DARK FURY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
Re: DARK FURY
Ja też, bo to takie same tępe ćwoki jak ludzie z B&H. Ale chodziło mi właśnie o to, że Castor stawia mi jakiś głupawy zarzut, że nie znam ich osobiście, a mimo to uważam za debili, a sam pewnie nie zna nikogo z Antify, co nie przeszkadza mu mieć o niej jak najgorsze zdanie. Co za różnica antifa czy bloodhonour? Debilizm ten sam, tylko przeciwne strony barykady. No ale nie o tym jest temat.
- Jaro 71
- zaczyna szaleć
Totalne gówno i muzyka i ideologia.Miałem jedną płytę oddałem za piwo.
przyjaciel to ten który na słowa: zabiłem człowieka!
odpowie: gdzie go zakopiemy?
odpowie: gdzie go zakopiemy?
- HobGoblin
- zaczyna szaleć
W drugim zdaniu zgubiłeś "się" i przecinek. A co do tematu, to jest faktem, że grają z płyty na płytę coraz lepiej. Generalnie pierdzieli do Saligii i było to dobre, bo dobre, ale tylko dobre. Natomiast na Saligii dojebali takim ładunkiem mizantropii, że Leviathany i cały ten tzw. "depresyjny" black metal z Kvaforthem na czele może się schować. Nie wiem jaki to ma związek z narodowym socjalizmem, który z natury jest wesoły i pro - life , ale co tam. Ważne, że chłopakom się udało. Zajebiście wyszedł też czysty wokal w jednym kawałku i liczyłem, że pójda w tę stronę na W.A.R, ale jednak więcej tam Selbstmord słychać, niz poprzedniej płyty, czy jeszcze wcześniejszych. Generalnie jednak od przedostatniej płyty, zaliczam tę kapelę do mojego prywatnego rankingu czołówki polskiej sceny. Mogę sobie na to pozwolić, bo w odróznieniu od niektórych tępych dydków, mam wyjebane na ideologię.
Ceterum censeo Mosquam delendam esse.
-
- zaczyna szaleć
jaro71 powiedzial wszystko w temacie
-
- mistrz forumowej ceremonii
Nazwa może być myląca, powinni ją zmienić na White Fury. A tak na poważnie to nie słyszalem ani grama ich muzyki. Dużo tracę?
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Niektórych to już chyba tylko dla zasady przeraża określenie NSBM. Polecam rzucić okiem na teksty na płycie Saligia (pomijając fakt że ogólnego konceptu tego materiału średnio rozgarnięta osoba powinna się domyśleć po tytule i okładce). Co do właściwości umysłowych, to nie sądzę żeby taki josarian84 był najlepszą osobą do wydawania osądów, robiłem wywiad z DF i K. okazał się inteligentnym i rozgarniętym gościem.
- twoja_stara_trotzky
ciekawe czy mądrzejszy od Jello Biafry...
-
A miałem nawet okazję pojechać na dzisiejszy występ Biafry, ale nie ma kierowcy po sobocie :)
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
Ja nie pisałem nic o ludziach z zespołu, tylko o ćwokach z B&H. No, chyba że to ci sami ludzie, nie wiem, nie wnikam. Napisałem zresztą chyba dość wyraźnie, że w chuju mam ideologię tego zespołu i oceniam jedynie muzykę, która mnie w tym przypadku nie przekonuje. NSBM mi nie przeszkadza, przecież uwielbiam Kataxu, Sunwheel, WAR88 i kilka innych kapel z tego nurtu.Czesław pisze:Co do właściwości umysłowych, to nie sądzę żeby taki josarian84 był najlepszą osobą do wydawania osądów, robiłem wywiad z DF i K. okazał się inteligentnym i rozgarniętym gościem.
- Ołówkiiiii
- w mackach Zła
The fate of all mankind I see Is in the hands of fools.
- TheDude
Takie plumkanie dla ludzi z kompleksami. Bawcie się dobrze.
- Lykantrop
Na żadną inną płytę tak nie czekałem, w końcu syjonistyczny spisek i spekulanci z Wall Street dostaną karczycho za niesubordynację!
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- pr0metheus
- zahartowany metalizator
Wlasnie slucham, chyba ich najlepszy album obok saligia
niech to miejsce niebawem zniknie
- pr0metheus
Przezajebisty album im wyszedl , a tu oczywiscie nikt nie raczyl o tym nawet pierdnac. Dark fury konsekwentnie łupia black metal z polnocy w srednich tempach i na nowym krazku dochodza w tym do perfekcji. Wszystko tu jest wywazone, tempo ,dlugosc plyty ,brzmienie. Odnosze wrazenie ze po wielu plytach wszystko wyszlo tak jak chcieli. Zebrano wszystko co najlepsze z poprzednich plyt. Rebelia z vae victis, dobre kompozycje z price of trason, ogranie i dojrzalosc z saligia. W tym roku w polsce z bm nic lepszego nie slyszalem.
PS Zastanawia mnie wkladka do plyty, czyzby sprawa sie przedawnila i ktos sie chcial pochwalic?;)
PS Zastanawia mnie wkladka do plyty, czyzby sprawa sie przedawnila i ktos sie chcial pochwalic?;)
- pr0metheus
http://lss.otwarte24.pl/5801,Dark-Fury-Carnivore" onclick="window.open(this.href);return false;
- Ołówkiiiii
- w mackach Zła
- WaszJudasz
Dobry numer, wpadają w ucho te riffifi.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- pr0metheus
nie poznal bym ze to DF. surowo i do przodu. ciekaw jestem bardzo tej nowej plyty.
- WaszJudasz
Okładka roku.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- pr0metheus
Chyba DF zapisali się do komitetu obrońców demokracji :)