Ale na to dowodów było już dostatek wcześniej: Huty, Halny, W melancholii... Guido zresztą znakomicie to potwierdza. A KML jest w sumie logicznym krokiem. Już Nocel był próbą syntezy EP-ek z bardziej bm-owymi longplayami. Udaną zresztą, choć rzeczywiście teraz jest jeszcze lepiej.Drone pisze:Im bardziej FURIA odchodzi od black metalu w ogóle, tym lepiej i - paradoksalnie - tym więcej tego black metalu wtedy tam słychać :)
FURIA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- weteran forumowych bitew
Re: FURIA
Grrrówno!
- ozob
- zahartowany metalizator
Eee tam. Banialuki. Nocel nie przeskoczyli.Drone pisze:Przy tej okazji napiszę, że do tej pory byłem sceptycznie nastawiony do FURII, choć doceniałem konsekwencję w działaniu. Czegoś jednak mi w tych materiałach brakowało, jakby grały na pół gwizdka. Ale ostatnia płyta to jest przeskok na international level, jak mawiał klasyk. Znakomity materiał! Im bardziej FURIA odchodzi od black metalu w ogóle, tym lepiej i - paradoksalnie - tym więcej tego black metalu wtedy tam słychać :)
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Gall
- weteran forumowych bitew
Nocel to bardzo nierówny album na tle Marzanny czy Księżyca. Obok intrygujących wycieczek (Niezwykła nieludzka nieprzyzwoitość, My bełkoczą) mamy jakieś potupaje typu Beze mnie czy Zamawianie drugie. Może i fajne, ale pasowały by bardziej na jakąś osobną EP-kę Słowem, Nocel to album typu "chcielibyśmy, ale się boimy" i to powoduje, że nie przebija Księżyca.ozob pisze:Eee tam. Banialuki. Nocel nie przeskoczyli.Drone pisze:Przy tej okazji napiszę, że do tej pory byłem sceptycznie nastawiony do FURII, choć doceniałem konsekwencję w działaniu. Czegoś jednak mi w tych materiałach brakowało, jakby grały na pół gwizdka. Ale ostatnia płyta to jest przeskok na international level, jak mawiał klasyk. Znakomity materiał! Im bardziej FURIA odchodzi od black metalu w ogóle, tym lepiej i - paradoksalnie - tym więcej tego black metalu wtedy tam słychać :)
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
To po huj było to marketingowe pierdolenie że tylko na winylu wyjdzie? Chyba że mi się coś pojebalo to proszę o sprostowanieWasyl pisze:Świetnie. Bardzo dobry materiał.Gall pisze:Pagany mnie napisali, że Guido na CD jeszcze w tym roku.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
- postuje jak opętany!
Od początku było mówione / pisane, że na CD też wyjdzie... Tylko bez konkretnej daty.
Wydawnictwo pojawi się w nastepujących formatach:
Digital: 16.10.2016
LP: 10.11.2016
CD: gdy nów księżyca dogoni Bliźnięta (z kalendarza astronomicznego wypada, iż będzie to 25.05.2017)
Wydawnictwo pojawi się w nastepujących formatach:
Digital: 16.10.2016
LP: 10.11.2016
CD: gdy nów księżyca dogoni Bliźnięta (z kalendarza astronomicznego wypada, iż będzie to 25.05.2017)
- Destro
- zaczyna szaleć
https://pagan-records.com/pl/p/FURIA-Guido-CD/10091" onclick="window.open(this.href);return false;
- Jan_Bińczycki
- zaczyna szaleć
[youtube][/youtube]
Chyba nie było...
Chyba nie było...
- Jan_Bińczycki
- zaczyna szaleć
Mnie zastanawia natomiast, czy to dar boży, czy może rodzaj kreacji.
-
- zahartowany metalizator
wydawałoby się, że poważny facet, dziennikarz, z pokaźną kolekcją za plecami, doświadczeniem, a tymczasem przeprowadza wywiad, czy raczej wyręcza specjalistów i stara się zdiagnozować stopień inwalidztwa swojego rozmówcy, a do pełni szczęścia zabrakło mu tylko kozetki lekarskiej.
- Drone
Ciekawy wywiad. Niestety prowadzący nie sprawdził się w najciekawszym momencie, czyli o co chodziło w opowieści z kurą w kontekście tworzenia i wysnuł z tego jakiś płaski i nieistotny wniosek.Jan_Bińczycki pisze:[youtube][/youtube]
Chyba nie było...
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
A ja znowu nie poszedłem na ich koncert na przekór chuj wie czemu. Dobrze się słucha tych wywiadów. W zasadzie głebszą znajomość z tym zespołem zacząłem od nich i dopiero teraz planuje zakupienie albumów.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
A mi się te jego wszystkie wywiady bardzo spasowują z ich graniem. Niektórzy potrafią paplać krążąc wokół jakiegoś tematu, opowiadać o jakichś nieistotnych bzdurach w stylu "wstaję rano, całuję żonę w dupę, robię kupę, potem mieszam łyżeczką herbatę i nachodzi mnie taka a taka myśl". a Nihil rzuca jakiś strzęp myślowy, który jest już blisko sedna sprawy i to moim zdaniem wystarcza.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Jan_Bińczycki pisze:[youtube][/youtube]
Chyba nie było...
Polecam puścić z szybkością 1.25 albo nawet 1.5. O wiele przyjemniej się ogląda xd
woodpecker from space
- Drone
Już abstrahując od tego wywiadu, to zastanawiam się, skąd w ludziach tyle jadu i chęci dopieprzenia innym. Można pisać, że muzyka się nie podoba albo czyjeś poglądy, ale pisanie o kimś, kto odniósł jednak niemały sukces artystyczny, że jest niedojebem albo cechuje go inwalidztwo, świadczy jak najgorzej o osobie wygłaszającej takie opinie. Chciałbym zobaczyć jednego lub drugiego z takich mistrzów, co i jak mówią podczas wywiadu telewizyjnego... I jakie mają osiągnięcia życiowe, które mogą rywalizować z osiągnięciami tego "niedojeba".
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Któż to miał czelność nazwać ojca chrzestnego rodzimego black metalu mianem niedojeba? Przecież to jest prosta droga do bana, kary finansowej i ogolenia klaty nożycami zagłady bez znieczulenia.
Nihil to wygadany jajcarz, lew salonowy a i pewnie po koncertach też dupczy, że tylko z anusa ogień bucha.
Ten wywiad to po prostu lekka niedyspozycja, każdy bowiem ma prawo być zaspany :)
Nihil to wygadany jajcarz, lew salonowy a i pewnie po koncertach też dupczy, że tylko z anusa ogień bucha.
Ten wywiad to po prostu lekka niedyspozycja, każdy bowiem ma prawo być zaspany :)
Jebać żuli.