Mnie też, choć przyznaję, że musiałem się do tej płyty przekonać - nie byłem kupiony od razu, "stopy" mnie trochę drażniły ;) Za to teraz to mniut-malyna :DAnalripper pisze:Dobrze mi ta płyta robi.
RESURGENCY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Re: RESURGENCY
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Jestem po premierowym odsłuchu - niezłe, solidne, ale nic ponad to. Może po kolejnych przesłuchaniach bardziej zaskoczy?
Słucham dalej i cóż - nie jest to żadne objawienie, można powiedzieć, że płyta dostateczna, w porywach niezła i nic więcej. Z drugiej strony - takie death metal lubię chyba najbardziej i wolę sobie po raz kolejny posłuchać RESURGENCY niz mierzyć się z nową płytą Dying Fetus, zakładając nawet, że jest o klasę lepsza (co jest prawdopobne).
-
- weteran forumowych bitew
lubisz najbardziej taki death metal i płyta jest dostateczna? ta płyta w swoim gatunku i w tej całej swojej 'wtórnosci" jest co najmniej dobra.
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Oczywiście, ze jest dobra, w wielu miejscach nawet lepsza. Niektórym może przeszkadza brzmienie bębenów ale wydaje mi się, że to detal, króry nie powinien specjalnie na całosć rzutować. Ogólnie bardzo udana wycieczka Greków do kraju tulipanów i jedan z lepszych tegorocznych debiutów.kakademona pisze: ta płyta w swoim gatunku i w tej całej swojej 'wtórnosci" jest co najmniej dobra.
-
- postuje jak opętany!
Maria Konopnicka pisze:Słucham dalej i cóż - nie jest to żadne objawienie, można powiedzieć, że płyta dostateczna, w porywach niezła i nic więcej.
Słuchaj dalej, bo jest naprawdę dobra tyle, że pozornie niezbyt efektowna. Nie od razu chwyta, ale w zalewie staroszkolnego death metalu jest to jedna z ciekawszych pozycji wydanych w ostatnim czasie.
- Nekromantheon
- postuje jak opętany!
Właściwie to wypada mi się z Tobą w pełni zgodzić - na pewno na jednym przesłuchaniu nie warto się zatrzymywać. Słucham tej płyty już drugi tydzień ze sporą regularnością i zdążyłem się z nią już nieco zaprzyjaźnić. Podobają mi się wyraziste, mocne wokale, mięsiste, nieco chropowate brzmienie. Perkusja brzmieniowo rzeczwiście nie robi najlepszego wrażenia, ale po kilku przesłuchaniach przyzwycziłem się i na pewno nie zaburza mi pozytywnego odbioru całości.DCI Hunt pisze: Słuchaj dalej, bo jest naprawdę dobra tyle, że pozornie niezbyt efektowna. Nie od razu chwyta, ale w zalewie staroszkolnego death metalu jest to jedna z ciekawszych pozycji wydanych w ostatnim czasie.
Do pierwszej piątki najlepszych death metalowych albumów tego roku się nie załapie, ale wszystko wskazuje na to, że w pierwszej dyszce się znajdzie. Na pewno warto ten krążek zakupić i jeśli ktoś tego jeszcze nie zrobił to szczerze polecam.
-
- postuje jak opętany!
Winyl jest dostępny w preorderze jakby kogoś interesowało http://hellthrasher.com/shop/
-
Pierwsze pierdolnięcie gitar na tym albumie za pierwszym razem skojarzyło mi się, nie wiedzieć czemu, z brzmieniem Turn Loose The Swans :)
-
- weteran forumowych bitew
teraz juz lepiej.Maria Konopnicka pisze:Właściwie to wypada mi się z Tobą w pełni zgodzić - na pewno na jednym przesłuchaniu nie warto się zatrzymywać. Słucham tej płyty już drugi tydzień ze sporą regularnością i zdążyłem się z nią już nieco zaprzyjaźnić. Podobają mi się wyraziste, mocne wokale, mięsiste, nieco chropowate brzmienie. Perkusja brzmieniowo rzeczwiście nie robi najlepszego wrażenia, ale po kilku przesłuchaniach przyzwycziłem się i na pewno nie zaburza mi pozytywnego odbioru całości.DCI Hunt pisze: Słuchaj dalej, bo jest naprawdę dobra tyle, że pozornie niezbyt efektowna. Nie od razu chwyta, ale w zalewie staroszkolnego death metalu jest to jedna z ciekawszych pozycji wydanych w ostatnim czasie.
Do pierwszej piątki najlepszych death metalowych albumów tego roku się nie załapie, ale wszystko wskazuje na to, że w pierwszej dyszce się znajdzie. Na pewno warto ten krążek zakupić i jeśli ktoś tego jeszcze nie zrobił to szczerze polecam.
-
- postuje jak opętany!
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
zostałem przemielony tą płytą
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
-
http://www.violence-online.pl/recenzje/ ... sher-prod/
Trochę przesadza pan recenzjonista z tym Autopsy chyba...
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Trzeba nieźle pochlać żeby tam usłyszeć Autopsy...;-)
all the monsters will break your heart
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Chyba? Toż na tej płycie wpływów Autopsy zupełnie się nie uświadczy. Ignorancja niektórych jest naprawdę zastanawiająca. Jak nie Dismember to Autopsy ;))est pisze:http://www.violence-online.pl/recenzje/ ... sher-prod/
-
Może hellthrasher nie tę promówkę wysłał? To "chyba" tak z przekory napisałem. A album jest świetny. Naprawdę zyskuje z czasem. I, ale to już tylko moje widzimisię, w niektorych momentach aż prosi się żeby puścić te przytłumione struny i wprowadzić nieco przestrzeni bawiąc sie zarazem talerzami. W formie takich smaczków, które mogłyby podkreślić jeszcze bardziej intensywność tego materiału. Mam nadzieję, że nie spuszczą z tonu i zakurwią kolejnym albumem bardzo szybko. Ugh!
- Lykantrop
W ogóle niekompetencja recenzujących to coś co mnie wkurwia niepomiernie. Ten zaszczyt powinien przysługiwać tylko tym, którzy przed komisją wykażą i udokumentują min. 2000 płyt w kolekcji, gruntowną wiedzę i staż. Potem dochodzi do takich kuriozów jak Marita z 7 Gates, która w Behemoth słyszy Arcturus albo w Mayhem "Chimera" - Korn i Cradle of Filith. Fajnie, że młodzież się wyrywa do odpowiedzi, ale znać swoje miejsce w szeregu też trzeba. No na miły buk, gdybym posłuchał takiego autorytetu i nie wiedział, że 5ej klepki babie brakuje to bym wżysiu nie wziął się za "Chimera", a straciłbym ze wszechmiar w chuj.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Fota Marity i ocenimy
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;