Einherjer "Norrøn"
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Havoc
- zaczyna szaleć
Re: Einherjer "Norrøn"
chyba tylko przez sentyment to sprawdze. Kiedys nawet troche słuchalem (za czasów liceum ;)), ostatnio właczyłem i w połowie poszło out.
- Block69
- zahartowany metalizator
Od czasu do czasu lubie zarzucić kilka numerów z pszeniczno-buraczanego "Blot". Pamiętam, że w Mystic Art płyta dostała zjebke, bo klawisze przypominały muze z Warcrafta.
PENIS METAL
- Havoc
- zaczyna szaleć
no dobra, przesłuchałem i... podobuje mnie się to. Szczególnie biesiadny Alu Alu Laukar, z prawie serialowym wejściem, fajnie buja ;d Chyba mam nastrój na takie granie. Pewnie mi niedługo przejdzie, ale póki co odczuwam przyjemność obcując z tym krążkiem, a to jest przecież najważniejsze.
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Pamiętam ,ze po premierze "Norwegian Native Art" nawet mi się to podobało, więc chętnie sprawdzę nową płytę.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
dla mnie Einherjer to zaczyna sie konczy na AURORA BOREALIS
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
- rozkręca się
Jeśli komuś podobał się "Blot", to na nowej się nie przejedzie. Mi się zajebiście płytka podoba:).
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Nowy album 27.10.2014

Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- manieczki
http://iliveforonedollaraday.wordpress. ... -official/" onclick="window.open(this.href);return false;
W T F
W T F
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Wskrzeszę ten temat wyłącznie w celu pastwienia się nad Einherjer. Otóż zakupiłem w pewnym sklepie stacjonarnym kasetę "Odin owns ye all!", bowiem nazwa Einherjer była mi znana od dawien dawna, a w dodatku kaseta, no miałem po prostu ochotę poczuć ten dawny vibe kupienia kasety nieznanego zespołu, o którym tylko coś tam słyszałem, ale nigdy muzyki. Tania to przyjemność nie była, ale trudno, w końcu zarabiam, stać mnie.
No i wczoraj włączyłem tę kasetę i od dwóch dni słucham jej z zaparciem godnym masochisty. To jest strasznie złe. Żona z sypialni powiedziała, że z jej oddalonej perspektywy brzmi to jak jakaś muzyka z juwenaliów. Nie dziwię się, bo to zawodzące śpiewanie i grupowe zaśpiewy w rzeczy samej nadawałyby się świetnie do takiego wspólnego kwękania pijanego metalowca, któremu wydaje się, że po 5 lechach brzmi jak Bruce Dickinson. Doskonale sobie wyobrażam, jak na koncercie mógłbym pod wpływem bujać się do tej muzyki pełen energii, myśląc, że ładne dziewczyny myślą, że zajebiście się wczułem i fajnie wyglądam, podczas gdy tak naprawdę miałbym urok zataczającego się żulika.
Byłem nastawiony na black metal, przyznaję, a dostałem coś, co prawdopodobnie należy do słabo przeze mnie wyeksplorowanego łańcucha odnogi black metalu, jakim jest norweski folk metal typu Storm, Windir, Otyg czy trochę Wongraven, czyli takie relatywnie mało znane rzeczy (w porównaniu do faktycznie znanych zespołów BM).
Jeśli obraziłem tutaj jakiegoś fana Einherjer, to z całego serca przepraszam, bowiem nie chciałem nikogo urazić, ale fakt faktem i jak świat światem, ta muzyka to gówno niemożebne i jedyną rzeczą gorszą od niej jest ich logo na okładce oraz czcionka wybrana na bok kasety przez Metal Mind. Czuję się fizycznie niekomfortowo, patrząc na to.

No i wczoraj włączyłem tę kasetę i od dwóch dni słucham jej z zaparciem godnym masochisty. To jest strasznie złe. Żona z sypialni powiedziała, że z jej oddalonej perspektywy brzmi to jak jakaś muzyka z juwenaliów. Nie dziwię się, bo to zawodzące śpiewanie i grupowe zaśpiewy w rzeczy samej nadawałyby się świetnie do takiego wspólnego kwękania pijanego metalowca, któremu wydaje się, że po 5 lechach brzmi jak Bruce Dickinson. Doskonale sobie wyobrażam, jak na koncercie mógłbym pod wpływem bujać się do tej muzyki pełen energii, myśląc, że ładne dziewczyny myślą, że zajebiście się wczułem i fajnie wyglądam, podczas gdy tak naprawdę miałbym urok zataczającego się żulika.
Byłem nastawiony na black metal, przyznaję, a dostałem coś, co prawdopodobnie należy do słabo przeze mnie wyeksplorowanego łańcucha odnogi black metalu, jakim jest norweski folk metal typu Storm, Windir, Otyg czy trochę Wongraven, czyli takie relatywnie mało znane rzeczy (w porównaniu do faktycznie znanych zespołów BM).
Jeśli obraziłem tutaj jakiegoś fana Einherjer, to z całego serca przepraszam, bowiem nie chciałem nikogo urazić, ale fakt faktem i jak świat światem, ta muzyka to gówno niemożebne i jedyną rzeczą gorszą od niej jest ich logo na okładce oraz czcionka wybrana na bok kasety przez Metal Mind. Czuję się fizycznie niekomfortowo, patrząc na to.

If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
- trup
źle zacząłeś. Oczywiście Einherjer to bardziej vikińskie "szanty" niż siarcysty norweski Black Metal. Niemniej poniższe są dobre. Bardzo lubię "Dragons of the North" ale i tak mam największy sentyment do "Aurora Borealis" i "Leve vikingånden"
Aurora Borealis-Demo-1994
Leve vikingånden-EP-1995
Dragons of the North-Full-length 1996
Far Far North-EP-1997
"Odin owns ye all!" - nudny wchuj niestety.
Aczkolwiek to i tak jest muzyka z pewnością dla fanatycznych miłośników vikingów.
Niemniej są daleko daleko za np. STORM czy ISENGARD.
Leve vikingånden-EP-1995
Far Far North-EP-1997
Aczkolwiek to i tak jest muzyka z pewnością dla fanatycznych miłośników vikingów.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
A co z "Norwegian Native Art"? Widzialem tez to w sklepie i jestem gotow zaryzykowac kolejne masochistyczne 60 zl.trup pisze: ↑19-08-2024, 22:59źle zacząłeś. Oczywiście Einherjer to bardziej vikińskie "szanty" niż siarcysty norweski Black Metal. Niemniej poniższe są dobre. Bardzo lubię "Dragons of the North" ale i tak mam największy sentyment do "Aurora Borealis" i "Leve vikingånden"
Leve vikingånden-EP-1995
Far Far North-EP-1997
If you do everything right, there will be no struggle.
-
- rasowy masterfulowicz
Dobra płyta, moim zdaniem nic nie ryzykujesz.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑20-08-2024, 09:09A co z "Norwegian Native Art"? Widzialem tez to w sklepie i jestem gotow zaryzykowac kolejne masochistyczne 60 zl.
Celem życia nie jest przeżycie.
- trup
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑20-08-2024, 09:09A co z "Norwegian Native Art"? Widzialem tez to w sklepie i jestem gotow zaryzykowac kolejne masochistyczne 60 zl.trup pisze: ↑19-08-2024, 22:59źle zacząłeś. Oczywiście Einherjer to bardziej vikińskie "szanty" niż siarcysty norweski Black Metal. Niemniej poniższe są dobre. Bardzo lubię "Dragons of the North" ale i tak mam największy sentyment do "Aurora Borealis" i "Leve vikingånden"
Leve vikingånden-EP-1995
Far Far North-EP-1997
Jest lepiej niż na "Odins...", bardziej mięsiste brzmienie, ale i tak dla mnie niezrozumiała jest droga muzycznego rozwoju Einherjer. "Norwegian..." częściej brzmi jak jakiś nowoczesny melodyjny metal niż pogański black metal. Również wieje nuda przez większość czasu, niemniej są dobre momenty. Tylko dobre. Ale tak jak mowię... w mojej subiektywnej ocenie jest lepiej niż na Odin. Nie ma dużo zaśpiewów. Zdecydowanie więcej "szantowych" growli. Choć nie jest to pierwsza liga wokalistów.
60 zł zdecydowanie nie

Którykolwiek z utworów na "Aurora..." jest dużo ciekawszy niż na "Norwegian...". Ale to subiektywny odbiór.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."