DEVILYN

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
megawat
weteran forumowych bitew

Re: DEVILYN

31-08-2014, 10:46

Tarpaulin pisze:Pamiętam recenzję w Mystic art, gdzie Artefact został śmiało porównany do dokonań Gorguts i ta konfrontacja wg. rezcenzenta nie była dla Kanadyjczyków zbyt korzystna :D
Podobno techologia wykorzystywana przy produkcji płyt CD znajduje również zastosowanie w przemyśle zbrojeniowym a jak czytam takie rzeczy, to sobie myślę, że powinno się produkować więcej broni kosztem ilości płyt CD. Po pierwsze - takie gówna jak Devilyn statystycznie rzecz biorąc będą się ukazywać zdecydowanie żadziej, a po drugie jak już się ewentualnie ukażą, to idiotę wypisującego takie brednie będzie dużo łatwiej wyeliminować, bo teoretycznie dostęp do broni łatwiejszy.
Się rozmarzyłem. :)
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

01-09-2014, 15:51

Kingu pisze:Z perspektywy czasu to XI chyba najlepiej się trzyma, jak dla mnie.

Tak właśnie, a ja nawet nie przepadam za tego typu graniem i teoretycznie starsze rzeczy powinny mi się bardziej podobać.
Kingu pisze:Koncerty Devilyn na plus.
Tak.
Kingu pisze: Przepaść między Dies Irae i Devilyn.
No właśnie. Devilyn to było takie siłowe, amerykańskie granie, niezbyt udane, niestety. Kawałki DI płynęły niewymuszenie, riffy wynikały jedne z drugich. Motorycznie uporządkowany metal bez napinki.

Ostatnio nawet próbowałem słuchać demówki Cerebral Concussion, i, niestety, poza garażowym brzmieniem i kilkoma dosłownie momentami, to jednak nuda.
Kerosene keeps me warm.
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

01-09-2014, 18:26

Jaka przepaść, te zespoły to ta sama liga - z tym, że Devilyn jest bardziej brutalny i połamany a Dies Irae taki listener-friendly DM, prosty, przystępny, z miłymi dla ucha solóweczkami Jacka Hiro (któremu również prasa wyrządziła wielką krzywdę kreując na boga gitary).
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

01-09-2014, 18:37

hcpig pisze:Jaka przepaść, te zespoły to ta sama liga - z tym, że Devilyn jest bardziej brutalny i połamany a Dies Irae taki listener-friendly DM, prosty, przystępny, z miłymi dla ucha solóweczkami Jacka Hiro (któremu również prasa wyrządziła wielką krzywdę kreując go na boga gitary).
Devilyn JEST bardziej połamany i należy do obszaru death metalu komponowanego palcami. Muzyka Dies Irae, tak - przystępna, prosta, pisana była uchem.
Kerosene keeps me warm.
Awatar użytkownika
Lykantrop

01-09-2014, 19:42

Tak trochę nawet szkoda, że taki Novy czy Mauser muszą się bawić w jakieś jałowe pitolenie dla siks w powłóczystych sukniach, zamiast grać to co lubią i w czym są dobrzy. Brutalne prawa wolnego rynku nie pozwalają im na granie metalu śmierci i utrzymanie się z tego, więc idą w chałtury. Nigdy nie szalałem za tymi zespołami, ale prywatnie lubię tych gości i w ich towarzystwie zawsze był gwarant wesołej imprezy. Chociaż raptem raz czy dwa było mi przez przypadek dane w gronie gwiazd chylić kufla.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

01-09-2014, 20:00

A co i gdzie ten Novy teraz gra, bo nie wiem? Tzn. wiem, że grał niby z Nader Sadek ale tak na co dzień?
Kerosene keeps me warm.
Awatar użytkownika
Lykantrop

01-09-2014, 20:18

Ponoć w tym roku widziano go u boku Decapitated.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
ODPOWIEDZ