PANZER DIVISION MARDUK vs. CHIMERA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"

PANZER DIVISION MARDUK vs. CHIMERA

MARDUK -- PANZER DIVISION MARDUK
37
54%
MAYHEM -- CHIMERA
32
46%

Liczba głosów: 69
Awatar użytkownika
Harlequin
mistrz forumowej ceremonii

Re: PANZER DIVISION MARDUK vs. CHIMERA

11-07-2014, 21:25

Pytanie w ankiecie było o nakurw, a nie poziom. PDM to w zasadzie tylko nakurw i pod tym względem przebija Mahujema. Ale tez wolę kilka innych Mardupów niż PDM
byrgh
zahartowany metalizator

11-07-2014, 21:27

proponuje zatem rozszerzyc ankiete do "Plague Wielder vs De Mysteriis dom Sathanas"
Awatar użytkownika
Harlequin

11-07-2014, 21:31

byrgh pisze:proponuje zatem rozszerzyc ankiete do "Gene Wilder vs De Mysteriis dom Sathanas"
Poprawione ;)
byrgh
zahartowany metalizator

11-07-2014, 22:45

ale wtopas. ale wadomo o co chodzi
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

11-07-2014, 22:51

A tam ,dobre kombo.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

11-07-2014, 23:09

lady pank vs budka suflera
Awatar użytkownika
Sova
rasowy masterfulowicz

11-07-2014, 23:28

manieczki pisze:Rozważamy wyłącznie w warstwie nakurwu. Ankieta w temate. Sam mam dylemat co wybrać :(
ulala, było jednak pite mateuszu, błażeju ! chimera może spierdalać. w podskokach.
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

11-07-2014, 23:28

netykieta...
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

11-07-2014, 23:38

kurwa najgorszy wtórny i jałowy album marduk vs popluczyny po mayhem ? naprawde ciężko wskazać przegranego...
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

12-07-2014, 00:41

manieczki pisze:Rozważamy wyłącznie w warstwie nakurwu. Ankieta w temate. Sam mam dylemat co wybrać :(
Niezła głupota. Porównajmy dwie różne płyty, ale wyłącznie pod kątem jednej cechy, tak żeby wygrała ta słabsza.

Głos na "Chimerę", chyba z oczywistych powodów - muzyka zawarta na niej jest wielowymiarowa, inteligentna, a przy tym cały czas ekstremalna, z dobrze napisanymi utworami - pełnymi zwrotów akcji, swoistej dramaturgii, no i oczywiście ukazała się w odpowiednim dla siebie czasie, dokładnie w tym momencie kariery zespołu, w którym powinna, skupiając w sobie dotychczasowe doświadczenia muzyków.

Natomiast "Panzer Division Marduk" to śliczny pokaz niczym nieskrępowanej agresji, ale dość jednowymiarowy i mało finezyjny, w dodatku, w momencie wydania pozbawiony już walorów szokowych. Rzecz, owszem, miła dla ucha, ale raz na jakiś czas, przy konkretnej okazji, w przeciwieństwie do "Chimery", która może odpowiadać różnym stanom emocjonalnym i z czasem nabierać różnego kolorytu - tak jak to powinno się dziać z naprawdę dobrymi płytami.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
535

12-07-2014, 01:59

longinus696 pisze:
Niezła głupota. Porównajmy dwie różne płyty, ale wyłącznie pod kątem jednej cechy, tak żeby wygrała ta słabsza.

Głos na "Chimerę", chyba z oczywistych powodów - muzyka zawarta na niej jest wielowymiarowa, inteligentna, a przy tym cały czas ekstremalna, z dobrze napisanymi utworami - pełnymi zwrotów akcji, swoistej dramaturgii, no i oczywiście ukazała się w odpowiednim dla siebie czasie, dokładnie w tym momencie kariery zespołu, w którym powinna, skupiając w sobie dotychczasowe doświadczenia muzyków.

Natomiast "Panzer Division Marduk" to śliczny pokaz niczym nieskrępowanej agresji, ale dość jednowymiarowy i mało finezyjny, w dodatku, w momencie wydania pozbawiony już walorów szokowych. Rzecz, owszem, miła dla ucha, ale raz na jakiś czas, przy konkretnej okazji, w przeciwieństwie do "Chimery", która może odpowiadać różnym stanom emocjonalnym i z czasem nabierać różnego kolorytu - tak jak to powinno się dziać z naprawdę dobrymi płytami.
Z całym szcunkiem, ale to nie jest odpowiedź na tak postawione pytanie. Równie dobrze mógłbyś udowodnić dlaczego KT jest lepsza, niż MoP, a przecież CHYBA nie o to chodziło.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

12-07-2014, 08:24

longinus696 pisze: Głos na "Chimerę", chyba z oczywistych powodów - muzyka zawarta na niej jest wielowymiarowa, inteligentna, a przy tym cały czas ekstremalna, z dobrze napisanymi utworami - pełnymi zwrotów akcji, swoistej dramaturgii, no i oczywiście ukazała się w odpowiednim dla siebie czasie, dokładnie w tym momencie kariery zespołu, w którym powinna, skupiając w sobie dotychczasowe doświadczenia muzyków.

Typowe artystowskie pierdolenie zblazowanego pedała, który przestał lubić i rozumieć metal.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

12-07-2014, 08:32

Zastrzeżenie założyciela tematu jest na tyle tendencyjne, że można wskazać tylko na Marduk ;)
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

12-07-2014, 08:49

Longinus jak zwykle rzeczowo i z sensem. Chimera bez litości przezera pancerzyk marduka i takie so fakty.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
H-K44
weteran forumowych bitew

12-07-2014, 10:14

Wakacje na Masterfulu widzę, już rozpoczęte...
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
Heretyk

12-07-2014, 10:17

no, kolejny mądry temat
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

12-07-2014, 11:09

Plastek pisze: Typowe artystowskie pierdolenie zblazowanego pedała, który przestał lubić i rozumieć metal.
Tam artystowskie od razu... To jeszcze nie wiesz co to jest podejście artystowskie - tak też potrafię, ale tutaj, to jest podejście zwykłego słuchacza (może nieco bardziej analityczne), który lubi i rozumie dobrą muzyką (w tym metal), w przeciwieństwie do Ciebie, który pewnie lubi, ale za grosz nie kuma.

Żeby było jasne. Lubię PDM, jarałem się jak wyszła, co jakiś czas wracam do niej, ale kurde... bez przesady. W tej konfrontacji skazana jest na porażkę. Poza tym, to całe gadanie o napierdolu PDM jest zwyczajnie czcze, bo o wiele większe pierdolnięcie ma muzyka, która stopniuje napięcie, a nie taka, która jedzie równo na najwyższych obrotach przez całą długość trwania. No sorry... ale takie są fakty.

Awatar użytkownika
Jimmy Boyle
rasowy masterfulowicz

12-07-2014, 11:10

slaby temat, forumowy tytan intelektu tylko czterema postami nas uraczył...
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

12-07-2014, 11:26

longinus696 pisze:Tam artystowskie od razu... To jeszcze nie wiesz co to jest podejście artystowskie - tak też potrafię, ale tutaj, to jest podejście zwykłego słuchacza (może nieco bardziej analityczne), który lubi i rozumie dobrą muzyką (w tym metal), w przeciwieństwie do Ciebie, który pewnie lubi, ale za grosz nie kuma.
Osoba, która popiarduje, że religijny black metal, pedalskie, hipsterskie dysonanse i brzdąkanie to przyszłość black metalu jest jak homo gadający, że Heaven Shalll Burn, Killswitch Engage i ostatni In Flames to przyszłość death metalu, a "Tomb of the Mutilated", "Covenant" i "Legion" okrutnie się zestarzały i brzmią wiejsko. Tak więc zajebiście lubisz i rozumiesz dobrą muzykę.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

12-07-2014, 11:52

Plastek pisze: Osoba, która popiarduje, że religijny black metal, pedalskie, hipsterskie dysonanse i brzdąkanie to przyszłość black metalu jest jak homo gadający, że Heaven Shalll Burn, Killswitch Engage i ostatni In Flames to przyszłość death metalu, a "Tomb of the Mutilated", "Covenant" i "Legion" okrutnie się zestarzały i brzmią wiejsko. Tak więc zajebiście lubisz i rozumiesz dobrą muzykę.
Różnica między nami jest taka, że ja uwielbiam mnóstwo starej muzy, ale doceniam też niektóre nowe zjawiska, bo umiem dostrzec ich walory, a Ty siedzisz w bezpiecznym getcie staroci, bo nie możesz się połapać o co teraz chodzi. Po prostu masz klapki na oczach / uszach i tyle.

W dodatku to Twoje ciągłe wywlekanie kwestii orientacji seksualnej - nie jestem psychologiem ani seksuologiem, ale to może być problem samoakceptacji w Twoim przypadku. Zgłoś się gdzieś, żeby rozwiać swoje wątpliwości. Nie martw się - nikt Cię nie będzie tutaj dyskryminował. Wielu wybitnych pisarzy i malarzy to geje - mają ogromne zasługi dla kultury Europejskiej, ba całego Świata Zachodniego. Zobacz, Rob Halford też był homo, a w jakim fajnym zespole śpiewał.

Poza tym, oświeć mnie, kiedy ja mówiłem, że "Covenant" się "zestarzał i brzmi wiejsko"? Lubię i szanuję tę płytę, chociaż to nie jest jeden z moich ulubionych albumów Morbid Angel.

ODPOWIEDZ