EGZEKWIE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
majeku
postuje jak opętany!

Re: EGZEKWIE

03-03-2013, 21:01

W końcu ktoś patenty australijskiego Portal podłapał
Awatar użytkownika
Bezdech
weteran forumowych bitew

03-03-2013, 21:06

Vitriol pisze: MUZA:
Posłuchałem - bieda.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Antychróst
postuje jak opętany!

03-03-2013, 21:15

Polak, Węgier - dwa bratanki,
jak wydadzo, to się kupi.
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

17-03-2013, 20:45

płyta jest już podobno w tłoczni, więc na przełomie marca-kwietnia się pewnie ukaże
Vitriol
weteran forumowych bitew

29-03-2013, 19:08

2 kwietnia - oficjalną datą premiery "Czarna Noc Duszy"

April 2nd - official release date of "Black Night of the Soul"

UNDER THE SIGN OF GARAZEL
http://utsogp.otwarte24.pl/
EGZEKWIE "Czarna Noc Duszy"
http://egzekwie.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

31-03-2013, 19:08

Dobre to to.

A wszedłem w ten temat bo skojarzyło mi się z moim byłym przełożonym, kretynem nad kretynami, który w ten sposób zapisywał słowo "Ex aequo"
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

31-03-2013, 21:38

http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

04-04-2013, 17:45

Wczoraj przesłuchałem te Egzekwie (wprawdzie tylko raz) i jestem bardzo mile zaskoczony. Przede wszystkim tym, że nie wysrali 80 minutowego klocka, tylko umieścili to w płycie o normalnym czasie trwania. Sporo się dzieje na tej płycie biorąc pod uwagę jej stylistykę. Mam jakieś dziwne przeczucie, że to nie są jakieś debiutanty, pewnie to jacyś koledzy Dzięcioła z zespołu.

Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
Vitriol
weteran forumowych bitew

04-04-2013, 17:58

nieprawda, to dzięcioł solo. tylko mu nie mówcie, że go sprzedałem
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
antek_cryst
postuje jak opętany!

09-04-2013, 12:12

Ależ zajebista płyta chłopakom wyszła!
Sampelek był dobry, ale long w całości jest nie do wyjebania. Ile tam się dzieje, ile pomysłów; a już elektronika na końcu to pomysł na gatunek sam w sobie.
Delicje.
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
Plasfodeur
weteran forumowych bitew

15-04-2013, 20:19

Cholera, liryk do pierwszego numeru sprawił, że poczułem lokalny patriotyzm ;) Wgryzam się w materiał i o dziwo wchodzi jak ta okowita, nie spodziewałem się.
Grrrówno!
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

26-05-2013, 14:35

Dostałem to, to do większego zamówienia, zmęczyłem 3 razy i... nuda dłuższą metę. Pomysł w zarodku fajny był, ale dupy nie urywa, ani przyspieszonego bicia pikawy nie powoduje w wersji ostatecznej. Wiem, że chłopaki chcieli dobrze, ale zabrakło tutaj wisienki na torcie. W tej stylistyce jest trochę tak jak z podrywaniem świni w barze - jeśli będziesz za bardzo się starać i wymyślać to się szybko zniechęci i spierdoli. No i tak jest z debiutancką płytą Egzekwie. Poza tym nie wiem czy mam jakieś uprzedzenie do Xaosa czy jak go tam zwą, ale co mam do czynienia z jakąś jego kapelą czy projektem to mnie wkurwia ten absolutny brak chęci przejawiania własnej tożsamości. Nie ujmuję mu nic, być może nawet prywatnie sympatyczny z niego gość i ma talent, ale przy okazji nie wyzbył się kompleksu polskiego artysty. Więcej odwagi, własnej inwencji, a będzie tylko lepiej.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
maciek z klanu

26-05-2013, 14:47

Lykantrop pisze:Dostałem to, to do większego zamówienia, zmęczyłem 3 razy i... nuda dłuższą metę. Pomysł w zarodku fajny był, ale dupy nie urywa, ani przyspieszonego bicia pikawy nie powoduje w wersji ostatecznej. Wiem, że chłopaki chcieli dobrze, ale zabrakło tutaj wisienki na torcie. W tej stylistyce jest trochę tak jak z podrywaniem świni w barze - jeśli będziesz za bardzo się starać i wymyślać to się szybko zniechęci i spierdoli. No i tak jest z debiutancką płytą Egzekwie. Poza tym nie wiem czy mam jakieś uprzedzenie do Xaosa czy jak go tam zwą, ale co mam do czynienia z jakąś jego kapelą czy projektem to mnie wkurwia ten absolutny brak chęci przejawiania własnej tożsamości. Nie ujmuję mu nic, być może nawet prywatnie sympatyczny z niego gość i ma talent, ale przy okazji nie wyzbył się kompleksu polskiego artysty. Więcej odwagi, własnej inwencji, a będzie tylko lepiej.

jak ci nie pasi to dorzuc do paczki :))
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Lykantrop

26-05-2013, 14:50

Mogę Ci prezent zrobić, wystarczy, że mam na półce Winter i dISEMBOWELMENT. Taki ubiegłoroczny Anhedonist zjada na przystawkę to całe Egzekwie.
majeku pisze:W końcu ktoś patenty australijskiego Portal podłapał
No jo cie prosza, gdzie Rzym a gdzie Krym...
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
maciek z klanu

26-05-2013, 15:02

Lykantrop pisze:Mogę Ci prezent zrobić, wystarczy, że mam na półce Winter i dISEMBOWELMENT. Taki ubiegłoroczny Anhedonist zjada na przystawkę to całe Egzekwie.
majeku pisze:W końcu ktoś patenty australijskiego Portal podłapał
No jo cie prosza, gdzie Rzym a gdzie Krym...

no to poprosze o prezent :) mam nadzieje, że tez bede mial mozliwosc sie kiedys odwdzieczyc
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
lucass
weteran forumowych bitew

13-06-2013, 18:57

LEGALISE DRUGS & MURDER
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

28-12-2013, 20:09

Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
Awatar użytkownika
jesusatan
rasowy masterfulowicz

28-12-2013, 20:12

nawet sluchalne to jest. ale ten, kto porownywal to do portal, to chyba ochujal z lekka.
Awatar użytkownika
Lykantrop

29-12-2013, 08:59

Robiłem do tego parę podejść w przeciągu ostatniego miesiąca i generalnie to jeden wielki ziew. Urocza historyjka we wkładce, dorabianie ideologii nicsięniechceizmu i totalnej konspiry, jak na scenie NSBM. Tylko tamci to muszą się kitrać, bo inaczej ABW, UOP i wjazd na chatę... Ciągnie się to jak smród za menelem z dworca centralnego. Generalnie są jakieś momenty dające nadzieję, ale im dalej w las tym coraz bliżej kimy. Zwyczajnie bez polotu, do takiego grania trzeba mieć nie lada łeb i pomysł, a tego drugiego tu zabrakło.

Moja sztuka idzie na wymianę, więc jak ktoś chętny to zapraszam do kontaktu.
Awatar użytkownika
Clochard
weteran forumowych bitew

30-12-2013, 10:45

Lykantrop pisze:Robiłem do tego parę podejść w przeciągu ostatniego miesiąca i generalnie to jeden wielki ziew. Urocza historyjka we wkładce, dorabianie ideologii nicsięniechceizmu i totalnej konspiry, jak na scenie NSBM. Tylko tamci to muszą się kitrać, bo inaczej ABW, UOP i wjazd na chatę... Ciągnie się to jak smród za menelem z dworca centralnego. Generalnie są jakieś momenty dające nadzieję, ale im dalej w las tym coraz bliżej kimy. Zwyczajnie bez polotu, do takiego grania trzeba mieć nie lada łeb i pomysł, a tego drugiego tu zabrakło.

Moja sztuka idzie na wymianę, więc jak ktoś chętny to zapraszam do kontaktu.
Oszuscie - miales zrobic prezent Maćkowi. Kto daje i zabiera ten sie w piekle poniewiera.
ODPOWIEDZ