PLAGA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- w mackach Zła
Re: PLAGA
Tytułu utworów metalowych, a black metalowych w szczególności, po polsku zawsze brzmią bardziej pretensjonalnie. Na anglojęzyczne tytuły w tym stylu coraz mniej osób zwraca uwagę, bo ludzie już do tego przywykli.
-
- w mackach Zła
Uwaga jest raczej ogólna. Mnie takie tytuły nie rażą,a Plaga jest przykładem zespołu, który gra BM w ten sposób, w jaki wg mnie powinno się go grać. Przyznasz jednak, że więcej osób zwróci uwagę na tytuł Pożeracze Słońc niż Swallowers of Suns ;)
-
- w mackach Zła
Szczególne wrażenie jest kiedy słucha się jak wokalista skrzeczy "Sznur w rękach Diabła" i ogląda wkładkę. Ci, do których dotarło już CD powinni wiedzieć o co chodzi.ultravox pisze:Mnie nie podobają się pierwsze dwa tytuły (oba brzmią dla mnie równie pretensjonalnie, mimo że jeden jest po angielsku), ale za to "Sznur" to świetny tytuł.
-
- postuje jak opętany!
Jeśli chodzi o "Sznur" to zajebiste połączenie wokalu, tekstu i wkładki.Elhaz_77 pisze:Szczególne wrażenie jest kiedy słucha się jak wokalista skrzeczy "Sznur w rękach Diabła" i ogląda wkładkę. Ci, do których dotarło już CD powinni wiedzieć o co chodzi.
Hjertet mitt slår i mørket
-
- w mackach Zła
Wczoraj odebrałem CD i przesłuchałem. Materiał faktycznie dobry, bardziej zróżnicowane tempo w porównaniu do dema, ciekawe kompozycje, a "Sznur" faktycznie bardzo ok, teksty we wkładce, ciekawe wydanie, teraz tylko czekać na pierwszy LP.
-
- postuje jak opętany!
Tego nowego wydawnictwa jeszcze nie slyszalem(plytka idzie do mnie) ale poprzednie Mcd bylo jedna z czesciej sluchanych przeze mnie rzeczy w ostatnim czasie. Jest to tego typu kapela, ktora ma TO COS w sobie. Mala rzecz a cieszy ;)
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
No i jest dobrze, takie materiały lubię - konkretne, bez cudów i dziwów, proste (acz nie prostackie), surowe, chropowate i sączące jad. Do tego bez zawartości buraków i pszenicy.
<Morph's sign of approval>
<Morph's sign of approval>
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- Lykantrop
Jakoś taki daleki jestem od ogromnego entuzjazmu. Fajnie się słucha, żenady nie ma, ale czegoś mi tutaj brakuje. Demo bardziej mnie ujęło, tutaj zachowuję pełną neutralność i efektem tego będzie wędrówka "Pożeraczy Słoń" na półkę po wsze czasy, ew. do wiosennych porządków.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Nowy materiał - elegancja, Francja.
Od paru dni niczego innego nie słucham, dla mnie o wiele wyższy poziom w porównania do dema, poprzeczka teraz jest zawieszona wysoko. Taki black metal to ja kurwa lubię
Od paru dni niczego innego nie słucham, dla mnie o wiele wyższy poziom w porównania do dema, poprzeczka teraz jest zawieszona wysoko. Taki black metal to ja kurwa lubię
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- maciek z klanu
nie jest. zaraz po bestial raids to najlepszy material black metalowy w polsce. i scisla czolowka swiatowa.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
kurwa tam gra automat?
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- maciek z klanu
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
przesłuchałem to z mp3 i takie odniosłem wrażenie. sztuka coś tam i sztuka, dlatego zapytałem się kulturalnie się forumowiczów w tej materii.
"And the scars I will see
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "