Macabre Eternal vs Surreal Overdose
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- w mackach Zła
Re: Macabre Eternal vs Surreal Overdose
Poprzednie Deceased "As the Weird Travel On" (2005) melodyjniejsze jest, w solówkach trochę za dużo takiego heavymetaowego pitolenia, imho gryzie się to z muzą oscylującą wokół thrashu/deathu. Najnowsza płyta Deceased aż tak nie ma i dlatego bardziej mi się podoba.
-
- rozkręca się
Szczerze powiedziawszy, mi się tam nic nie gryzie:).Raf pisze:Poprzednie Deceased "As the Weird Travel On" (2005) melodyjniejsze jest, w solówkach trochę za dużo takiego heavymetaowego pitolenia, imho gryzie się to z muzą oscylującą wokół thrashu/deathu. .
- ultravox
- zahartowany metalizator
Melodyjność na płycie Deceased w zasadzie nie powinna dziwić/przeszkadzać, byłem po prostu ciekaw dlaczego na płycie Autopsy takie (czyli na moje ucho wyrastające z klasycznego heavy) melodie są "be", a znacznie większe ich stężenie na "Surreal Overdose" jest ok.Adrian696 pisze: no ale jelsi moge słówko, warto popatrzeć na wcześniejsze dokonania i A, i D, gdzie te melodie były i jakie
a że D jest melodyjne, zacytuje Bonnego "to są właśnie te melodie" ;)
Co do "Surreal Overdose" to chyba rzeczywiście są w szczytowej formie, natomiast Autopsy niekoniecznie. Nie wiem jednak która płyta jest lepsza... Na pewno obie warto mieć na półce.
- Adrian696
Nigdzie nie napisałem, że melodie na Autopsy są be... Są masa OK - ale zgadzam się, że nowa płyta D jest chyba ich szczytem.
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- ultravox
Ty nie pisałeś. Modeus pisał w temacie o Autopsy i dlatego się zdziwiłem, że mu się Deceased bardziej podoba.Adrian696 pisze:Nigdzie nie napisałem, że melodie na Autopsy są be...
Swoją drogą muszę się "przeprosić" z Deceased, bo te "środkowe" płyty znam bardzo słabo.
-
- rozkręca się
Nie zrozumieliśmy się. Pisząc, że nowe Autopsy jest "nieprzyzwoicie melodyjne", nie miałem na myśli tego, że te melodie są "be".ultravox pisze:Melodyjność na płycie Deceased w zasadzie nie powinna dziwić/przeszkadzać, byłem po prostu ciekaw dlaczego na płycie Autopsy takie (czyli na moje ucho wyrastające z klasycznego heavy) melodie są "be", a znacznie większe ich stężenie na "Surreal Overdose" jest ok.
To "ichniejsze", charakterystyczne melodie, tyle tylko, że stopień ich "stężenia" jest znacznie większy niż na poprzedniczkach, natomiast w przypadku Deaceased, tego typu podejście do tematu jest niejako naturalne - ten styl gry wykształcili na przestrzeni lat i jakoś zupełnie to nie zaskakuje. Autopsy jednak nieco zaskoczyło...
- pr0metheus
- panthyme
- w mackach Zła
dla mnie = obydwie mnie zauroczyły
011011000110010101110000011100100110100101100011011011110110010001100101
http://www.myspace.com/bloodfeastpl
http://www.facebook.com/bloodfeastpl
http://www.myspace.com/bloodfeastpl
http://www.facebook.com/bloodfeastpl
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Autopsy
chociaż z heavy to ja wolę Darkthrone.
chociaż z heavy to ja wolę Darkthrone.
-
Deceased nagrali bardzo dobry album, ale Autopsy o klasę lepszy. Nie mam żadnych wątpliwości
-
- rasowy masterfulowicz
Jeśli chodzi o metal to jak narazie AUTOPSY zdecydowanie na pozycji pierwszej w tym roku.
- Duvelor
- weteran forumowych bitew
Głos oddałem na DECEASED. Nie mam wątpliwości, która płyta bardziej mi podchodzi.
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
- Paysage d'Hiver
- w mackach Zła
Głos oddałem na AUTOPSY. Nie mam wątpliwości, która płyta bardziej mi podchodzi
- maciek z klanu
Głos oddałem na AUTOPSY. Mam wątpliwości, która płyta bardziej mi podchodzi
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Jadnak Deceased minimalnie, o grubość łoniaka przed Autopsy. Obie płyty wybitne. Poza tym punkt dla Deceased za nagranie najlepszego krążka w dyskografii.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Maleficio
- Kontakt:
w sumie ja też zagłosowałem na Autopsy już sam nie wiem czemu... pewnie z sentymentu i ciężaru kultu:) Deceased bardzo dobre
To było jasne od samego początku, a "zabieg" z zafoliowaną płytą , leżącą na półce, miał na celu zamydlenie oczu:)Drone pisze:Nowe AUTOPSY mnie rozczarowało, a DECEASED oczarowało, więc niestety nie będzie remisu, lecz głos na DECEASED.
- twoja_stara_trotzky
wolę średnie (jak na nich) Autospy od dobrego (jak na nich) Deceased ;)
Właśnie ! Chyba nie słuchałeś!:)Drone pisze:Nie, serio, leżała zafoliowana, nie słuchałem!