SEPULTURA - ROOTS [1996]
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: SEPULTURA - ROOTS [1996]
Teoretycznie znam tę płytę bardzo dobrze, ale nie słysząłem jej minimum 10 lat i w sumie nie wiem co teraz o niej myślę. Na początku mi się podobała, ale chyba szybko mi przeszło. Nie wiem jakbym ją teraz odebrał. W jako dziecko uwielbiałem ten zespół, ale to było dawno i nieprawda.
Pamiętam, że uwielbiałem ten klip -
-
- mistrz forumowej ceremonii
Conflagrator pisze:Teoretycznie znam tę płytę bardzo dobrze, ale nie słysząłem jej minimum 10 lat i w sumie nie wiem co teraz o niej myślę. Na początku mi się podobała, ale chyba szybko mi przeszło. Nie wiem jakbym ją teraz odebrał. W jako dziecko uwielbiałem ten zespół, ale to było dawno i nieprawda.
sugerujesz jakoby sluchanie tego zespolu bylo jakims obciachem ,jak ubieranie skarpet do sandalów?;)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
bardzo fajnie im ten cover wyszedl.
sepultura byla pierwszym ostrym zespolem ktorego sluchalem, dzis najwiekszy sentyment pozostal do Arise i BTR, ale doszedlem do wniosku, ze obiektywnie najlepszym albumem jest CHAOS A.D. to jest niesamowita plyta.
sepultura byla pierwszym ostrym zespolem ktorego sluchalem, dzis najwiekszy sentyment pozostal do Arise i BTR, ale doszedlem do wniosku, ze obiektywnie najlepszym albumem jest CHAOS A.D. to jest niesamowita plyta.
this is a land of wolves now
- Xapapote
- weteran forumowych bitew
nom. chemia :) dla mnie najlepsiejszy był ten -Conflagrator pisze:
edit: ja pierdolę, jestem trochę pijany. wzruszyłem się :P
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- Riven
- Kontakt:
ich CHAOS DVD (czy jak to sie zwalo) - ta czesc z koncertu z trasy Arise - rozpierdala dokumentnie. wygar taki, ze ja pierdole. raczej nigdy mi sie nie odwidzi.
- Xapapote
właśnie uświadomiłem sobie, że muszę sobie kupić BTR na vinku. idę do sklepu ...
Owszem zdarzały się wyjątki, ale śmiem twierdzić, że było zdecydowanie gorzej niż w latach 80-tych czy na początku 90-tych. Było też gorzej niż dziś.[V] pisze: wcale nie byly takie chujowe bo plyt dobrych i bardzo dobrych ukazalo sie co nie miara ale rozumiem,ze jakos przeoczyles Grin ,Outer Limits,Phobos i inne;)))To byl dosc ekscytujacy czas,gdyz wiele zespolów eksperymentowalo i powstawaly niejednokrotnie zaskakujace krazki jak Spheres, Cryptic Writtings,Load,Host,The Marriage of Heaven and Hell i dziesiatki innych
co do reszty Twojej wypowiedzi; faktycznie,Machine Head z dzisiejszej perspektywy wypada raczej blado.
Nie. Po prostu jakoś nie chce mi się do tego wracać. Może jutro spróbuje...[V] pisze:sugerujesz jakoby sluchanie tego zespolu bylo jakims obciachem ,jak ubieranie skarpet do sandalów?;)
-
trzeba by to wziasc pod lupe,zmierzyc,zanalizowac,duzy problem generalnie ,porownywanie trzech dekad.MASA plyt.IRONMIL pisze:Owszem zdarzały się wyjątki, ale śmiem twierdzić, że było zdecydowanie gorzej niż w latach 80-tych czy na początku 90-tych. Było też gorzej niż dziś.[V] pisze: wcale nie byly takie chujowe bo plyt dobrych i bardzo dobrych ukazalo sie co nie miara ale rozumiem,ze jakos przeoczyles Grin ,Outer Limits,Phobos i inne;)))To byl dosc ekscytujacy czas,gdyz wiele zespolów eksperymentowalo i powstawaly niejednokrotnie zaskakujace krazki jak Spheres, Cryptic Writtings,Load,Host,The Marriage of Heaven and Hell i dziesiatki innych
co do reszty Twojej wypowiedzi; faktycznie,Machine Head z dzisiejszej perspektywy wypada raczej blado.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Był tylko jeden zespół, który mógł zagrozić potędze Slayer. Tym zespołem była Sepultura w latach BTR i Aise. Później zaczęli ubierać się w vansy, koszulki adidasa, uprościli muzykę i odnieśli komercyjny sukces. Kto dał się na to nabrać jest idiotą. Max po latach zrozumiał, że to był błąd i dziś występuje w koszulkach Death, Possessed i Terrorizer i stara się naprawić błędy młodości. Wychodzi mu to nieźle, ale nigdy nie zbliży się do poziomu swoich najlepszych płyt BTR i Arise.
- Riven
- Kontakt:
nie, po prostu nie ma pomyslu na nic nowego, wiec idzie na latwizne i zaklada koszulki starych zespolow. ja pierdole takie odcinanie kuponow.
-
- postuje jak opętany!
IRONMIL pisze:Był tylko jeden zespół, który mógł zagrozić potędze Slayer. Tym zespołem była Sepultura w latach BTR i Aise. Później zaczęli ubierać się w vansy, koszulki adidasa, uprościli muzykę i odnieśli komercyjny sukces. Kto dał się na to nabrać jest idiotą. Max po latach zrozumiał, że to był błąd i dziś występuje w koszulkach Death, Possessed i Terrorizer i stara się naprawić błędy młodości. Wychodzi mu to nieźle, ale nigdy nie zbliży się do poziomu swoich najlepszych płyt BTR i Arise.
mylisz się strasznie
do poziomu Arise już się zbliżył na Dark Ages w co prawda tylko jednym numerze Arise Again ale zawsze
a w adidasach to Korn a nie Sepultura grał
-
hmm,taka kulturalna wymiana zdan a Ty tutaj od idioty mnie ten tego? :)IRONMIL pisze:Był tylko jeden zespół, który mógł zagrozić potędze Slayer. Tym zespołem była Sepultura w latach BTR i Aise. Później zaczęli ubierać się w vansy, koszulki adidasa, uprościli muzykę i odnieśli komercyjny sukces. Kto dał się na to nabrać jest idiotą. Max po latach zrozumiał, że to był błąd i dziś występuje w koszulkach Death, Possessed i Terrorizer i stara się naprawić błędy młodości. Wychodzi mu to nieźle, ale nigdy nie zbliży się do poziomu swoich najlepszych płyt BTR i Arise.
w latach 80tych tez ubieral vansy,za czasów Beneath The Remains sponsorowala ich ponoc firma robiac ciuchy dla facetów od deskorolek, w teledysku do Arise ma koszulke Einsturzende Neubaten,a koszulki Possessed nosil zanim w ogole pomyslales o czyms takim jak metal.
jakies wnioski?
-
oj bula bulaBuła pisze:IRONMIL pisze:Był tylko jeden zespół, który mógł zagrozić potędze Slayer. Tym zespołem była Sepultura w latach BTR i Aise. Później zaczęli ubierać się w vansy, koszulki adidasa, uprościli muzykę i odnieśli komercyjny sukces. Kto dał się na to nabrać jest idiotą. Max po latach zrozumiał, że to był błąd i dziś występuje w koszulkach Death, Possessed i Terrorizer i stara się naprawić błędy młodości. Wychodzi mu to nieźle, ale nigdy nie zbliży się do poziomu swoich najlepszych płyt BTR i Arise.
mylisz się strasznie
do poziomu Arise już się zbliżył na Dark Ages w co prawda tylko jednym numerze Arise Again ale zawsze
a w adidasach to Korn a nie Sepultura grał

Slayerowi to oni mogli co najwyżej polerować kask wejdera. nawet w swoim najlepszym okresie .IRONMIL pisze:Był tylko jeden zespół, który mógł zagrozić potędze Slayer. Tym zespołem była Sepultura
- Xapapote
co by nie zrobił i tak BTR jest potęgą. dla mnie przynajmniej.
edit co majądo tego buty? kto nie biegał w butach do kosza? no kurwa kto? i w za wąskich spodniach? toż to pedaliada na maxa!
edit co majądo tego buty? kto nie biegał w butach do kosza? no kurwa kto? i w za wąskich spodniach? toż to pedaliada na maxa!
- Riven
- Kontakt:
BTR to masakrator, oczywiscie. ostra jak zyleta, w chuj wspanialych riffow... slyszalem kiedys ze ktos pierdolil, ze to ma byc odpowiedz na RIB, tymczasem jest to kompletnie inna plyta. porownywac je mozna najwyzej w kwestii brutalnosci, ale tak poza tym to calkiem inne albumy.
- Xapapote
piękne to były czasy. dla mnie Sepultura to zawsze będą lata 89/90 praegrywanie kaset. to se ne vrati.
- empir
- zahartowany metalizator
No i o tym klipie nie można zapomnieć http://www.wat.tv/video/sepultura-troop ... gdbp_.html
Mnie rozpierdala kolo skaczący z kilku metrów na główkę, przechuj (1:35)
Mnie rozpierdala kolo skaczący z kilku metrów na główkę, przechuj (1:35)
- Xapapote
kurwa, oni mieli od początku niezły groove. teraz to do mnie dociera :P