DIM MAK

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

20-05-2006, 14:30

Wysłane przez Max_Disgruntled
Abscess.
To te "punkopodobne szczyny"?
Pewnie, że zmieniają się moje zapatrywania na muzykę (czy to powód do wstydu?)
Nie wiem, ale tempo masz ekspresowe.
death metal, to ma być coś naprawdę ekstremalnego i zatykającego dech w piersiach, a nie muzyczka, przy której tupiemy sobie nóżką, sączymy piwo, czy relaksujemy się.
Też tak uważam, a podobno słucham "oldschoola" (trochę irytuje mnie to określenie, swoją drogą).
Tak naprawdę wszystko sprowadza się do faktu, że gra się "prosto" albo gra się "trudno". Pewne osoby lubią wyłącznie jeden z tych styli, inne preferują jeden z nich, jeszcze inne znajdują w obu masę interesujących rzeczy, ale który "lepszy"? Żaden. Więc uważam, że te "szczyny" niepotrzebne. To co napisałem jest oczywiste, ale wygląda na to, że wiele osób o tym ciągle zapomina.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Max_Disgruntled
w mackach Zła

20-05-2006, 16:18

Wysłane przez Gore_Obsessed
W życiu !
No jeszcze mi pozerstwo zarzućcie i będzie wesoło :D
Też tak uważam, a podobno słucham "oldschoola" (trochę irytuje mnie to określenie, swoją drogą).
Tak naprawdę wszystko sprowadza się do faktu, że gra się "prosto" albo gra się "trudno". Pewne osoby lubią wyłącznie jeden z tych styli, inne preferują jeden z nich, jeszcze inne znajdują w obu masę interesujących rzeczy, ale który "lepszy"? Żaden. Więc uważam że te "szczyny" niepotrzebne. To co napisałem jest oczywiste, ale wygląda na to, że wiele osób o tym ciągle zapomina.
Ja tam rozumiem, ale niektóre kapelki tak strasznie mnie dołują (vide death metalowe "podziemie" w Polsce), że nie mogę się powstrzymać od pewnych komentarzy...
esq
postuje jak opętany!

20-05-2006, 16:23

Max to pozer i nie zna sie na muzyce!
a btw co cie dołuje w polskim podziemiu?
Trzeba wezwać pomoc, nadamy sygnał H-U-J alfabetem Downa !
Max_Disgruntled
w mackach Zła

20-05-2006, 16:29

Brak ciekawych kapel i jakichkolwiek możliwości na ich powstanie. To chyba oczywiste, ale zaraz pewnie ktoś wyskoczy z tekstem - to chwyć za gitarę i sam zacznij grać... :/
Awatar użytkownika
pajonk
w mackach Zła
Kontakt:

20-05-2006, 16:44

no zasadniczo moglbys tak zrobic ;]
You can either focus on being right, or doing right; in the case of Christianity and Islam, you do neither.
Max_Disgruntled
w mackach Zła

20-05-2006, 17:03

Ale ja jestem tylko "internetowy wojownik", więc nie wymagaj ode mnie takich rzeczy ;)
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

20-05-2006, 17:32

W życiu !
To podaj jakiś przykład. Ciekaw jestem.
No jeszcze mi pozerstwo zarzućcie i będzie wesoło :D
Pozer to osoba, która próbuje uchodzić za kogoś kim nie jest. Raczej nie dotyczy to Ciebie ("raczej", bo nie znam Cię osobiście, zresztą nawet co do osób które zna się osobiście nie można być wielu rzeczy pewnym w 100%, więc nie bierz tego do siebie). A z tym "tempem" chodzi mi o to, że w związku z nim z rezerwą podchodzę do tego co piszesz. Mam wrażenie, że bardzo szybko się nudzisz kolejnymi wynalazkami.
niektóre kapelki tak strasznie mnie dołują (vide death metalowe "podziemie" w Polsce), że nie mogę się powstrzymać od pewnych komentarzy...
A też jestem ciekaw, które nazwy i czym? Muzyką czy wypowiedziami w wywiadach; a może jednym i drugim? Ja tam się na podziemiu polskim nie znam, dlatego pytam.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

21-05-2006, 22:59

Heheheheehe, to zabawne co piszesz.
Tak się składa, że niemal każdy "oldschoolowy" zespół jest brutalniejszy od tego co zapodajesz.
Chociażby przez swoje brzmienie, które na samym początku zabija nastoletnich zwolenników triggerów, blastowania i wypieszczonej produkcji.
Nie wspomnę o gęstej i grobowej atmosferze, która uwalniana jest na starych płytach, a której zupełnie nie odnajduję u młodych, "ambitnych" ekstremistów.
Ekstremalne jest w nich to, że z taką furią wypruwają sobie flaki kombinując i siląc się na agresję, czym wywołują zieeewanie.
Stare załogi pukną, pierdną, brzękną struną i urywają głowę, ale to się chyba nazywa talent i charyzma.
Nigdy nie zaneguję wartości niektórych z zespołów jakie tu zapodałeś (chociażby Behold The Arctopus, Canvas Solaris, Sleep Terror), ale nie ma tam mowy o żadnej ekstremie i zupełnie nie odbieram ich w tej kategorii (chyba po prostu do niej nie pasują).
est
mistrz forumowej ceremonii

Re: DIM MAK - Knives Of Ice (2006)

07-09-2011, 23:41

O! a jednak jest temat ... choć mało w nim na temat. Co to był za gościu ten Max? Tak przy okazji nowy wałek do posłuchania.
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

07-09-2011, 23:43

Maxio to był fan muzyki robionej kalkulatorem.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Maria Konopnicka

07-09-2011, 23:44

Ciekawe czy Max_Disgruntled słucha jeszcze metalu?
est pisze:Co to był za gościu ten Max?
Taki Cygan. :)
Awatar użytkownika
Skaut

07-09-2011, 23:52

Morph pisze:Maxio to był fan muzyki robionej kalkulatorem.
ej no, z dwie rzeczy dobre polecił ;)
Coś tam było! Człowiek!
DCI Hunt

07-09-2011, 23:58

IRONMIL pisze:Ciekawe czy Max_Disgruntled słucha jeszcze metalu?
est pisze:Co to był za gościu ten Max?
Taki Cygan. :)
Pamiętam jak Maniek na innym forum opisał mi Lord Blasphemer jako death metal, którego na pewno nie polubiłby Max_Disgruntled. Od razu wiedziałem, że będzie fajne. :)
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

DIM MAK

03-12-2011, 12:11

Zespół, któremu temat na forum należy się bardziej niż większości kapel jakim tematy już założono. Powstały na bazie dezorganizacji Ripping Corpse przejął jego hardcore'owe wpływy do tego stopnia, że debiutancki album jawi mi się jako najlepszy hardcore'owy krążek jaki w życiu słyszałem. Głównie ze względu na wokale nieodżałowanego Scotta Rutha, ale o tym za chwilę. Następne dwie płyty to już wycieczki mocno deathmetalowe z wpływami takich zespołów jak np. Morbid Angel lecz budowane na tym samym gruncie co jedynka.
Niestety jakiś czas temu zespół opuścił Scott Ruth i w tym roku z nowym wokalem w składzie Dim Mak zaprezentował nowy długograj "The Emergence of Reptilian Altars". Muzycznie płyta jest bez zarzutu, ale wokale... Powalczę jeszcze z nimi i zobaczę.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
YNKE
w mackach Zła

Re: DIM MAK

03-12-2011, 12:15

kiedyś miałem chwilową styczność z "Knives of Ice" ale nic z niej nie zapamiętałem, w wolnym czasie pochylę się na ich nową płytą może
„Z delikatną ostrożnością pierdzę, żebym się nie zesrał”
Pacjent

03-12-2011, 12:18

Demówka i 3 pierwsze albumy są zajebiste, a nowa? Być może też.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

03-12-2011, 13:35

Czy tylko ja tam słyszę echa Suffocation, czy jestem jednak pierdolnięty?
support music, not rumors
Pacjent

03-12-2011, 13:58

Podaj utwór Dim Mak gdzie słyszysz Suffocation to odpowiem Ci na powyższe pytanie.
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

03-12-2011, 18:29

W takim razie jestem pierdolnięty.
support music, not rumors
Pacjent

03-12-2011, 20:09

Chyba jesteś dla siebie zbyt surowy. Mając w avatarze Megadeth chyba nie możesz być "chory psychicznie, nienormalny, szalony, zwariowany, niespełna rozumu, stuknięty, walnięty, pieprznięty, popieprzony".
ODPOWIEDZ