SEPULTURA - ROOTS [1996]

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
DCI Hunt

Re: SEPULTURA - ROOTS [1996]

23-05-2011, 22:33

Teoretycznie znam tę płytę bardzo dobrze, ale nie słysząłem jej minimum 10 lat i w sumie nie wiem co teraz o niej myślę. Na początku mi się podobała, ale chyba szybko mi przeszło. Nie wiem jakbym ją teraz odebrał. W jako dziecko uwielbiałem ten zespół, ale to było dawno i nieprawda.

Pamiętam, że uwielbiałem ten klip -
[V]
mistrz forumowej ceremonii

23-05-2011, 22:36

Conflagrator pisze:Teoretycznie znam tę płytę bardzo dobrze, ale nie słysząłem jej minimum 10 lat i w sumie nie wiem co teraz o niej myślę. Na początku mi się podobała, ale chyba szybko mi przeszło. Nie wiem jakbym ją teraz odebrał. W jako dziecko uwielbiałem ten zespół, ale to było dawno i nieprawda.

Pamiętam, że uwielbiałem ten klip -

sugerujesz jakoby sluchanie tego zespolu bylo jakims obciachem ,jak ubieranie skarpet do sandalów?;)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

23-05-2011, 22:37

bardzo fajnie im ten cover wyszedl.

sepultura byla pierwszym ostrym zespolem ktorego sluchalem, dzis najwiekszy sentyment pozostal do Arise i BTR, ale doszedlem do wniosku, ze obiektywnie najlepszym albumem jest CHAOS A.D. to jest niesamowita plyta.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Xapapote
weteran forumowych bitew

23-05-2011, 22:42

Conflagrator pisze:
nom. chemia :) dla mnie najlepsiejszy był ten -

edit: ja pierdolę, jestem trochę pijany. wzruszyłem się :P
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

23-05-2011, 22:45

ich CHAOS DVD (czy jak to sie zwalo) - ta czesc z koncertu z trasy Arise - rozpierdala dokumentnie. wygar taki, ze ja pierdole. raczej nigdy mi sie nie odwidzi.
Awatar użytkownika
Xapapote
weteran forumowych bitew

23-05-2011, 22:46

właśnie uświadomiłem sobie, że muszę sobie kupić BTR na vinku. idę do sklepu ...
Maria Konopnicka

23-05-2011, 22:50

[V] pisze: wcale nie byly takie chujowe bo plyt dobrych i bardzo dobrych ukazalo sie co nie miara ale rozumiem,ze jakos przeoczyles Grin ,Outer Limits,Phobos i inne;)))To byl dosc ekscytujacy czas,gdyz wiele zespolów eksperymentowalo i powstawaly niejednokrotnie zaskakujace krazki jak Spheres, Cryptic Writtings,Load,Host,The Marriage of Heaven and Hell i dziesiatki innych
co do reszty Twojej wypowiedzi; faktycznie,Machine Head z dzisiejszej perspektywy wypada raczej blado.
Owszem zdarzały się wyjątki, ale śmiem twierdzić, że było zdecydowanie gorzej niż w latach 80-tych czy na początku 90-tych. Było też gorzej niż dziś.
DCI Hunt

23-05-2011, 22:54

[V] pisze:sugerujesz jakoby sluchanie tego zespolu bylo jakims obciachem ,jak ubieranie skarpet do sandalów?;)
Nie. Po prostu jakoś nie chce mi się do tego wracać. Może jutro spróbuje...
[V]

23-05-2011, 22:54

IRONMIL pisze:
[V] pisze: wcale nie byly takie chujowe bo plyt dobrych i bardzo dobrych ukazalo sie co nie miara ale rozumiem,ze jakos przeoczyles Grin ,Outer Limits,Phobos i inne;)))To byl dosc ekscytujacy czas,gdyz wiele zespolów eksperymentowalo i powstawaly niejednokrotnie zaskakujace krazki jak Spheres, Cryptic Writtings,Load,Host,The Marriage of Heaven and Hell i dziesiatki innych
co do reszty Twojej wypowiedzi; faktycznie,Machine Head z dzisiejszej perspektywy wypada raczej blado.
Owszem zdarzały się wyjątki, ale śmiem twierdzić, że było zdecydowanie gorzej niż w latach 80-tych czy na początku 90-tych. Było też gorzej niż dziś.
trzeba by to wziasc pod lupe,zmierzyc,zanalizowac,duzy problem generalnie ,porownywanie trzech dekad.MASA plyt.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Maria Konopnicka

23-05-2011, 22:57

Był tylko jeden zespół, który mógł zagrozić potędze Slayer. Tym zespołem była Sepultura w latach BTR i Aise. Później zaczęli ubierać się w vansy, koszulki adidasa, uprościli muzykę i odnieśli komercyjny sukces. Kto dał się na to nabrać jest idiotą. Max po latach zrozumiał, że to był błąd i dziś występuje w koszulkach Death, Possessed i Terrorizer i stara się naprawić błędy młodości. Wychodzi mu to nieźle, ale nigdy nie zbliży się do poziomu swoich najlepszych płyt BTR i Arise.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

23-05-2011, 23:00

nie, po prostu nie ma pomyslu na nic nowego, wiec idzie na latwizne i zaklada koszulki starych zespolow. ja pierdole takie odcinanie kuponow.
Buła
postuje jak opętany!

23-05-2011, 23:01

IRONMIL pisze:Był tylko jeden zespół, który mógł zagrozić potędze Slayer. Tym zespołem była Sepultura w latach BTR i Aise. Później zaczęli ubierać się w vansy, koszulki adidasa, uprościli muzykę i odnieśli komercyjny sukces. Kto dał się na to nabrać jest idiotą. Max po latach zrozumiał, że to był błąd i dziś występuje w koszulkach Death, Possessed i Terrorizer i stara się naprawić błędy młodości. Wychodzi mu to nieźle, ale nigdy nie zbliży się do poziomu swoich najlepszych płyt BTR i Arise.

mylisz się strasznie
do poziomu Arise już się zbliżył na Dark Ages w co prawda tylko jednym numerze Arise Again ale zawsze
a w adidasach to Korn a nie Sepultura grał
[V]

23-05-2011, 23:03

IRONMIL pisze:Był tylko jeden zespół, który mógł zagrozić potędze Slayer. Tym zespołem była Sepultura w latach BTR i Aise. Później zaczęli ubierać się w vansy, koszulki adidasa, uprościli muzykę i odnieśli komercyjny sukces. Kto dał się na to nabrać jest idiotą. Max po latach zrozumiał, że to był błąd i dziś występuje w koszulkach Death, Possessed i Terrorizer i stara się naprawić błędy młodości. Wychodzi mu to nieźle, ale nigdy nie zbliży się do poziomu swoich najlepszych płyt BTR i Arise.
hmm,taka kulturalna wymiana zdan a Ty tutaj od idioty mnie ten tego? :)

w latach 80tych tez ubieral vansy,za czasów Beneath The Remains sponsorowala ich ponoc firma robiac ciuchy dla facetów od deskorolek, w teledysku do Arise ma koszulke Einsturzende Neubaten,a koszulki Possessed nosil zanim w ogole pomyslales o czyms takim jak metal.

jakies wnioski?
[V]

23-05-2011, 23:04

Buła pisze:

mylisz się strasznie
do poziomu Arise już się zbliżył na Dark Ages w co prawda tylko jednym numerze Arise Again ale zawsze
a w adidasach to Korn a nie Sepultura grał
oj bula bula

Obrazek
DCI Hunt

23-05-2011, 23:05

IRONMIL pisze:Był tylko jeden zespół, który mógł zagrozić potędze Slayer. Tym zespołem była Sepultura
Slayerowi to oni mogli co najwyżej polerować kask wejdera. nawet w swoim najlepszym okresie .
Awatar użytkownika
Xapapote
weteran forumowych bitew

23-05-2011, 23:05

co by nie zrobił i tak BTR jest potęgą. dla mnie przynajmniej.

edit co majądo tego buty? kto nie biegał w butach do kosza? no kurwa kto? i w za wąskich spodniach? toż to pedaliada na maxa!
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

23-05-2011, 23:11

BTR to masakrator, oczywiscie. ostra jak zyleta, w chuj wspanialych riffow... slyszalem kiedys ze ktos pierdolil, ze to ma byc odpowiedz na RIB, tymczasem jest to kompletnie inna plyta. porownywac je mozna najwyzej w kwestii brutalnosci, ale tak poza tym to calkiem inne albumy.
Awatar użytkownika
Xapapote
weteran forumowych bitew

23-05-2011, 23:22

piękne to były czasy. dla mnie Sepultura to zawsze będą lata 89/90 praegrywanie kaset. to se ne vrati.
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

23-05-2011, 23:29

No i o tym klipie nie można zapomnieć http://www.wat.tv/video/sepultura-troop ... gdbp_.html
Mnie rozpierdala kolo skaczący z kilku metrów na główkę, przechuj (1:35)
Awatar użytkownika
Xapapote
weteran forumowych bitew

23-05-2011, 23:33

kurwa, oni mieli od początku niezły groove. teraz to do mnie dociera :P
ODPOWIEDZ