KTO URATUJE BLACK METAL ?
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Deathless King
- weteran forumowych bitew
Re: KTO URATUJE BLACK METAL ?
Nieeeee... bardzo ich lubię, ale to nie ma jednak takiej sily przebicia. Specyficzna nisza w niszy raczej.
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
To jest zajebista kapela akurat, debiut bardzo fajny, dwójka moim zdaniem nawet jeszcze lepsza, ale oni jednak stoją trochę z boku podobnie jak Cobalt i parę innych zespołów rzeźbiących coś na pograniczu bm i innych stylistyk.Self pisze:Nerwowy pisze:niby było kilka dobrych rzeczy w tym roku i w ciągu kilku ostatnich latek, ale jakichś potężniejszych petard które ponownie wywróciłyby scenę do góry nogami od jakiegoś czasu zwyczajnie brakuje.
?
Edit:
Właśnie ^^.Deathless King pisze:Nieeeee... bardzo ich lubię, ale to nie ma jednak takiej siły przebicia. Specyficzna nisza w niszy raczej.
Ostatnio zmieniony 04-11-2011, 17:33 przez Nerwowy, łącznie zmieniany 1 raz.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali:Lykantrop pisze:Największy kryzys dotyka grecki black metal.
Uzdrowić może tylko tą sytuację piosenka pana Koracza o zdrowiu.
W temacie. Z pewnością oni mają szansę:
- Self
- rasowy masterfulowicz
@Deathless, @Nerwowy - no tu się muszę zgodzić w zasadzie, ale takiego grania w rzyciu nie słyszałem, więc przyszło mi ta płyta do głowy niemal od razu po przeczytaniu pierwszego posta. Inna sprawa, że ja sam "stoję trochę z boku" bm.
BTW to nówki jeszcze nie słyszałem, naprawdę jeszcze lepsze od debiutu? Jeszcze bardziej kombinują?
BTW to nówki jeszcze nie słyszałem, naprawdę jeszcze lepsze od debiutu? Jeszcze bardziej kombinują?
- Castor
- Mental
ja miałem ratować, ale mi się odechciało. jedyna nadzieja w scaarphie.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
And salute the leech that you are
-
- postuje jak opętany!
Nawet przez myśl mi nie przeszło, że jest jakiś kryzys w black metalu. Ostatnio wyszło sporo świetnych materiałów, np. zajebiste EPki One Tail, One Head.
-
- rasowy masterfulowicz
Kryzys w BM jest olbrzymi.
-
- postuje jak opętany!
Nie ma kryzysu, nie ma się już po te naście lat i nowe płyty nie robią już takiego wrażenia jak pierwsza styczność z muzyką Mayhem, Burzum czy Darkthrone.
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Grecy zawinili IMO.streetcleaner pisze:Kryzys w BM jest olbrzymi.
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Ja obstawiam, że gdy Amerykanie się otrząsną, zmienią prezydenta na normalnego, zaczną wydobywać własną ropę i się odizolują od świata to będą mieli czas na ratowanie sceny. Taki blackmetalowy plan Marshalla.
Chociaż z drugiej strony, biorąc pod uwagę że najlepsza muzyka powstaje zwykle w czasach kryzysu, to moja teoria się kupy nie trzyma :D Zdrowie!
Chociaż z drugiej strony, biorąc pod uwagę że najlepsza muzyka powstaje zwykle w czasach kryzysu, to moja teoria się kupy nie trzyma :D Zdrowie!
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
And the intricacies of the machines that make it possible
- maciek z klanu
Ot to !!!!Conflagrator pisze:Black metal ma się dobrze i nikt go nie musi ratować. W dupach wam się poprzewracało. Chcielibyście rewolucyjnych płyt co pół roku.
Mi sie wydaje, ze tak zle postrzegana forma sceny metalowej wziela sie z tego, ze ten rok zdominowaly ZAJEBISTE plyty death metalowe. To jest rok death metalu!!! Ale nie zapominajmy, ze wyszlo kilka bardzo dobrych albumow black metalowych i wciaz jest to wysoki poziom. Do tego black metal sam sie uratuje. A do tematu to czuje, ze jak np. Aura Noir wystrzeli z nowym albumem to pozamiata, to samo Revenge. A swietna forme black metalu pokazali np. chlopaki z Polski jak Plaga, czy Bestial Raids.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- twoja_stara_trotzky
Craft i?
- olo1972
- postuje jak opętany!
Właśnie!Conflagrator pisze:Black metal ma się dobrze i nikt go nie musi ratować. W dupach wam się poprzewracało. Chcielibyście rewolucyjnych płyt co pół roku.
- Headcrab
- Kontakt:
Mam lepsze pytanie, kto uratuje to forum?
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
- Pöstmörtem
- postuje jak opętany!
Niemcy. euro też uratują.
- maciek z klanu
Craft nie jest nawet w top 10 tego roku. Dobra plyta i tyle (debiut robi mi wieksze kuku).twoja_stara_trotzky pisze:Craft i?
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- KreatoR
Mam tylko 1 CD Endstille. Gdybym się bardziej postarał to może i bym pomógł ratować black metal? Wszak kiedyś Maria napisał, że kupując płyty wspiera się scenę :D
- A.G.
- rozkręca się
Może użyłam niefortunnego wyrażenia, ok, ale przecież mam rację. ;)Lykantrop pisze:Rewolucja w BM poprzez zmianę stylistyki... Grubo, grubiej...
Nerwowy pisze o tym, że nie ma " potężniejszych petard", po czym je wymienia parę postów niżej. Bo przecież są. Może nie "wywróciłyby sceny do góry nogami ", ale kompletnie nie rozumiem jakiego przewrotu się tu oczekuje i po co. Tego chyba nie wie nikt z mędrców, którzy twierdzą, że mamy kryzys. ;)