DEATHSPELL OMEGA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
kampeki
postuje jak opętany!

Re: DEATHSPELL OMEGA

08-11-2010, 22:17

Triceratops pisze:
twoja_stara_trotzky pisze:minie wam dziewicza ekscytacja i zaczniecie dostrzegać fakty, a te są takie, że panowie jednak ostro złagodzili swoją formułę, stracili swój radykalizm i zagonili się w nieco ślepą uliczkę. płyta jest, nomen omen, zajebista i, zarazem, nie jest zajebista. jest zbyt mientka. i nie mówię o tym, że nie ma blastów czy coś, bo jest ich masa, ale muzyka jest znacznie bardziej "user friendly" niż na ostatnich wydawnictwach. Córek NA PEWNO nie przebili.
Pewno sie cieszysz ze niektorym zjebales swieta? Dzisiaj ministrant dostal 15 lat za zabicie ksiedza, zastanawiales sie ile dostanie drone? Pomysl czasami , bo slowami mozesz wyrzadzic wiele krzywdy.
Kurwa Mistrz tekst :D Triceps rządzi, zasadniczo :)
Za młody jesteś na Heroda!
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

08-11-2010, 22:19

Kurwa, znowu pospieszyłem się z zamówieniem. Gdybym znał zdanie Trocaka to nie popełniłbym tego błędu. I znowu zachowuję się nieasertywnie, kurrrwa! :lol:
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

08-11-2010, 22:20

ale ja sobie płytę zamówiłem, Barthdeath miał taką promocję dla stałych klientów, że grzechem byłoby nie zamówić sobie DsO i kilkunastu innych płyt od razu ;)
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

08-11-2010, 22:21

twoja_stara_trotzky pisze:minie wam dziewicza ekscytacja i zaczniecie dostrzegać fakty, a te są takie, że panowie jednak ostro złagodzili swoją formułę, stracili swój radykalizm i zagonili się w nieco ślepą uliczkę. płyta jest, nomen omen, zajebista i, zarazem, nie jest zajebista. jest zbyt mientka. i nie mówię o tym, że nie ma blastów czy coś, bo jest ich masa, ale muzyka jest znacznie bardziej "user friendly" niż na ostatnich wydawnictwach.
o, o, o właśnie, coś w tę stronę. user friendly, w rzeczy samej.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Mental
weteran forumowych bitew

08-11-2010, 22:29

dziwne, na allegro chyba jeszcze żadna sztuka nie zeszła. sizon of myst zajął się dystrybucją. czar prysnął. już nie ma tego normoevangeliodiabolowskiego mistycyzmu. metalowcy się odrwacają. szukają substytutu. któż teraz będzie alfą i omegą. król jest nagi.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
Awatar użytkownika
Lykantrop

08-11-2010, 22:38

Ja też się załapałem na promocyjną cenę u Barta, więc może po prostu lwia część elektoratu kupiła po przecenie poza allegro :-)

Na alledrogo jednak trochę płyt zeszło, na ebay podobnież. Po prostu wszyscy czekali na zdanie Trotzky'ego. Teraz wszyscy zamarli i wstrzymali się z wyborem opcji "kup teraz". Niektórzy są w szoku, inni oszukują się bredząc "ja wcześniej wiedziałem, że to gówno będzie". Chaos, panie, chaos! :-D
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Mort
rasowy masterfulowicz

08-11-2010, 22:44

Drone pisze:
Płyta jest GENIALNA, no nie wiem, co mam powiedzieć - to jest znowu poziom wyżej nad "Fas" i "Katechon".
O poziomie wykonawczym i produkcji można powiedzieć krótko: kosmos.
jakie aranże, jaki bas tu jest
3 x TAK
I AM MORBID
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

08-11-2010, 22:47

Sporo zeszło na allegro właśnie.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

08-11-2010, 23:10

twoja_stara_trotzky pisze:minie wam dziewicza ekscytacja i zaczniecie dostrzegać fakty, a te są takie, że panowie jednak ostro złagodzili swoją formułę, stracili swój radykalizm i zagonili się w nieco ślepą uliczkę. płyta jest, nomen omen, zajebista i, zarazem, nie jest zajebista. jest zbyt mientka. i nie mówię o tym, że nie ma blastów czy coś, bo jest ich masa, ale muzyka jest znacznie bardziej "user friendly" niż na ostatnich wydawnictwach. .
Zabawne, czasami jednak odbieramy muzykę w podobny sposób :wink:
A tak poważnie, dość zastanawiające jest dla mnie jak ta płyta łatwo wchodzi, nie wiem właśnie czy nie zbyt łatwo. I z jednej strony absolutnie mi to nie przeszkadza to z drugiej... Być może takie było ich zamierzenie, by trafić do nieco szerszej publicznosci, może samo tak wyszło. Nie wiem. Mimo tego płytę sobie zamówiłem i myślę,że niejednokrotnie będę miał okazję do zweryfikowania tego co właśnie napisałem.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

08-11-2010, 23:12

nie sadze, zeby robili cokolwiek pod publike, ale fakt, plyta jest ewidentnie bardziej przystepna niz wczesniejsze. inna sprawa - czy pod plaszczykiem tej przystepnosci nie kryja sie jakies nowe , ciekawe rzeczy, ktore dostrzec mozna beedzie dopiero po wielu przesluchaniach. sie sprawdzi sie. na razie w kategoriach ogolnych jest zajebiscie, ale jak na ich poziom to odrobine ponizej oczekiwan.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

08-11-2010, 23:19

Właśnie dlatego wstrzymuje się z takimi osądami.Kolejne przesłuchania powinny przynieść więcej odpowiedzi.
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

08-11-2010, 23:28

a ja myślę, że diabły z black witchery wzięły i wpierdoliły oblane płonącą smołą widły głęboko w prawiczy zad filozofów z dso aż po sam przełyk.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

08-11-2010, 23:36

Riven pisze:nie sadze, zeby robili cokolwiek pod publike, ale fakt, plyta jest ewidentnie bardziej przystepna niz wczesniejsze. inna sprawa - czy pod plaszczykiem tej przystepnosci nie kryja sie jakies nowe , ciekawe rzeczy, ktore dostrzec mozna beedzie dopiero po wielu przesluchaniach. sie sprawdzi sie. na razie w kategoriach ogolnych jest zajebiscie, ale jak na ich poziom to odrobine ponizej oczekiwan.
to jest wersja optymistyczna, w sensie, że to jest ich Dimension Hatross, które zamieni się na następnej płycie (jak będzie?) w ich Nothingface :lol:
DCI Hunt

08-11-2010, 23:41

Drone pisze:A ja myślę, że tak się wypraliśmy Fasem i Katechonem, że znamy na pamięć te rozwiązania, tę charakterystyczną melodykę/chromatykę i siłą rzeczy, aż TAK ta płyta nie zaskakuje. Jest nie tyle lżejsza, co p r z e j r z y s t r z a.
Mnie się wydaje, że to w dużej mierze kwestia brzmienia/miksu. W 'Fas...' trzeba było się wgryzać żeby wyłowić wszystkie pokręcone motywy z tej nawałnicy dźwięków. W przypadku 'promocyjnego' numeru z nowej płyty (reszty nie znam) wszystko doskonale słychać.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

08-11-2010, 23:44

to raczej kwestia samej muzyki i sposobu jej podania. nie dość, że na nowej pojawiają się motywy (nie, wcale nie mam pretensji o te rockowe łamańce) jak z jebanego "symfonicznego black metalu" (brrrrrrrrrr) circa 1996 ;), to jeszcze panowie odeszli od "linearnego" budowania numerów na rzecz jakiegoś post-metalowego powtarzania smentów ;)
DCI Hunt

08-11-2010, 23:53

twoja_stara_trotzky pisze:jak z jebanego "symfonicznego black metalu" (brrrrrrrrrr) circa 1996
Że co kurwa? No chyba zaraz ściągnę to cholerstwo, bo coraz lepsze posty się tu pojawiają :)
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

08-11-2010, 23:55

Conflagrator pisze:
twoja_stara_trotzky pisze:jak z jebanego "symfonicznego black metalu" (brrrrrrrrrr) circa 1996
Że co kurwa? No chyba zaraz ściągnę to cholerstwo, bo coraz lepsze posty się tu pojawiają :)
przesadził :D ale kilka tanich sztuczek na tej płycie można usłyszeć
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

08-11-2010, 23:58

Adrian696 pisze:
Conflagrator pisze:
przesadził :D ale kilka tanich sztuczek na tej płycie można usłyszeć
No i kilka łamańców mathcoreowych niestety też można zaznaczyć. No i dla mnie Pan Aspa brzmi jak Satyr i chuj
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

09-11-2010, 00:04

zrób to.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

09-11-2010, 00:04

Drone pisze:Jak czytam to wszystko, to mam ochotę wypierdolić całą swoją kolekcję płyt i zacząć życie od nowa.
rozumiem, że w harmonii z kosmosem :wink:
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
ODPOWIEDZ