NILE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- rasowy masterfulowicz
Re: NILE
A może miał inny zakres obowiązków?
Stay clean!
Straight Edge Society
AS <3
Forever outlaw. Never junkie again !
Straight Edge Society
AS <3
- ozob
- zahartowany metalizator
Nie zalapac się wówczas na Nile, to jak nie zalapac się na metal. No chyba, że Tatuś jeszcze siedział w pieluchach, zjadał kozy lub na świecie go jeszcze nie było.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Tatuś
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Lepsze błoto w uszach niż gówno w głowie

Nie ruszała mnie ta kapelam, chyba bardziej wtedy słuchałem Vomitory, Krisiun i chyba dobijałem się Carcass. Było wtedy w chuj kapel śmierćmetalowych.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Nile ma przerwe więc Karl sobie dłubie i wydłubał nowy solowy album
22 lipca bedzie całość, nie dla mnie takie cuś
22 lipca bedzie całość, nie dla mnie takie cuś
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Tatuś
- Kontakt:
Nie sklejam historii, w której twórca i lider zespołu decyduje się robić solowy projekt. Ze, co? Własna kapela, którą stworzył ma za ciasne horyzonty?
-
Mnie to wkurza, bo wolałbym częściej albumy NILE, a solowe płyty też trzeba skomponować i nagrać.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Tatuś
- Kontakt:
No właśnie, że nie trzeba. Jak trzeba, to coś w kapeli nie działa odpowiednio:
a) chujowy kontrakt z wytwórnią
b) nie bawi mnie muzyka, którą gram w kapeli
c) stałem się więźniem własnej sławy
d) nie mogę dłużej tego ciągnąć.
- empir
- zahartowany metalizator
-
- rasowy masterfulowicz
O ile potrafi pogodzić solowe rzeczy z komponowaniem nowych materiałów nile, to czemu nie
Stay clean!
Straight Edge Society
AS <3
Straight Edge Society
AS <3
- bartwa
- mistrz forumowej ceremonii
The modest income meant he had the means to create the music he really wanted to with Morriah but what happened next can only be attributed to fate. During his time behind the classical guitar, Karl found himself crashing at his friend David Vincent’s house in Charlotte where a then unknown band rehearsed. That band soon became the more widely recognised global death metal force, Morbid Angel. Karl’s first-hand interaction with their music became the catalyst for what would ultimately shape his life’s work. “I got to see, first hand, in its infancy, Abominations Of Desolation and stuff that would also become Altars Of Madness. Witnessing it first-hand was just mind-blowing because to me, the extent of my knowledge of heaviness had been Slayer and Metallica. I thought that was heavy. To see it taken to this fucking new extreme was just mind-blowing. I sat there in a chair in their living room watching them play and thought ‘Holy shit, It’s time to start all over again’. I thought I knew how to play… I thought I knew how to play”. Shifting in his chair slightly in their dressing room, he summarizes: “It was a mind-boggling expansion of what I had previously known metal to be. It was time to go back to the drawing board”.
https://www.moshville.co.uk/interview/2 ... s-of-nile/
https://www.moshville.co.uk/interview/2 ... s-of-nile/
PLASTIK NIE JEST METALEM
- Bolt
W "nowe rozdanie" wbrew słowom Karla nie wierzę, ale nie zmienia to faktu, że zawsze wracam z dużą przyjemnością do pierwszych sześciu albumów.
I was born in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
-
- rasowy masterfulowicz
Dopiero teraz osłuchałem się z Festivals Of Atonement. Wspaniały materiał, broni się znakomicie w roku 2023. Zdumiewające, że oni w 1995 roku już nagrywali na takim poziomie.
Celem życia nie jest przeżycie.
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Tysz ni mom, to zróbmy po staremu, kupujemy na spółe. Ty se przegrasz, a jak bedziesz chciał posłuchać z cede, to wpadaj do mnie 

-
Jimmy Boyle pisze: ↑21-09-2023, 22:03Tysz ni mom, to zróbmy po staremu, kupujemy na spółe. Ty se przegrasz, a jak bedziesz chciał posłuchać z cede, to wpadaj do mnie![]()
Świetny deal. Jak znajdę jakieś zaskórniaki to robimy zrzutkę