzieś od połowy płyty Zobaczymy, jak dalej będzie.
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Nowa płyta jest zdecydowanie nietuzinkowa. Wszelkie narzekania nieuzasadnione. Niespójna - się nie zgodzę. Jest niejednostajna. Bardzo dojrzała i... odważna. Odważna gdyż Watain "wybrał się" w rejony zupełnie z nimi nie kojarzone, w rejony muzyki "wysokiej". Nie wiem jak im to poszło, niech znawcy się wypowiedzą ale był to odważny ruch i chyba wstydu nie ma. Taki romans ekstremizmu z klasyką muzyczną... Nono. Duży plus.
Bardzo dobrze na żywo ta "ballada" wypada
THEY RODE ON - live
oraz hołd dla Bathory również:
The Wild Hunt
Bardzo dobrze na żywo ta "ballada" wypada
THEY RODE ON - live
oraz hołd dla Bathory również:
The Wild Hunt
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- COFFIN
Mimo wszystko, jak dla mnie, małe zaskoczenie. Wracamy po małej przerwie.
- Dragazes
- w mackach Zła
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
- vicek
- zahartowany metalizator
wideło konkretne
-
- rasowy masterfulowicz
- morbid
- rasowy masterfulowicz
Pan_Kimono pisze:bdb teledysk, bardzo pozytywnie jestem zaskoczony
fajny....miło sie ogląda ten nawiedzony klimat
-
- rasowy masterfulowicz
Nerdziego bedzie dupka boleć, tyle wybulił na grupe 13 a tu Łatej z kamerka z telefonu lepsze videło nakręcił
KVLT lizania CZASZKI
- vicek
hahahaha +1Pan_Kimono pisze:Nerdziego bedzie dupka boleć, tyle wybulił na grupe 13 a tu Łatej z kamerka z telefonu lepsze videło nakręcił
-
- postuje jak opętany!
przynajmniej wiadomo w jakim klimacie będzie ich kolejne "dzieło"Pan_Kimono pisze:Nerdziego bedzie dupka boleć, tyle wybulił na grupe 13 a tu Łatej z kamerka z telefonu lepsze videło nakręcił
Hjertet mitt slår i mørket
- Dragazes
- w mackach Zła
Mi tylko szkoda, że akurat ten utwór wybrali.
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
- vicek
przecież to jeden z najlepszych na płycie .... dobrze że nie wybrali tej balladyDragazes pisze:Mi tylko szkoda, że akurat ten utwór wybrali.
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Nie no do behemoth tego nie porównujmy zupełnie inna stylistyka i emocje. Estetyka pseudopatosu a estetyka fanatyzmu to dwie różne formy wyrazu. Watain zajebiste wideo. Naprawdę szacun za oldschool pełną gębą. Dziś się takie filmowe performance to chyba tylko w industrialu lub postpunkowych klimatach robi. Brud, obskurność, klimat filmu niemego, coś jak Kali w "Intelekt Kolapse" zrobił...
Behemoth jak na nich nienajgorsze wideo. "Inner Sanctum" nie przebili - bo był to najbardziej ORGANICZNY obraz (poza koncertami). W "Gabrielu" tego ŻYWEGO jest też trochę ale za mało i jakoś się tak bez jajec wlecze i kończy bez pierdolnięcia... Mimo wszystko jest to wideo nienajgorsze. Utwór mi akurat się także podoba.
Behemoth jak na nich nienajgorsze wideo. "Inner Sanctum" nie przebili - bo był to najbardziej ORGANICZNY obraz (poza koncertami). W "Gabrielu" tego ŻYWEGO jest też trochę ale za mało i jakoś się tak bez jajec wlecze i kończy bez pierdolnięcia... Mimo wszystko jest to wideo nienajgorsze. Utwór mi akurat się także podoba.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
- Drone
Fajna ta nowa płyta. Bardzo barokowa - słuchając jej, czuję się tak, jakbym siedział w pomieszczeniu szczelnie wypełnionym dziwacznie powyginanymi meblami.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- SOWIX666
- postuje jak opętany!
To nie wejtejn. To LSD. Jeśli nie brałeś świadomie, patrzaj na pokarm jaki masz podany!Drone pisze:Fajna ta nowa płyta. Bardzo barokowa - słuchając jej, czuję się tak, jakbym siedział w pomieszczeniu szczelnie wypełnionym dziwacznie powyginanymi meblami.